Allround Communicatieadviseur

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
16-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Werkorganisatie Duivenvoorde
Reacties
1
Bekeken
472
Status
Gesloten
Referentie
BCFT495

Omschrijving

Organisatie
De gemeenten Voorschoten en Wassenaar hebben gekozen voor intensieve samenwerking. Dit doen zij in de per 1 januari 2013 van start gegane Werkorganisatie Duivenvoorde. Deze Werkorganisatie bedient met respect voor de eigen identiteit en het lokale beleid de beide gemeentebesturen. De organisatie bestaat uit zes afdelingen en wordt aangestuurd door twee concerndirecteuren. Dit zijn de secretarissen van beide gemeenten.

Afdeling
De afdeling PO&I zorgt voor integrale advisering en ondersteuning op het vlak van Personeel en Organisatie, Informatie en Automatisering, Communicatie, Evenementen en Kabinetszaken. In totaal heeft de afdeling 40 medewerkers die zijn verdeeld over drie locaties.

Als communicatieadviseur kom je te werken binnen het team Communicatie & Bestuursondersteuning dat de twee gemeentebesturen en de ambtelijke organisatie adviseert en ondersteunt. Een enthousiast team dat zich bewust is van de veranderende relatie tussen gemeente en samenleving. Communicatie levert een bijdrage aan nieuwe vormen van samenwerking met inwoners en organisaties. Het team biedt bestuur en collega’s handvatten om die rol daadwerkelijk vorm te kunnen geven.

Opdracht
We zoeken wegens piekbelasting een doortastende allround communicatieadviseur met ruime ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Een creatieve adviseur die de adviserende rol combineert met uitvoerende taken. Je werkt zelfstandig, snel en bent breed inzetbaar. Je weet beleid en strategie te vertalen in concrete adviezen en acties met passende middelen. Je werkt nauw samen met de andere communicatieadviseurs binnen het team.

Je schrijft communicatieplannen en voert deze uit. Je adviseert en ondersteunt bij interne en externe communicatieprojecten. Je schrijft en redigeert artikelen en berichten voor diverse media en folders. Een goede pen is dan ook een must. Je bent een overtuigende gesprekspartner voor bestuurders, managers, projectleiders en beleidsmedewerkers. Uiteraard kun je goed omgaan met gevoelige kwesties en snap je dat belangen van verschillende stakeholders uiteen kunnen lopen.

We zoeken een communicatieadviseur die zich thuis voelt in een politiek-bestuurlijke omgeving en houdt van dynamiek. Een resultaatgerichte persoonlijkheid die vanuit vakinhoud kan adviseren en snel kan schakelen. Je stelt kritische vragen en weet makkelijk een vertaling te maken naar de praktijk en uitvoering. Je kunt mensen enthousiast maken en overtuigen van je adviezen. Uiteraard ben je goed op de hoogte van de recente ontwikkelingen in het vakgebied.

Gunningscriteria (weging)
Minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 7 jaar met advisering en uitvoering als communicatieadviseur binnen de overheid
Aantoonbare ervaring met het schrijven van communicatieplannen, persberichten en artikelen
Per direct beschikbaar
Minimaal een afgeronde HBO-opleiding Communicatie

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Duur 3 maanden
Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week 28 tot 32
Aanvang 26 oktober 2015
Opleidingsniveau HBO
Regio Zuid-Holland
Verloopt op woensdag 21 oktober 2015 om 09:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    17-10-2015 14:24
    Plaats
    Voorburg

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten