Sectorjurist Inwoners

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Boxmeer
Reacties
0
Bekeken
161
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

1-12-2015

Einddatum

15-4-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

28

Sluitingsdatum

28-10-2015 om 10:00 uur

De sectorjurist is het eerste aanspreekpunt voor juridische aangelegenheden binnen de sector Inwoners.

De sectorjuristen ondersteunen en adviseren de beleidsmedewerkers bij hun taken. Het doel is dat ieder product aan de gestelde kwaliteitsnormen voldoet. Het is aan de (beleids)medewerker om ervoor te zorgen dat de sectorjurist bij het product betrokken wordt. Samen met de (beleids)medewerker brengt de sectorjurist de risico’s in beeld.
Daarnaast gaan de sectorjuristen proactief te werk. Dit geldt ten aanzien van juridische ontwikkelingen, zoals op het gebied van nieuwe wetgeving en jurisprudentie en de consequenties die deze ontwikkelingen met zich mee brengen.
De sectorjuristen controleren of de producten voldoen aan de juridische kwaliteitsnormen. Daarnaast controleert de sectorjurist of de juridische risico’s die ontstaan bij nieuwe wetgeving of naar aanleiding van jurisprudentie aangepakt worden.
Op het moment dat de gemeente in een juridische procedure terecht komt, speelt de sectorjurist daar een rol in. De sectorjuristen zijn verantwoordelijk voor het procedurele gedeelte. Na het advies/uitspraak/arrest is de (beleids)medewerker verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van het bezwaar/beroep.
rapporteren: juridisch relevante problemen en de juridische kwaliteit worden met de juridisch controller besproken in het periodiek overleg.
De sectorjurist Inwoners is aangewezen om als ambtelijk hoorder op te treden voor het afhandelen van bezwaren ingediend tegen de besluiten van de afdeling Sociale Zaken met betrekking tot inwoners uit de gemeente Boxmeer.

Functie eisen

kennis van wetgeving op de aangegeven beleidsterreinen binnen de sector Inwoners (Leerlingenvervoer, kinderopvang, ouderen beleid, jeugdbeleid, cultuurbeleid, sportbeleid, huurbeleid, subsidiebeleid, uitvoering van de WMO en de participatiewet, BRP (burgerzaken), aanbestedingsrecht).
WO-niveau werk- en denkniveau; opleiding bij voorkeur gerelateerd aan het taakveld WMO-SZ.
ervaring met procesvertegenwoordiging en behandeling bezwaarprocedures (ambtelijk horen).
dat betrokkene constructief kan samenwerken met interne en/of externe partijen.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten