Technisch applicatiebeheerder

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
21-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amersfoort
Reacties
0
Bekeken
26
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • WTS Detachering 28 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Novaccent 23 opdrachten

Omschrijving

Als Technisch Applicatiebeheerder (TAB) ben je primair verantwoordelijk voor het voldoen van applicaties aan de overeengekomen prestatiekenmerken op het vlak van performance, beschikbaarheid, capaciteit en beveiliging. Je stelt wijzigingsverzoeken op om de prestatiekenmerken te verbeteren, installeert nieuwe releases van applicaties en lost (in de tweede lijn) incidenten en structurele problemen op. Het pro-actief beheer en het daarmee voorkomen van problemen is een kerntaak van een TAB.

Je bent daarbij verantwoordelijk voor het opstellen en bijwerken van de technische systeemdocumentatie van de applicaties. Je adviseert de afdeling functioneel beheer op basis van de klantvraag over het selecteren van applicatie-pakketten passend binnen de vastgestelde applicatie-architectuur en -structuur. Je stelt d.m.v. virtualisatie software (App-V) packages van applicaties samen, test en onderhoudt deze.

Samen met je team draag je zorg voor de kwaliteit en het serviceniveau van de bedrijfsapplicaties. Je levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de afdeling SSC-ICT om klantgericht betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige ICT diensten te leveren. Je beschikt over vakgerichte kennis op HBO-niveau. (HBO-opleiding op informaticagebied)
Je hebt technische kennis van systemen (Windows Server, Citrix), applicaties en virtualisatiesoftware, bij voorkeur App-V en RES Powerfuse.

Daarnaast beschik je over kennis van procesmatig werken conform ITIL en ben je bekend met kwaliteitsmanagement.
Je bent vindingrijk bij het oplossen van complexe bedrijfskritische problemen.
Je bent klantgericht en in staat om het probleem van de klant te doorgronden
Daarnaast ben je initiatiefrijk, flexibel en je kunt nauwkeurig, gestructureerd en onder druk werken.
Je bent in staat adequaat met klanten, collega's en leidinggevenden te communiceren over het vakgebied.
Je beschikt over vakgerichte kennis op HBO-niveau. (HBO-opleiding op informaticagebied) Je hebt in het bijzonder technische kennis van systemen (Windows Server, Citrix), applicaties en virtualisatiesoftware, bij voorkeur App-V en RES Powerfuse.

Verder zien we graag dat je

  • kennis hebt van procesmatig werken conform ITIL/ASL en bekend bent met kwaliteitsmanagement.

  • vindingrijk bent bij het oplossen van complexe bedrijfskritische problemen.

  • klantgericht bent en in staat om het probleem van de klant te doorgronden

  • initiatiefrijk, flexibel en nauwkeurig bent ,

  • gestructureerd en onder druk kunt werken.

  • in staat bent adequaat met klanten, collega's en leidinggevenden te communiceren over het vakgebied.

De afdeling Automatisering is een werkorganisatie en onderdeel van het Shared Service Centrum (SSC). De werkorganisatie bestaat uit de productieunit ICT-Services, met daarin zes productieteams, een skilled servicedesk en het changemanagement verenigd, en de unit Business Services waarin accountmanagement, servicemanagement, projectmanagement en ICT-ondersteuning zijn ondergebracht.
Als technisch applicatiebeheerder val je onder het productieteam Databasemanagement & Applicaties. Dit team bestaat uit 12 medewerkers, waaronder Technisch Applicatiebeheerders en Databasebeheerders.

We zijn een proces gestuurde afdeling, die op een planmatige, gestructureerde manier werkzaamheden uitvoert dus wijs klanten, projectleiders en andere contacten daar ook op. Wij staan als afdeling voor een stabiele en betrouwbaar applicatielandschap en met die insteek pakken we verzoeken op. Alleen voor incidenten met P1 gaan we direct mee aan de slag.

Het ICT-DA team is verantwoordelijk voor drie werkgebieden

applicatiebeheer, webservices en databasebeheer.

Onder applicatiebeheer verstaan we het dagelijks operationele beheer van het gehele applicatielandschap van ’s Heeren Loo. Alle applicaties die worden aangeboden aan eindgebruikers vallen hieronder. Dit geldt voor de oude en de nieuwe datacenters en voor zowel lokaal als centraal ingerichte applicaties.

Het werkgebied webservices is al het dagelijks, operationele beheer aan de portal omgevingen (oud en nieuw) en de intern gehoste websites en webapplicaties. Binnen het dagelijks operationele beheer vallen bv de processen release-, incident- en change management.

Databasebeheer voert al het dagelijkse, operationele beheer uit aan alle SQL databases van ’s Heeren Loo. Hieronder vallen bv de processen release-, incident- en change management.

Beheer
Doelstelling beheer is ervoor te zorgen dat de applicaties, zoals deze er nu zijn , optimaal worden ingezet ter ondersteuning van het bedrijfsproces met een minimum aan middelen en verstoringen in de operatie
Binnen het dagelijks operationele beheer vallen bv de processen release-, incident- en change management.

Onderhoud en Vernieuwing
Er voor te zorgen dat de applicaties aangepast worden aan de veranderde wensen en eisen als gevolg van de veranderingen in omgeving en processen.
Bovendien zijn we resource leverancier aan Business Services voor projectactiviteiten.

Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
Minimaal relevante afgeronde MBO/HBO met diploma.
Kandidaat beschikt over technische kennis van applicaties en virtualisatiesoftware, bij voorkeur App-V en RES Powerfuse. Dit dient duidelijk in het cv naar voren te komen.
Kandidaat beschikt over kennis van procesmatig werken conform ITIL. Dit dient duidelijk in het cv naar voren te komen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten