Manager Business Finance Team Inkomen

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
19-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
77,50
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
0
Bekeken
455
Status
Gesloten
Referentie
92150238

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • Baker Tilly Berk NV 42 opdrachten

Omschrijving

De functie
Het vanuit een bedrijfseconomische visie en met oog voor kwaliteit en klantwaarde adviseren van seniormanagement over zeer complexe vraagstukken met een groot afbreukrisico met als doel sturing te geven aan het realiseren van (financiële) business doelstellingen en daarmee verbeteren van de business performance binnen een zeer dynamische organisatiecontext. Als manager van een Business Team ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de inkomen verzekeringsportefeuille van de divisie Schade & Inkomen. Onder het bewaken van de verzekeringsportefeuille valt de planning & controlcyclus en pricing. Denk daarbij concreet aan het opstellen en realiseren van het businessplan, pricing van producten en maatwerkcontracten. Uiteraard heb je als businesspartner te maken met een diversiteit aan ad-hoc vragen, onderzoeken en adviezen met betrekking tot de genoemde portefeuille op financieel en actuarieel gebied. Je treedt op als adviseur en sparringpartner van seniormanagement/directie en levert gevraagd en ongevraagd advies. Je rapporteert functioneel aan het seniormanagement. Hiërarchisch rapporteer je aan de Senior Manager Business Team Inkomen, OC en FC Specifiek.
 
Het profiel
Als manager van het Business Team heb zorg je voor verbinding en het realiseren van duidelijke verandering. Van informatie naar inzicht en impact! Daarbij ben je leading binnen finance om het Achmea resultaat te verbeteren. Voor de aandeelhouder, maar ook voor klanten, collegae en partners. Om sturing te geven aan het realiseren van de (financiële) business doelstellingen en daarmee het verbeteren van de business performance, zijn de volgende competenties, kennis & vaardigheden van belang: - succesvol (in de tijd) afgeronde WO-opleiding (financieel/bedrijfseconomische richting), bij voorkeur aangevuld met een RC of RA opleiding; - ervaring in het aansturen van een actuariële afdeling is een pré; - aanvullende vak- of adviesgerichte trainingen; - minimaal 5 jaar recente en relevante werkervaring in de rol van manager van een team van business controllers (danwel consultancy) in een multidisciplinaire en complexe omgeving binnen de financiële dienstverlening; - ervaring met beleidsontwikkeling en regie voeren op management informatie tbv monitoring en advies (financiële en niet financiële data); - ervaring als gesprekspartner en raadgever van seniormanagement/directie; - projectmanagementervaring met multidisciplinaire projecten, zowel op inhoud als proces; - kennis van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied is een must (wet- regelgeving); - ruime kennis van bedrijfs- & financiële besturing op complexe (integrale) vraagstukken met groot afbreukrisico; - kennis van de verzekeringsmarkt en andere externe marktontwikkelingen; Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft. Dit vereist een groot overtuigend vermogen en een goed inzicht in de wensen en behoeften van de klant. Om tot dit inzicht te komen is het belangrijk dat je over inlevingsvermogen beschikt en goed kan luisteren. Vervolgens is het van belang dat je vanuit dit inzicht weet wat de klant werkelijk nodig heeft en weet dit waar te maken.
 
Jouw afdeling
Achmea is de grootste verzekeringsgroep in Nederland. Een toonaangevende organisatie in financiële dienstverlening met activiteiten in meerdere Europese landen. Of het nu gaat over gezondheid, geld voor later, goede arbeidsvoorwaarden voor uw medewerkers of het afdekken van bedrijfsrisico's: Achmea neemt klanten graag zorg uit handen. Met ruim 17.000 medewerkers ontzorgen we een brede klantengroep van particulieren, overheden, AEX-bedrijven tot kleine en middelgrote bedrijven. De Teammanager Business Team Inkomensverzekeringen rapporteert aan de Senior Manager Business Team Inkomen, OC en FC Specifiek. Het team bestaat uit 5 business controllers en 5 actuarissen en is verantwoordelijk voor een portefeuille van EUR 0,6 miljard aan premie gerealiseerd middels de labels Interpolis, Centraal Beheer en Avéro. Het team maakt deel uit van de afdeling Inkomensverzekeringen, OTSO control en Financial Control Speicifiek welke bestaat uit ca. 35 personen die werkzaam zijn in de divisie Schade & Inkomen. Interactie vindt met name plaats met (senior)management en directie binnen de eigen divisie en distirbutiedivisies. De cultuur van team Inkomen is resultaat- en mensgericht.

Uurtarief tussen de € 75 en € 80 inclusief reiskosten, exclusief BTW. Uurtarief wordt bepaald aan de hand van kennis en vaardigheden.

Interesse? Graag ontvangen wij je cv uiterlijk 21 oktober 14.00 uur.

Indien je sollicitatie tot een plaatsing bij onze opdrachtgever leidt, is het van belang om te weten dat wij dan per ommegaande de volgende gegevens nodig hebben:
· Kopie Geldig Identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart, geldig gedurende de gehele opdracht.)
· Gewaarmerkte kopieën van het hoogst behaalde diploma en voor de functie relevante diploma’s
· Kopie VOG (aan te vragen na plaatsing)
Deze gegevens hebben wij nodig om de screening die door opdrachtgever volgt, zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten