ICT Architect

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
19-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
27
Status
Gesloten
Referentie
BCP000491

Omschrijving

De Informatievoorziening (IV) van de Politie is aan sterke verandering onderhevig. Het huidige applicatielandschap wordt gesaneerd en nieuwe ICT systemen en de daaronder liggende processen worden vervangen, aangepast of verbeterd.
Het cluster OPP houdt zich bezig met de vernieuwing van de informatievoorziening voor het operationeel politie proces, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt.

Een IT-architect in het algemeen analyseert bedrijfsbehoeften en ontwerpt daarbij passende IT-oplossingen. Daarnaast communiceert de IT-architect met de rest van de organisatie over het belang van ‘werken onder architectuur’.

Doelstelling
De Informatievoorziening (IV) van de Politie is aan sterke verandering onderhevig. Het huidige applicatielandschap wordt gesaneerd en nieuwe ICT systemen en de daaronder liggende processen worden vervangen, aangepast of verbeterd.

Verantwoordelijkheden
De software van OPP is complex en wordt de komende periode nog (sterk) uitgebreid. De architecten die onnderdeel uitmaken van de ADA (application design authority) bepalen hoe dit gebouwd en of het dan een OPP-voorziening is of een specifieke functie.

Vakmatige taken
De focus van een softwarearchitect ligt op het globaal ontwerpen van applicaties en koppelingen met externe systemen. Dit betekent dat hij/zij de modules bepaald en beschrijft waaruit de applicatie zal gaan bestaan. Ook bepaald de softwarearchitect de te gebruiken technieken, zoals programmeertalen, en in te zetten pakketten en frameworks. De keuzes worden o.a. gebaseerd op inpasbaarheid van de te bouwen applicatie in de rest van de IT-voorzieningen, en het voldoen aan non-functional requirements zoals schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, beveiliging en performance.

Contacten
Samenwerken met intern OPP-team en architecten van ADA (Application Design Authority)

Opleiding
Afgeronde hbo-opleiding of hoger is een wens.

Werkervaring
Minimaal 2 jaar ervaring als ICT architect is een eis.
Kennis van en ervaring met design-patterns en architecture-patterns is een eis.
Kennis van en ervaring met beveiligingsaspecten m.b.t. softwarearchitectuur is een wens.
Kennis van en ervaring met middleware-producten (Weblogic etc.) en infrastuctuur (bijv. Citrix MDM) is een wens.

Competenties
flexibele opstelling, leergierige houding en doorzettersmentaliteit en zeer goede communicatieve vaardigheden zijn onmisbare persoonskenmerken.

Beschikbaarheid

De kandidaat is inzetbaar vanaf 01-01-2016 (of indien mogelijk zoveel eerder als de screening akkoord is) tot en met 31-05-2015 voor 36 uur per week. Opdrachtduur bedraagt 5 maanden.
Het contract kan optioneel worden verlengd.

De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van het kandidaten onderzoek. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de aanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Inhoudelijke CV eisen
Minimaal 2 jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar als ICT Architect.
Aantoonbare opgedane kennis van en ervaring met design-patterns en architecture-patterns.

Inhoudelijke CV wensen
Afgeronde hbo-opleiding of hoger is een wens.
3 jaar of meer relevante ervaring als ICT Architect.
Aantoonbare opgedane kennis van en ervaring met Javascript en Java op het niveau van beschikbare libraries en framework en wanneer deze in te zetten
Aantoonbare opgedane kennis van en ervaring met beveiligingsaspecten m.b.t. softwarearchitectuur.
Aantoonbare opgedane kennis van en ervaring met middleware-producten (Weblogic etc.) en infrastuctuur (bijv. Citrix MDM).
Kandidaat is in staat om gegeven een probleemsituatie een gestructureerde aanpak te bepalen om te komen tot relevante inrichtingskeuzen (analytisch sterk).
Is in staat om de gemaakte keuzes uit te dragen naar software engineers.

Startdatum
01-01-2016
Einddatum
31-05-2016
Optie tot verlenging
Ja, in overleg
Uren per week
36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten