Applicatiebeheerder

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
19-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
65
Op locatie
Hoofddorp
Reacties
0
Bekeken
26
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor een bank ben ik op zoek naar een applicatiebeheerder, start zo spoedig mogelijk voor max 3 maanden, locatie Hoofddorp. Tarief € 68 euro max

Ze zoeken iemand die op security gebied de applicaties die ze daar hebben gaan updaten en bijwerken op gebied van autorisaties.
Geen security profiel, maar een app beheerder met security kennis. 5 grote app’s en 30 kleinere. Een jong team.

De Applicatiebeheerder rapporteert aan de Manager Applicatiebeheer. De bank heeft haar totale ICT uitvoering (systeem ontwikkeling & systeem beheer) uitbesteed. Het beheren en aansturen van de leverancierscontracten behoort tot de taken van eigen bank ICT Afdeling. Hiermee is zij de liaison tussen de business afdelingen en de uitvoerende ICT leveranciers en voorziet een goede delivery.

Functie
Wat is het doel van de afdeling?
Aansturen van service en delivery organisaties bij leveranciers op dusdanige wijze dat de gewenste service graad van ICT dienstverlening wordt geleverd aan de klant organisatie. Tevens ook dat de bank verzekerd is van de juiste functionaliteit, stabiliteit, robuustheid, performance en beveiliging. Dit dient te leiden tot een stabiele basis van waaruit Knab op gecontroleerde wijze kan innoveren. De totale afdeling streeft naar operational excellence (zo optimaal mogelijk gestroomlijnde ICT processen en kostenbeheersing). Dit is een continu verbeterproces en herontwerp van taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en procesgang.

Wat is de bestaansreden van de functie?
Als Applicatiebeheerder ben je reactief bezig met het analyseren en structureel oplossen van 3e lijns incidenten en problemen t.a.v. technische en functionele requirements. Je gaat op onderzoek naar de oorzaak en stelt oplossingsrichtingen voor in termen van te ontwikkelen of aan te passen software. Je beweegt je makkelijk door de organisatie heen en je hebt contact met externe leveranciers. Hierbij is je doel om de impact van 3e lijns incidenten en problemen te minimaliseren en te zorgen dat ze niet opnieuw optreden (duurzame oplossingen). Je werkt als 3e lijnsondersteuning achter de skilled helpdesk.
In je rol werk je nauw samen met de Problem Manager om tot een efficiënte en adequate functionele inrichting te komen van de applicaties.

Om de uitvoering van 3e lijns incident- en probleemoplossingen goed te laten verlopen werkt de applicatiebeheerder samen met de Problem Manager en zorgt de Applicatiebeheerder voor kennisoverdracht richting de Skilled Helpdesk.

Profiel

Werk- en denkniveau

 • Kennis en ervaring in het aansturen van meerdere ICT partners;

 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken (PRINCE II).

 • Kennis en ervaring op het gebied van betalingsverkeer en effectenverkeer

 • Ervaring met SQL en data modelleren.

 • Kennis van/ervaring met BI en Data Warehouse is een pré

 • Kennis en ervaring met ITIL processen;

 • Brede ICT kennis (netwerk, wintels en Linux, dot.net applicaties, internet, programmeer talen, etc.);

 • Kenmerken kandidaat (extra)

-Gedegen inhoudelijke kennis over Windows OS, SQL Server (bij voorkeur MCSE)
-Ervaring met hardening van Windows OS en SQl Server
-Ervaring met Oracle is een pre
-Ervaring met Unix is een pre
-Queries kunnen draaien op AD, SQL en Oracle
-Analytisch vermogen om verschillen te kunnen interpreteren
-Affiniteit met Security
-Aantoonbare opdrachten met Security projecten
-Technisch sterk zijn
-Kennis van netwerken
-Houdt van aanpakken
-Durft kritisch te zijn

Opleidingsachtergrond

 • Aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau bijvoorbeeld in de richting van bedrijfskundige informatica of bedrijfskunde met een sterke IT-component

Werkervaring

 • Minimaal 3 jaar werkervaring binnen de IT organisatie als Applicatiebeheerder

Taalvaardigheden

 • Uitstekend in de Nederlandse taal

 • Uitstekende kennis van de Engelse taal

Specifieke vaardigheden en/of belangrijkste competenties (maximaal 3)

 1. Expertise: Benut en vergroot vakkennis Houdt nieuwe toepassingen en ontwikkelingen bij op het eigen vakgebied en bespreekt dit met anderen. Hanteert vuistregels, gezond verstand en (werk)ervaring bij benadering van vraagstukken. Benut de kennis en ervaring van collega’s en anderen

 2. Probleem oplossend vermogen: Komt tot de essentie van het vraagstuk. Ziet de kern en mogelijke oplossingen. Richt zich op de hoofdlijn zonder details uit het oog te verliezen. Herkent tegenstrijdigheden, onvolledigheden en oorzaak- en gevolgrelaties in vraagstukken en werkwijzen.

 3. Informatie verzamelen: Zoekt verder. Stelt vragen om tot de kern van een probleem of vraagstelling te komen. Doet een beroep op anderen die niet direct betrokken zijn om van hen informatie, ervaringen en ideeën te krijgen. Zoekt uit waarom iets gebeurt of gebeurd is. Toont zich nieuwsgierig om huidige kennis te verbreden of verdiepen.

Inhuur is op basis van 40 uur per week, tot eind 2015 of indien alle gewenste zaken opgeleverd zijn.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten