Coordinator Vivera Wijkteams

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
16-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Zwijndrecht / Vivera
Reacties
1
Bekeken
328
Status
Gesloten
Referentie
BCFT494

Omschrijving

In gemeente Zwijndrecht wordt voor de Vivera Wijkteams een coördinator gezocht. De functie is opengesteld voor minimaal een periode van half jaar met uitzicht op vast dienstverband. Je wordt in ieder geval tijdelijk tot april 2016 aangesteld als coördinator van de Vivera Wijkteams in Zwijndrecht. Dit kan in de vorm van een tijdelijke detachering of inhuur als ZZP. Samen met de partners van Vivera wordt de definitieve organisatievorm voor 2016 nader uitgewerkt.

De functie
Als coördinator geef je leiding aan de twee (op termijn zelforganiserende) Vivera Wijkteams en stuur je de projectorganisatie operationeel en hiërachisch aan. De projectorganisatie wordt in samenwerking met de Vivera partners en onder regie van de gemeente Zwijndrecht neergezet.

Vivera*
In gemeente Zwijndrecht bestaat al jarenlang een nauwe samenwerking tussen de organisaties voor wonen, welzijn en zorg. Ter voorbereiding op de hervorming van de AWBZ, jeugd en Wmo hebben een aantal maatschappelijke organisaties samen met de gemeente een pilot voor wijkteams gedraaid. Deze pilot is afgerond en de realisatie van de Vivera Wijkteams is een feit. Een aantal kernpartners gaan de bemensing van de Vivera Wijkteams realiseren: Aafje thuiszorg en Internos, Diverz, MEE Drechtsteden, SWOZ en Vivenz.

Begeleiding vanuit de Vivera Wijkteams
Een Vivera Wijkteam is laagdrempelig en toegankelijk voor alle inwoners in het gebied. De professionals in het team krijgen cliënten doorverwezen of aangemeld, maar ook door een laagdrempelige inloop kunnen wijkbewoners terecht bij de Vivera Wijkteams. De aanpak is gericht op het stimuleren van de eigen regie/kracht bij cliënten, dit in samenwerking met formele en informele zorg zoals vrienden, buren en/of wijknetwerken en vrijwilligerswerk. Vanuit een integrale en vernieuwende aanpak is het team verantwoordelijk voor de aanpak in het betreffende gebied en werk je samen met andere organisaties zoals voor wonen, zorg en inkomens-ondersteuning en het CJG en Jeugdteam (voor huishoudens met gezinnen) en de Sociale Dienst Drechtsteden.

Kerntaken en activiteiten bijbehorende bij de coordinator
De werkzaamheden van de coördinator bevinden zich op het operationele en tactische niveau. In periode tot en met half december wordt in nauwe samenwerking met de kwartiermaker invulling gegeven aan de volgende taken:

Het realiseren en doorontwikkelen van de Vivera Wijkteams
Je zet samenwerkingsverbanden in het werkgebied op om het Vivera Wijkteam zo snel mogelijk op je juiste integrale en vernieuwende wijze te kunnen laten functioneren. Je zorgt voor de opstart en inrichting van de locatie in de wijk.

Leidinggeven en coachen van twee teams
Je geeft concreet werkbegeleiding gericht op 1) behalen van (preventie en hulpverlenings) resultaten; 2) methodisch werken; 3) persoonlijke ontwikkeling en ambitie. Elk team bestaat uit ongeveer 5 fte. Je zorgt voor een systeem van intervisie, faciliteert en initieert deskundigheidsbevordering, cultuuromslag op het preventieve veld.

Het coördineren van taken en de verantwoording over de resultaten
Je werkt hiertoe samen met de coordinator van het CJG-team voor afstemming tussen de domeinen Jeugd en Wmo. Samen met deze coördinator en de professionals uit de Vivera wijkteams zie je toe op 1 huishouden, 1 coördinator, 1 plan. Je bent de verbinder tussen de 0de, 1ste, 2de lijnszorg, maatwerk SDD, het lokale zorgnetwerk en veilig thuis; het gaat om lokale en regionale partners. Zo nodig pak je de rol van multiproblem aanpak aandachtsfunctionaris op bij het escaleren van situaties. Hiertoe wordt de komende periode een mandaat ontwikkeld. Je bereidt voor en ziet toe op adequaat gebruik van (toekomstige) werkprotocollen en registratiesysteem. Over de behaalde resultaten en ingezette budgetten van de wijkteam leg je verantwoording af aan de gemeente.

Doorontwikkelen van concept, projecttaken en wijknetwerk in Zwijndrecht
Je brengt samenwerking tot stand van de Vivera Wijkteams met alle relevante organisaties, netwerkt in het werkgebied met maatschappelijke organisaties, lokale dienstverleners, wijkbewoners en vrijwilligers en weet ontwikkelingen te vertalen naar actuele en nieuwe vormen van producten en dienstenverlening. De afspraken hierover leg je vast.

PR en communicatie
Je hebt een belangrijke rol in het uitdragen en versterken van de naamsbekendheid van de Vivera Wijkteams in het werkgebied. Inwoners van Zwijndrecht weten daardoor steeds beter hun weg te vinden naar de wijkteams als voorportaal voor de Wmo. Voor de interne en externe comunicatie is de Publieksfunctie ingericht, binnen dit kader valt ook het onderdeel versterken van naamsbekendheid.

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding en kennis en ervaring op de werkterreinen wonen, welzijn, zorg en inkomensondersteuning. Je hebt meerdere jaren ervaring met leidinggeven in een van de relevante sectoren (zorg of welzijn). Omdat de gebiedsgerichte Vivera Wijkteams Zwijndrecht in oprichting zijn, zoeken wij een coördinator die het uitdagend vindt om twee teams op te bouwen en te ontwikkelen en aan te sturen. Je hebt een talent voor het verder vormgeven van de Vivera Wijkteams en brengt de persoonlijkheid mee om dit naar een bredere samenwerking in de wijk en binnen Zwijndrecht uit te dragen. Je bent een inspirerende en motiverende leidinggevende die goed in staat is overstijgend te kijken en ontwikkelingen in het werkgebied te vertalen naar concrete stappen voor het Vivera Wijkteams. Als professional ben je sterk in het oplossen van problemen, ook in crisissituaties. Daarnaast ben je als mens betrokken bij je cliënten, collega’s en samenwerkingspartners.

Knock-out criteria
De kandidaat dient een motivatiebrief bij het cv te voegen waarin wordt aangegeven waarom hij / zij de beste kandidaat om dit complexe veranderingstraject te begeleiden.

Gunningscriteria (weging)
Afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau
Minimaal 5 jaar werkervaring met casussen met multi problem situaties
Aantoonbare ervaring met de veranderingen in het sociale domein, blijkend uit recente werkervaring en afgeronde opleidingen/cursussen/symposia
Aantoonbare ervaring met leidinggeven en/of coördineren
Per direct beschikbaar voor 32 uur per week

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties. De motivatiebrief dient samen met het cv aangeleverd te worden.

Duur 6 maanden
Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week 32
Aanvang z.s.m.
Opleidingsniveau HBO
Regio Zuid-Holland
Verloopt op woensdag 28 oktober 2015 om 09:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    19-10-2015 09:27
    Plaats
    Liempde

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten