senior projectleider nieuwe producten

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
20-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
41
Status
Gesloten
Referentie
20118062

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118062 Tijdelijke inhuur

Voor de Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een senior projectleider nieuwe producten

Profiel organisatie

Het cluster Dienstverlening en Informatie heeft als werkterrein het extern en intern leveren van dienstverlening en toezicht en handhaving.

Het cluster Dienstverlening en Informatie heeft de vraag van de stad van vandaag én morgen voorop staan. De verandering naar een informatie- en digitale samenleving betekent een extra uitdaging. Het cluster levert excellente dienstverlening aan burgers bewoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente Amsterdam, voorziet in overzicht, kennis en integrale duiding van informatie en zorgt voor veiligheid in de stad door actief op te treden waar regels en afspraken door burgers worden overtreden.

Het cluster Dienstverlening en Informatie bestaat uit 8 organisatieonderdelen: Basisinformatie, Belastingen, Dienstverlening, Handhaving en Toezicht, Monumenten en Archeologie, Onderzoek Informatie en Statistiek, Stadsarchief en de Stadsbank van Lening.

Het cluster heeft een grote ontwikkelopgave waarbij innoveren, ontwikkelen en de basis op orde brengen belangrijke uitgangspunten zijn. Het cluster is verantwoordelijk voor:

 • Het leveren en continu verbeteren van dienstverlening, producten en diensten aan burgers en ondernemers van de gemeente Amsterdam.

 • Het leveren van dienstverlening aan interne organisatieonderdelen en partners op het gebied van informatievraagstukken.

 • Het vergroten van de informatiepositie van de gemeente Amsterdam ten aanzien van de ambities van de stad en de vraagstukken waar de stad voor staat, door clusters actief te adviseren, te faciliteren en te helpen ontsluiten van gemeentebrede informatie.

 • Het verbeteren van de objectieve en subjectieve veiligheid in de stad.

Profiel afdeling en functie

Het onderdeel Dienstverlening van het cluster Dienstverlening en Informatie bestaat uit de afdelingen Stadsloketten, Onderzoek & Ontwikkeling, het Contactcenter Amsterdam (CCA), Online en Operations Support.

Als senior projectleider nieuwe producten maak je onderdeel uit van de afdeling Onderzoek & Ontwikkeling. Deze afdeling zorgt voor de vernieuwing van de gehele gemeentelijke dienstverlening. Dit vindt plaats in nauwe samenwerking met zowel de operationele afdelingen binnen de eigen organisatie als de producteigenaren bij de diverse diensten en stadsdelen.

Opdracht
Je vertaalt de vraag naar nieuwe producten op het gebied van dienstverlening naar project- of programmavoorstellen. Bij het vormgeven daarvan benut je kansen die technologische en maatschappelijke ontwikkelingen bieden om de dienstverlening op een hoger niveau te brengen. Daarbij werk je samen met stakeholders en experts binnen en buiten de gemeente. Je hebt voldoende kennis van organisatiekunde, personeelsmanagement, medezeggenschap, informatievoorziening en (klant-)procesmanagement om voorstellen te kunnen beoordelen sec en op hun samenhang.

Je maakt projectplannen en zorgt voor de realisatie hiervan. Je zorgt voor een gedegen programma- en projectvoorbereiding zodat deze zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Daarbij heb je oog voor verschillende belangen en ben je in staat om die bij elkaar te brengen.

De vernieuwing waarop de programma’s en projecten zich richten hebben impact op bestaande werkwijzen. Jij bent in staat om de risico’s van die veranderingen in te schatten en initiatieven te nemen om het veranderingsproces op gang te brengen en te begeleiden.

Aanpak
Van aanvraag tot oplevering ben jij, vanuit jouw ervaring als projectleider, in staat om een multidisciplinair team aan te sturen, waarbij je zwaartepunt ligt op een gedegen begrip van dienstverlening. Je bewaakt de voortgang van programma’s en projecten op zowel functioneel, technisch, financieel als administratief vlak waarbij je rekening houdt met de geldende gemeentelijke regelgeving en kwaliteitseisen. Daarbij houd jij je ogen open voor ontwikkelingen die kansen bieden voor verbeteringen in lopende projecten of programma’s.

Periodiek rapporteer je over de voortgang en de gemaakte kosten en initieer je continu potentiële verbeteringen. Je rapporteert aan de manager Onderzoek en Ontwikkeling over onder andere de voortgang, de doelstellingen en de bijbehorende budgetten.

Functie eisen

 1. U beschikt over WO werk- en denkniveau én een WO diploma.

 2. U heeft de afgelopen 5 jaar grote, complexe multidisciplinaire programma’s en projecten gemanaged, waarvan een substantieel deel in een klantcontactorganisatie.

 3. U heeft aantoonbaar ervaring met veranderingsprocessen in (grotere) organisaties met een veelheid aan (soms conflicterende) belangen.

 4. U bent een stevige persoonlijkheid die overtuigingskracht en doorzettingsvermogen combineert met creativiteit en flexibiliteit om doelen te bereiken. U bent daarmee in staat om stakeholders te betrekken bij en te verbinden aan programma’s en projecten.

 5. U heeft ervaring met projecten gebaseerd op de PRINCE2 en Lean methodiek.

competenties

analytisch vermogen, omgevingsbewustzijn, samenwerken, relatiebeheer, resultaatgerichtheid en overtuigingskracht, planmatig werken en prioriteiten stellen.
De competenties van Dienstverlening zijn: samenwerken en klantgerichtheid.

Functie wensen

 1. U heeft ervaring met het aansturen van een projectteam (met daarbij uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden)

 2. U bent in het bezit van de certificaten PRINCE2 practitioner en LEAN

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

3 maanden

Optie op verlenging

3 maanden

Inzet

32 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

23-10-2015

Sluitingstijd

14:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten