Procesbegeleider 'herijking positie MT'

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
16-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Twello
Reacties
0
Bekeken
789
Status
Gesloten
Referentie
IGB50220207

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
Wij zoeken een procesbegeleider met ervaring op het gebied van organisatieadvies / verandertrajecten bij een overheid.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in de provincie Gelderland.

De gemeente kiest er voor om geen grote hiërarchische structuur op te bouwen en verantwoordelijkheden zo laag mogelijk neer te leggen. Dit resulteert in een platte netwerkorganisatie waarin er onder de gemeentesecretaris in totaal 3 managers leidinggeven aan 21 verschillende vakgroepen. Al deze vakgroepen hebben hun eigen taakveld en verschillen in grootte van 3 tot ongeveer 15 personen.

De gemeente gelooft in organisch ontwikkelen en heeft de wil uitgesproken nooit meer in een groot reorganisatieproces te belanden. Dat is vanaf eind 1999 ook gelukt. De rode draad in die ontwikkeling is het continu investeren in de cultuur en competenties, en “natuurlijke momenten” gebruiken om te sleutelen aan de structuur met de intentie deze zo eenvoudig en flexibel mogelijk te maken.

Het managementteam is in de loop van de afgelopen jaren geleidelijk aan verkleind van 7 managers naar 3 managers onder voorzitterschap van de gemeentesecretaris. Daar waar eerst het managen van de afdeling / vakgroep naast de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gehele organisatie voorop stond, ontwikkelt zich dat nu steeds meer naar een integrale gedeelde verantwoordelijkheid voor de gehele organisatie. En die organisatie wordt geacht met een grote mate van zelfstandigheid integraal te functioneren. Vanaf 1 september jongstleden werkt het managementteam in de nieuwe samenstelling. Een goed moment om de eigen positie opnieuw te beschouwen.

Daarbij stellen we ons de vragen

 • Wat is de visie op de organisatie?

 • En welke doelen streven wij na?

Als afgeleide daarvan stellen zij zicht de vraag wat dit betekent voor de positie en rollen van het management en het managementteam waarbij verschillende stakeholders (ambtelijke organisatie, OR, college en raad) zijn in een gemeentelijke organisatie.

Het managementteam wil deze herijking op een eigentijdse wijze doen en daarbij begeleid en vooral ook geïnspireerd worden.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U ondersteunt bij de herijking van de positie van het managementteam (MT), waarbij de gemeente willen worden geïnspireerd en waarbij zij antwoorden kunnen geven op de vragen.

 • U ondersteunt het managementteam in zaken bij het opstellen van de visie op de organisatie.

 • U adviseert in welke doelstellingen het managementteam wil nastreven.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een afgeronde hbo-diploma.

 • U beschikt over een grondige kennis en kunde en gedegen ervaring op het gebied van (overheids)organisatie- en verandermanagement.

 • U hebt in de periode 2008 tot 2015 minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van organisatieadvies / verandertrajecten.

 • U beschikt aantoonbaar over een afgeronde opleiding op het gebied van coaching.

 • U hebt in de periode 2010 tot 2015 minimaal 2 projecten / opdrachten uitgevoerd waarbij u aantoonbaar ervaring heeft met het begeleiden van managementteams in politiek bestuurlijke organisaties.

 • U kunt verbinden, overtuigen en uitstekend communiceren.

 • U bent resultaatgericht, analytisch, flexibel en creatief.

 • U bent een positief kritische sparringpartner voor het managementteam.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Twello

Wanneer?

De functie is per december parttime beschikbaar voor 3-4 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind februari 2016. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 13 november aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten