Manager Projectbeheersing Informatievoorziening

Opdrachtgever
Jenrick
Geplaatst op
20-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
3
Bekeken
622
Status
Gesloten
Referentie
20150922

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2531 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor één van onze klanten zijn wij op zoek naar een Manager Projectbeheersing Informatievoorziening.

Plaats in de organisatie/ werkgebied

Als manager projectbeheersing Informatievoorziening (IV) ben je verantwoordelijk voor de effectieve sturing op het integrale projectbeheersingsproces: risicomanagement, planningsmanagement, kwaliteitsmanagement, financieel management en informatiemanagement. Je doet dit voor een afgebakend project of een samenstel van kleine projecten in het V-proces met een geringe technische of veiligheidskritische component en binnen een beperkte politiek­ bestuurlijke complexiteit met weinig afhankelijkheden. Je zorgt daarbij voor afstemming en samenhang met de andere disciplines binnen de V-processen.

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat CentraleInformatievoorziening (RWS CIV) regisseert de levering en de ontwikkeling van diensten op het gebied van de informatievoorziening, het samenstel van gegevens, applicaties, databases en achterliggende technische infrastructuur, op basis van de afgestemde vraag vanuit de RWS-processen en onderdelen van Rijkswaterstaat. Het terrein loopt van het zorgen dat de technische specificaties voor een aanlegproject goed worden opgenomen in een contract, tot aan het inwinnen van stroefheidsdata van het asfalt op de snelweg.

Organisatiecultuur en professionaliteit

De directie Bedrijfsvoering &Inkoop (BV&I) is het onderdeel van RWS CIV dat bijdraagt aan (het behouden van) goede sturing op de productieafspraken maar ook aan de sturing op de deelprocessen van het V-proces. De directie BV&I is voor wat betreft de BV-taken grotendeels langs de RWS-richtlijnen ingericht en opgebouwd, met -daar waar noodzakelijk- aandacht voor de specificiteit van deIV. Behalve HRM en Managementcyclus, zijn ook Projectbeheersing, Inkoop en Contractmanagement bij BV&I ondergebracht. Hiermee wordt bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van CIV als inkopend en regievoerend organisatieonderdeel, dat veel van haar producten en diensten door derden in de markt laat ontwikkelen en/of leveren.

De afdeling HMP (HRM, Managementcyclus & Projectbeheersing) richt zich vanuit een corporate blik op de bedrijfsmatige aspecten van de CentraleInformatievoorziening, door het adviseren over de bedrijfsvoering en het leveren van de, hiervoor benodigde (bedrijfsvoering-) producten. De afdeling heeft 3 clusters waarin de activiteiten op het vlak van HRM, de sturing en verantwoording vanuit de managementcyclus, het programmeringsproces en activiteiten ten aanzien van projectbeheersing gezamenlijk zorgen voor de betreffende ondersteuning vanuit de Directie Bedrijfsvoering &Inkoop.

Taken/ werkzaamheden

Jij zorgt voor de inventarisatie, analyse, vaststelling en monitoring van beheersmaatregelen op het totale projectbeheersingsproces voor een project. En ook voor een effectieve opzet en werking van deze processen. Daarbij zorg je voor juiste en tijdige informatie in de informatiesystemen, waaruit je managementinformatie genereert voor de projectmanager of opdrachtgever. De projectmanager en overige IPM-rolhouders of projectteamleden adviseer je over de opzet, kwaliteit en werking van hun managementsystemen. Je creëert collectief bewustzijn binnen het projectteam over het belang van projectbeheersing. Bij blijvende onverantwoorde projectrisico's escaleer je tijdig richting de opdrachtgever of de verantwoordelijke directeur. Ook stem je af met andere (IPM-)disciplines binnen het project.

Je geeft effectief leiding aan de in het project aanwezige adviseurs projectbeheersing en projectondersteuner(s). Daarbij zorg je voor een efficiënte planning en inzet van mensen en middelen en voor een nauwgezette kwaliteits- en voortgangsbewaking. Je treedt op als coach en inhoudelijke vraagbaak.

Opleiding

•Afgeronde HBO/WO-opleiding (bij voorkeur (bedrijfs)economle of bedrijfskunde)
•Gedegen kennis van projectbeheersingsaspecten: risicomanagement, planningsmanagement, financieel management en/of informatiemanagement.

Werkervaring

•Aantoonbare ervaring (indicatief 1-3 jaar) met integrale projectbeheersing op kleine projecten
•Relevante ervaring (indicatief 1-3 jaar) in het leidinggeven aan teams..
•Basiskennis van IV Assetmanagem ent en ITIL.
•Kennis van relevante projectmanagement methoden en - technieken:IPM, SCB en Prince2.
•Aantoonbaar succesvol in projectmatig werken.
•Kennis van de werkwijze informatievoorziening in relatie tot het eigen werk.
•Kennis van de van toepassing zijnde informatiesystemen.

Competenties

•Je bent RADIO-V: (resultaatgedreven , aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend, verbindend).
•Plannen en organiseren.
•Voortgangscontrole.
•Motiveren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  20-10-2015 23:37
  Plaats
  Zaltbommel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-10-2015 00:15
  Plaats
  AMSTERDAM

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-10-2015 03:04
  Plaats
  Capelle aan den Ijseel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten