Technisch manager overwegbeveiliging

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
19-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
451
Status
Gesloten
Referentie
IGB50407597

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een technisch manager met meerjarige ervaring in de railtechniek / spoorbeveiliging en ervaring met D&C-contracten, UAV-gc en systeemgerichte contractbeheersing.

Wie?

Onze opdrachtgever is een verzelfstandigde dienst binnen de regio Utrecht. De dienst is verantwoordelijk voor het beheren en realiseren van het complete regionale tramvervoersysteem, nodig om de groeiende mobiliteitsbehoefte in de regio Utrecht op te vangen.

Regiotram is verantwoordelijk voor het beheren en realiseren van het regionale tramvervoersysteem, nodig om de groeiende mobiliteitsbehoefte in de regio Utrecht op te vangen. Dagelijks brengt de tram 25.000 mensen van en naar hun werk, school, winkels et cetera.

Regiotram beheert 26 trams, 20 kilometer spoor, een tramremise, ICT-systemen (onder andere ten behoeve van reisinformatie, verkeersleiding) en een aantal assets ten behoeve van het bussysteem. Ambitie is om tot de beste trambedrijven in Europa te behoren. Regiotram werkt volgens principes van systems engineering, risicogestuurd onderhoud en RAMS / LCC.

Regiotram opereert in een dynamische omgeving: het tramvervoersysteem wordt de komende jaren nagenoeg verdubbeld door de aanleg van de nieuwe tramlijn naar het universiteitsterrein de Uithof en de komst van 27 moderne lage vloertrams. Tot 2020 wordt daarnaast een volledig nieuwe tramremise in Nieuwegein gerealiseerd en de traminfrastructuur van de bestaande tramlijn wordt nagenoeg volledig vervangen.

Het tramvervoersysteem SUNIJ (Sneltram Utrecht – Nieuwegein / IJsselstein) is ruim 30 jaar in gebruik. Daarom worden op dit moment diverse vervangings- en verbeteringsprojecten uitgevoerd. Het vervangen van de overwegbeveiligingsinstallaties (ahobs) van de SUNIJ-lijn is één van die projecten. Er zijn 19 Overwegen uitgerust met Automatische Halve Overwegbomen (AHOB’s). Hiervan staan er 15 in de gemeente IJsselstein en 4 in de gemeente Nieuwegein.

Voor dit project staat rond 15 november de definitieve gunning gepland. Het betreft een Design & Construct contract onder de UAV-gc 2005 voor de vervanging van de installaties op de SUNIJ-lijn en de directielevering van 1 installatie voor een overweg voor het project de Uithoflijn. Het contract bestaat uit 3 vraagspecificaties; algemeen, eisen en proces, welke zijn opgezet volgens de principes van system engineering (SE).

Bij Regiotram Utrecht wordt gewerkt bij de projecten volgens de principes van Integraal Projectmanagement (IPM). Het team voor dit project bestaat onder andere uit een projectleider, contractmanager, manager projectbeheersing, omgevingsmanager en een technisch manager en een backoffice.

De technisch manager is het technisch geweten van het project. Hij wordt ondersteund door de backoffice bij onder meer het beantwoorden van technische vragen van de opdrachtnemer van het project en werkt hiervoor nauw samen met diverse belanghebbenden waaronder assetmanagement en contractmanagement.

De technisch manager rapporteert aan de projectleider van het project. Daarnaast werkt hij/zij nauw samen met de contractmanager en bent u zijn/haar sparringpartner als het om techniek en uitvoeringszaken gaat.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de controle van Validatie & Verificatierapporten van opdrachtnemer en het uitvoeren van systemen-, processen- en productentoetsen bij aannemer.

 • U zorgt voor het toetsen en aanvullen van de risicoanalyses en risicoborging van de aannemer.

 • U beoordeelt contractmutaties en Verificatie en Validatie plannen en rapporten.

 • U bent verantwoordelijk voor het beoordelen van documenten van de opdrachtnemer aangaande techniek.

 • U voert samen met de contractmanager overleggen met de uitvoerende partijen over de techniek.

 • U neemt verantwoordelijkheid voor de verspreiding van de documenten en vragen binnen de backoffice.

 • U bent het aanspreekpunt voor de backoffice.

 • U constateert tekortkomingen van de opdrachtnemer op het gebied van techniek.

 • U bespreekt met de contractmanager bevindingen, tekortkomingen en/of afwijkingen van de opdrachtnemer die kunnen leiden tot contractwijzigingen.

 • U stemt af met adviseurs van Assetmanagement over de technische eisen.

 • U beoordeelt wijzigingen op techniekeisen.

 • U verwerkt toetsen en bevindingen.

 • U beoordeelt allerlei documenten en het opleverdossier.

Eisen

 • U hebt een afgeronde technische mbo-opleiding met daaraan toegevoegd meerjarige projectervaring in een vergelijkbare rol. De inhoud van deze projectervaring in de railtechniek-spoorbeveiliging dient een technische hbo-denkniveau te reflecteren.

 • U hebt tenminste 5 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met tram- en/of railtechniek.

 • U hebt tenminste 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met spoorbeveiliging.

 • U hebt een goede beheersing van de Engelse en bij voorkeur ook de Duitse taal in woord en geschrift.

 • U hebt aantoonbare kennis en ervaring ten aanzien van D&C-contracten, de UAV-gc 2005 en de methodiek van systeemgerichte contractbeheersing (SCB).

 • U hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met projectmatig werken / werken in projecten.

 • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het werken vanuit de rol van opdrachtgever.

 • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring met werken in een project met IPM rollen.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 16-24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind oktober 2016, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 28 oktober aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten