senior projectleider

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
19-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
1020
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Op deze aanvraag is een kandidaat geselecteerd voor een intake. Deze is geïnformeerd hierover. Indien u niet bent bericht, moet ik u helaas afwijzen.

Met vriendelijke groet,

Thirza Loois
FixedToday


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Het cluster Dienstverlening en Informatie heeft als werkterrein het extern en intern leveren van dienstverlening en toezicht en handhaving. Het cluster Dienstverlening en Informatie heeft de vraag van de stad van vandaag én morgen voorop staan. De verandering naar een informatie- en digitale samenleving betekent een extra uitdaging. Het cluster levert excellente dienstverlening aan burgers bewoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente Amsterdam, voorziet in overzicht, kennis en integrale duiding van informatie en zorgt voor veiligheid in de stad door actief op te treden waar regels en afspraken door burgers worden overtreden.
Het cluster Dienstverlening en Informatie bestaat uit 8 organisatieonderdelen: Basisinformatie, Belastingen, Dienstverlening, Handhaving en Toezicht, Monumenten en Archeologie, Onderzoek Informatie en Statistiek, Stadsarchief en de Stadsbank van Lening.
Het cluster heeft een grote ontwikkelopgave waarbij innoveren, ontwikkelen en de basis op orde brengen belangrijke uitgangspunten zijn.

Het cluster is verantwoordelijk voor

 • Het leveren en continu verbeteren van dienstverlening, producten en diensten aan burgers en ondernemers van de gemeente Amsterdam.

 • Het leveren van dienstverlening aan interne organisatieonderdelen en partners op het gebied van informatievraagstukken.

 • Het vergroten van de informatiepositie van de gemeente Amsterdam ten aanzien van de ambities van de stad en de vraagstukken waar de stad voor staat, door clusters actief te adviseren, te faciliteren en te helpen ontsluiten van gemeentebrede informatie.

 • Het verbeteren van de objectieve en subjectieve veiligheid in de stad.

Het onderdeel Dienstverlening van het cluster Dienstverlening en Informatie bestaat uit de afdelingen Stadsloketten, Onderzoek & Ontwikkeling, het Contactcenter Amsterdam (CCA), Online en Operations Support.
Als senior projectleider maak je onderdeel uit van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Deze afdeling zorgt voor de vernieuwing van de gehele gemeentelijke dienstverlening. Dit vindt plaats in nauwe samenwerking met zowel de operationele afdelingen binnen de eigen organisatie als de producteigenaren bij de diverse diensten en stadsdelen.

Opdracht
Je vertaalt de doelen op het gebied van dienstverlening naar project- of programmavoorstellen. Bij het vormgeven daarvan benut je kansen die technologische en maatschappelijke ontwikkelingen bieden om de dienstverlening op een hoger niveau te brengen. Daarbij werk je samen met stakeholders en experts binnen en buiten de gemeente.
Je maakt projectplannen en zorgt voor de realisatie hiervan. Je zorgt voor een gedegen programma- en projectvoorbereiding zodat deze zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Daarbij heb je oog voor verschillende belangen en ben je in staat om die bij elkaar te brengen.
De innovatie en vernieuwing waarop de programma’s en projecten zich richten hebben impact op bestaande werkwijzen. Jij bent in staat om de risico’s van die veranderingen in te schatten en initiatieven te nemen om het veranderingsproces op gang te brengen en te begeleiden.

Aanpak
Van aanvraag tot oplevering ben jij, vanuit jouw ervaring als projectleider, in staat om een multidisciplinair team aan te sturen, waarbij je zwaartepunt ligt op een gedegen begrip van dienstverlening. Je bewaakt de voortgang van programma’s en projecten op zowel functioneel, technisch, financieel als administratief vlak waarbij je rekening houdt met de geldende gemeentelijke regelgeving en kwaliteitseisen. Daarbij houd jij je ogen open voor ontwikkelingen die kansen bieden voor verbeteringen in lopende projecten of programma’s.
Periodiek rapporteer je over de voorgang en de gemaakte kosten en initieer je continu potentiële verbeteringen. Je rapporteert aan de manager Onderzoek en Ontwikkeling over onder andere de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten.

 De kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau én een WO diploma. Uit het CV moet duidelijk blijken welk diploma behaald is. Een kopie van het diploma kan toegevoegd worden aan de map
achter deze vraag (niet verplicht).

 De kandidaat heeft de afgelopen 5 jaar grote, complexe multidisciplinaire programma’s en projecten gemanaged, waarvan een substantieel deel in een klantcontactorganisatie. Deze ervaring dient duidelijk te blijken uit het CV.

 De kandidaat is een stevig persoonlijkheid die overtuigingskracht en doorzettingsvermogen combineert met creativiteit en flexibiliteit om doelen te bereiken. Hij is daarmee in staat om stakeholders te betrekken bij en te verbinden aan programma’s en projecten. Dit zal worden getoetst tijdens het matchgesprek.

De kandidaat heeft ervaring met projecten gebaseerd op de
PRINCE2 en Lean methodiek. Dit dient duidelijk te blijken uit het CV en u levert 1 referentie aan van een project, c.q. werkgever waarin u deze methodes heeft gebruikt.

 De kandidaat beschikt over de volgende competenties:
analytisch vermogen, omgevingsbewustzijn, samenwerken,
relatiebeheer, resultaatgerichtheid en overtuigingskracht,
planmatig werken en prioriteiten stellen.
De competenties van Dienstverlening zijn: samenwerken en
klantgerichtheid.
Deze competenties zullen getoetst worden tijdens het
matchgesprek.

Heeft de kandidaat ervaring met het aansturen van een
projectteam (met daarbij uitstekende communicatieve en
schriftelijke vaardigheden)?
Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen dan dient dit
duidelijk te blijken uit het CV.

Is de kandidaat in het bezit van de certificaten PRINCE2
practitioner en LEAN?
Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen dan dient een
kopie van de certficaten worden toegevoegd aan de map achter

 De kandidaat is direct na gunning beschikbaar voor drie
maanden. Het aantal uur is 36 uur per week. Er is een optie tot
verlenging mogelijk tegen dezelfde condities.

 U geeft per eis (met uitzondering van de eerste twee eisen en de competenties) en per wens aan waarom of of uw kandidaat hieraan voldoet. U beschrijft dit op maximaal 1 A4 en voegt deze toe aan de map achter deze vraag (verplicht).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  20-10-2015 23:36
  Plaats
  De Kwakel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-10-2015 11:26
  Plaats
  Oegstgeest

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten