Developer Business Intelligence

Opdrachtgever
YouzQ B.V.
Geplaatst op
21-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Middelburg
Reacties
0
Bekeken
448
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2538 opdrachten

Omschrijving

Beste kandidaat,

Voor onze klant in Middelburg zijn wij opzoek naar minimaal 1 fte o.b.v. het onderstaande profiel.

Developer - Business Intelligence
Functie
Het BI-team is verantwoordelijk voor de invulling van de informatie- en rapportage omgeving van de business. Het bepaalt software architectuur richtlijnen, adviseert bij changes, bouwt zelf changes of laat changes onder eigen regie uitvoeren, analyseert en lost problemen in software op. Het geheel staat in het teken van kennisborging en het technisch mogelijk maken van de business strategie middels wijzigingen in het systeemlandschap tegen minimale kosten.

Als BI-Developer analyseer je de informatie- en rapportage behoefte vanuit de business. Denk hierbij aan kpi-, operationele- en ad-hoc-rapportages, maar ook aan de informatiebehoefte in het kader van data kwaliteit, campaign-management, productontwikkeling, marketing intelligence, procesanalyse en –monitoring. Deze vertaal je in functionele en technische ontwerpen en implementeer deze, al dan niet ondersteund door medewerkers van sourcing partners, onder eigen regie in de BI-omgeving. Je analyseert oorzaken van fouten in de bestaande processen en bedenkt structurele oplossingen daarvoor.
Kerntaken
De werkzaamheden richten zich op het projectmatig uitbouwen en het operationeel beheer van het bestaande BI-systeem, bestaande uit Data WareHouse en bijbehorende rapportage omgeving.
Vanuit de bestaande BI-omgeving het incrementeel uitbouwen van deze omgeving met data uit bestaande en nieuwe bronsystemen en het verder invullen van de informatie behoefte van de eindgebruiker, c.q. de Business.
Dit op een zo effectief en efficiënt mogelijke wijze waarbij een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat wordt gerealiseerd binnen een acceptabel kostenniveau. Dit eindresultaat omvat alle componenten van de BI-omgeving en bestaat naast de technische componenten - architectuur, infrastructuur, databases, processen, rapportage tooling en performance-aspecten - uit inhoudelijke componenten die tot uiting komen in de kwaliteit van de data en rapportages, de actualiteit, volledigheid en correctheid ervan en de gebruikers tevredenheid ten aanzien van het benaderen en ontsluiten van de gegevens. Te onderkennen activiteiten in dit kader zijn:
 Analyseren bronsystemen t.b.v. datawarehousing
 Analyseren, ontwerpen en bouwen van een integratie laag op basis van DataVault architectuur, met als uitgangspunt het Bedrijfs Data Model dat een afspiegeling is van de bedrijfsprocessen. Hierbij worden de gegevens van de verschillende bronsystemen geïntegreerd en historisch opgeslagen, zodat wordt voldaan aan het “één-waarheids”-principe voor de business ten aanzien van informatieverstrekking.
 Analyseren, ontwerpen en bouwen van een publicatielaag, bestaande uit kubussen welke door eindgebruikers door middel van rapportage tooling benaderd kunnen worden (SS-BI) en tabellen die, op basis van een relationeel model, data bevatten over relevante bedrijfsentiteiten (CI-db).
 Analyseren, ontwerpen en bouwen van rapportages die worden beheerd door het BI-team of in opdracht van de business worden ontwikkeld door het BI-team en daarna worden overgedragen aan de business.
 Ondersteuning leveren aan de eindgebruikers in de business ten aanzien van rapportage-tooling en –ontwikkeling.
 Ontwikkelen van (technische)- documentatie
 Komt zelfstandig met verbetervoorstellen naar aanleiding van ervaringen in het functioneren van het BI-landschap.
 Het vertegenwoordigen van ICT in een consultantfunctie op het gebied van BI- requirements en -aspecten.

Operationeel beheer BI-omgeving bestaande uit

 De BI-Architectuur en -Infrastructuur.
 Het Data WareHouse systeem met bijbehorende ETL-processen om gegevens vanuit de verschillende bronsystemen te ontsluiten, historisch te registreren en te integreren.
 Rapportageomgeving bestaande uit kubussen, rapportagetooling, in beheer zijnde rapportages en voor de eindgebruiker beschikbaar gestelde data, t.b.v. ondermeer Marketing Intelligence, Procesanalyses, c.q. -monitoring en Data Kwaliteit.
 OTAP-ontwikkel- en release straat onderhouden en gebruiken.

Kennis, ervaring en vaardigheden vakgebied

 Hbo-werk- en denkniveau
 Minimaal afgeronde Hbo-opleiding richting Informatica
 Werken in teamverband
 Inhoudelijk aansturen en regie voering indien ontwikkeltrajecten worden uitgevoerd met ondersteuning van medewerkers van sourcing partners
 Kennis en ervaring met MS-SQL-Server, SQL-Server Management Studio en Visual Studio
 Kennis en ervaring met SQL/T-SQL
 SSIS, SSAS, SSRS ervaring
 DataVault ervaring / certificering
 Affiniteit met dba-aspecten, gerelateerd aan een BI-omgeving
 Ontwerpen, realiseren, implementer en testen van alle componenten die deel uitmaken van de BI-omgeving.
 Nieuwsgierig naar de trends en ontwikkelingen in je vakgebied en wilt jezelf ontwikkelen en specialiseren
 Opstellen van probleemanalyses, deze kunnen vertalen naar verbetervoorstellen, oplossingsgericht sturen en conceptueel denken.
 Ervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en rapportagetools, aangevuld met technische inhoudelijke ervaring dan wel aantoonbare affiniteit met het werken met klantendatabases (BI stack)
 Kennis van DataVault technologie
 De confidentialiteit van gegevens bewaken.
 Geen 9-5 mentaliteit

Competenties

 Gegevens analyseren en evalueren en omzetten in informatie.
 Technische vakkundigheid toepassen
 Creëren en innoveren
 Oplossingen genereren
 Zich op behoeften en tevredenheid van de klant richten
 Leren, onderzoeken en betrokkenheid tonen (snel leren, informatie verzamelen, kennis beheren). Dit zowel ten aanzien van de functionaliteit en gegevens van de bronsystemen als van de bedrijfsprocessen en de daaraan gerelateerde informatiebehoefte van de eindgebruikers van de BI-omgeving.
 Kwaliteit bewaken en handhaven.
 Gevoel voor veiligheidsrisico’s tonen

Gelieve bij interesse te reageren met een korte motivatie, actueel CV, all-in uurtarief en eventuele vakantie plannen.

Met vriendelijke groet,

YouzQ

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten