(aanvraag in wording) Business Analisten met ervaring in de Pensioensector

Opdrachtgever
B-street
Geplaatst op
19-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
503
Status
Gesloten
Referentie
BA

Omschrijving

Business Analisten met ervaring in de Pensioensector (M/V)

Ben je een ervaren Business Analist met Pensioen ervaring
en kom je binnenkort beschikbaar?

B-street is voor toekomstige interim projecten bij onze opdrachtgevers in de Randstad en midden
Nederland op zoek naar ervaren Business Analisten met een bewezen trackrecord in de pensioenwereld.

Functieomschrijving

Als Business Analist signaleer je snel verschuivende business wensen en werk je deze uit naar intelligente user requirements en IT modellen. Dat betekent dat je soms de business bij de hand neemt (wat is realistisch en wat niet?) en andere keren juist als vooruitgeschoven ambassadeur van de business optreedt.
Bijvoorbeeld door IT professionals op alternatieve oplossingen of 'sluiproutes' te wijzen. Je ondersteunt bij het opstellen van heldere business cases, initieert waar nodig proofs of concept en waarborgt dat de uiteindelijke oplossingen meerwaarde hebben. Als business Analist werk je samen met beleid, compliance, business en IT. Ook lever je een bijdrage aan de formulering van de verandervraag van de producten, processen en organisatie zoals de klant die gebruikt.

Concreet bestaan jouw taken uit

 • Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de organisatie en ondersteunende IT organisatie;

 • Op strategisch en operationeel niveau uitwerken van een (S)COPAFIJTH analyse;

 • Eliciteren, opstellen, valideren, onderhandelen en managen van requirements op zowel business, user als system niveau;

 • Advies geven bij opstellen van de beschrijving van de verandering, aan opdrachtgevers zoals de business ondersteunende afdelingen, projectmanagers of procesmanagers en functioneel beheer;

 • Bepalen welke producten/diensten/IT zaken een project uiteindelijk moet opleveren evenals het uitvoeren van eigen onderzoek;

 • Op verzoek van de organisatie meedenken over de mogelijkheden tot en verbetering van de bedrijfsprocessen. Tevens vraagbaak voor de Functioneel Beheerder of andere rollen die voor kleinere aanpassingen inhoudelijke steun nodig hebben in het effectief beschrijven van de verandervraag voor de IT organisatie.

Persoonskenmerken
Je bent een vak volwassen Business Analist met bewezen analytische kwaliteiten én het talent om jouw diepgaande inzichten naar werkbare requirements te vertalen. Je voelt je instinctief thuis in een verbindende rol tussen demand & supply en spreekt zowel de taal van de business als van IT professionals. Bovendien ben je in staat om teamleden op sleeptouw te nemen en te inspireren. Je vindt het een uitdaging om een snel veranderende organisatie te helpen bij de transitie naar een demand & supply model. Projectmatig sterk - verandermanagement heeft geen geheimen voor je - en geboren self starter zijn eigenschappen die nadrukkelijk tot jouw capaciteiten behoren. Je beschikt over flinke business voelsprieten, bent het gewend om drie stappen vooruit te denken en draait je hand niet om voor kwantitatief onderbouwde business cases. Tot slot ben je pas tevreden als veranderingen echt binnen de business zijn geland en zet je alles op alles om veranderprocessen te verankeren.

Uiteraard leun je niet achterover als de oplossingen eenmaal live zijn, want ook gebruikersondersteuning (denk aan presentaties) en het tackelen van issues behoren tot je afwisselende takenpakket. Bovendien ben je inspirator en facilitator ('coaching by example') van minder ervaren teamleden.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de pensioensector als Informatieanalist, Business Analist of in een consultancy rol met een duidelijke operationele rol;

 • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de pensioenen;

 • Ervaring met requirements management;

 • Ervaring met het opstellen van heldere RFC’s;

 • Pro-actief;

 • Communicatief sterk;

 • Analytisch;

 • Procesmatig en conceptueel sterk;

 • Dienstverlenend;

 • Ervaring in de pensioensector is een MUST.

Aanbod

Locatie

Omgeving Randstad en midden Nederland.

Startdatum

Verschillend per keer

Duur

3 tot 6 maanden

Optie tot verlenging

ja

Deadline

geen

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten