Actuaris gezocht

Intermediair
Yacht bv
Geplaatst op
21-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
2
Bekeken
333
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Bedankt voor de reacties! De opdracht is inmiddels vervuld.


Omschrijving

De functie
Als actuaris geef je inzicht aan het management in actuele ontwikkelingen van de waarde en het risicoprofiel van het Pensioen & Leven bedrijf ten behoeve van zowel sturing als verantwoording. Er wordt verwacht dat je als actuaris naast het hebben van passende actuariële kennis, flexibel inspeelt op veranderingen, organisatiesensitief en omgevingsbewust bent en je oplossend vermogen inzet om structurele verbeteringen door te voeren. De functie is inhoudelijk diepgaand specialistisch van aard en kent een sterk analytisch karakter. Je houdt je bezig met het voorbereiden van verantwoordings- en sturingsinformatie over de financiële conditie van het Pensioen & Levenbedrijf en rapportages op onderdelen hiervan, zoals de Toereikendheidstoets, Solvency II, MCEV etc. Hierbij maak je gebruik van actuariële modellen die zijn gebouwd in Prophet. Daarnaast wordt DCS en Excel (VBA) gebruikt. Je houdt intern contact met management en vertegenwoordigers van andere bedrijfsonderdelen om te informeren en af te stemmen over actuariële zaken.

Het profiel
We zijn op zoek naar een kandidaat die zich herkent in onderstaande profiel: - Afgeronde universitaire opleiding zoals Actuariaat, Econometrie, Wiskunde of Bedrijfskundige Informatica. Opleiding tot Actuaris AAG afgerond of ermee bezig. - 3 tot 5 jaar werkervaring als professional bij een verzekeraar, pensioenfonds of actuarieel adviesbureau. - Kennis van en ervaring met actuariële projectiemodellen. - Kennis van en ervaring met de gebruikelijke actuariële methoden en technieken binnen de branche Pensioen en Leven. - Kennis van en ervaring met geautomatiseerde actuariële systemen en software, bij voorkeur Prophet. - Kennis van en affiniteit met nieuwe financiële ontwikkelingen bij verzekeraars of pensioenfondsen (FTK, IFRS, Solvency 2) - Kennis van de Achmea organisatie (missie, doelen, strategie, structuur en producten- en dienstenpakket op hoofdlijnen). - Kennis van de actuariële organisatie (visie, structuur, werkzaamheden en werkprocessen binnen de actuariële functie).

Wij bieden
Een functie voor de periode van 2 november 2015 tot 31 december 2015 voor 36 uur per week, locatie Apeldoorn.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  04-11-2015 13:36
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-11-2015 22:25
  Plaats
  Waalre

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten