Manager Projectbeheersing Informatievoorziening

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
20-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
6
Bekeken
644
Status
Gesloten
Referentie
20118061

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2531 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118061 Tijdelijke inhuur

Voor Rijks Waterstaat zijn wij op zoek naar een Manager Projectbeheersing Informatievoorziening

Plaats in de organisatie/werkgebied

Als manager projectbeheersing Informatievoorziening (IV) ben je verantwoordelijk voor de effectieve sturing op het integrale projectbeheersingsproces:
risicomanagement, planningsmanagement, kwaliteitsmanagement, financieel management en informatiemanagement. Je doet dit voor een afgebakend project of een samenstel van kleine projecten in het 1V-proces met een geringe technische of veiligheidskritische component en binnen een beperkte politiekbestuurlijke complexiteit met weinig afhankelijkheden. Je zorgt daarbij voor afstemming en samenhang met de andere disciplines binnen de 1V-processen.

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en —wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (RWS CIV) cegisseert de levering en de ontwikkeling van diensten op het gebied van de informatievoorziening, het samenstel van gegevens, applicaties, databases en achterliggende technische infrastructuur, op basis van de afgestemde vraag vanuit de RWS-processen en onderdelen van Rijkswaterstaat. Het terrein loopt van het zorgen dat de technische specificaties voor een aanleg project goed worden opgenomen in een contract, tot aan het inwinnen van stroefheidsdata van het asfalt op de snelweg.

Organisatiecultuur

De directie Bedrijfsvoering & Inkoop (BV&I) is het onderdeel van RWS CIV dat bijdraagt aan (het behouden van) goede sturing op de productieafspraken maat ook aan de sturing op de deelprocessen van het 1V-proces. De directie BV&I is voor wat betreft de BV-taken grotendeels langs de RWS-richtlijnen ingericht en opgebouwd, met —daar waar noodzakelijk- aandacht voor de specificiteit van de IV. Behalve HRM en Managementcyclus, zijn ook Projectbeheersing, Inkoop en Contractmanagement bij BV&I ondergebracht. Hiermee wordt bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van CIV als inkopend en regievoerend organisatieonderdeel, dat veel van haar producten en diensten door derden in de markt laat ontwikkelen en/of leveren.

De afdeling HMP (HRM, Managementcyclus & Projectbeheersing) richt zich vanuit een corporate blik op de bedrijfsmatige aspecten van de Centrale Informatievoorziening, door het adviseren over de bedrijfsvoering en het leveren van de, hiervoor benodigde (bedrijfsvoering-) producten. De afdeling heeft 3 clusters waarin de activiteiten op het vlak van HRM, de sturing en verantwoording vanuit de managementcyclus, het programmeringsproces en activiteiten ten aanzien van projectbeheersing gezamenlijk zorgen voor de betreffende ondersteuning vanuit de Directie Bedrijfsvoering & Inkoop.

Taken/werkzaamheden

Jij zorgt voor de inventarisatie, analyse, vaststelling en monitoring van beheersmaatregelen op het totale projectbeheersingsproces voor een project. En ook voor een effectieve opzet en werking van deze processen. Daarbij zorg je voor juiste en tijdige informatie in de informatiesystemen, waaruit je managementinformatie genereert voor de projectmanager of opdrachtgever. De projectmanager en overige IPM-rolhouders of projectteamleden adviseer je over de opzet, kwaliteit en werking van hun managementsystemen. Je creëert collectief bewustzijn binnen het projectteam over het belang van projectbeheersing. Bij blijvende onverantwoorde projectrisico’s escaleer je tijdig richting de opdrachtgever of de verantwoordelijke directeur. Ook stem je af met andere (IPM-)disciplines binnen het project.

Je geeft effectief leiding aan de in het project aanwezige adviseurs projectbeheersing en projectondersteuner(s). Daarbij zorg je voor een efficiënte planning en inzet van mensen en middelen en voor een nauwgezette kwaliteits- en voortgangsbewaking. Je treedt op als coach en inhoudelijke vraagbaak.

Opleiding

 1. Afgeronde HBO/WO-opleiding (bij voorkeur (bedrijfs)economie of bedrijfskunde)

 2. gedegen kennis van projectbeheersingsaspecten: risicomanagement, planningsmanagement, financieel management en/of informatiemanagement

Werkervaring

 • aantoonbare ervaring (indicatief 1-3 jaar) met integrale projectbeheersing op kleine projecten

 • relevante ervaring (indicatief 1-3 jaar) in het leidinggeven aan teams

 • basiskennis van IV Assetmanagement en ITIL

 • kennis van relevante projectmanagement methoden en — technieken: IPM, SCB en Prince2

 • aantoonbaar succesvol in projectmatig werken

 • kennis van de werkwijze informatievoorziening in relatie tot het eigen werk

 • kennis van de van toepassing zijnde informatiesystemen

Competenties

 1. je bent RADIO-V: (resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend, verbindend)

 2. plannen en organiseren

 3. voortgangscontrole

 4. motiveren

 5. analyserend vermogen

 6. anticiperen

Wensen

Een pré is

 • ervaring binnen de overheid

 • ervaring met SAP, MsProject

 • ervaring met IV projecten (Prince2 Foundation gecertificeerd)

De inhuurkandidaat zal voornamelijk worden ingezet op projecten in Delft, eventueel beperkt deeltijds in Rotterdam of Utrecht

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Delft

Startdatum

01-01-2016

Duur

31-12-2016

Optie op verlenging

ja

Inzet

36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

23-10-2015

Sluitingstijd

15.00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl.BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  20-10-2015 14:26
  Plaats
  Wijchen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-10-2015 14:39
  Plaats
  Vijfhuizen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-10-2015 12:37
  Plaats
  Sliedrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-10-2015 15:02
  Plaats
  Capelle aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-10-2015 09:13
  Plaats
  Capelle aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-10-2015 10:58
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten