IB Specialist

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
22-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
261
Status
Gesloten
Referentie
1177

Omschrijving

IB Specialist

Logius

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.
Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Hoofdvraag

Logius is op zoek naar een ervaren IB Specialist.

Werkzaamheden

Als informatie beveiliging specialist ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de beveiligingsprocessen. Je zorgt voor kwaliteitsbewaking en continuïteit in het proces, hierbij ben je je steeds bewust van de applicatie beveiligingsaspecten in de dienstverleningsketen en handel je daarnaar.
Cruciaal hierbij is dat je met jouw kennis en ervaring substantieel bijdraagt aan voorbereiden op IT-audits, en het bijsturen van processen en afspraken naar aanleiding van IT-audits.
Je geeft IB-advies aan architecten, servicemanagers en ketenbeheerders en fungeert ook als aanspreekpunt voor de inhoudelijke beveiligingsvraagstukken voor het Logius productportfolio.
De IB-werkzaamheden en dus ook jouw kennis en ervaring zijn gericht op de beveiliging (en implementatie daarvan) van onder meer infrastructuur, data, applicatie, toegang, gegevens-uitwisseling en identitymanagement.

Werkzaamheden

Als informatiebeveiligingsspecialist ben je verantwoordelijk voor het in beeld brengen en implementeren van de beveiligingskaders en -richtlijnen voor verschillende diensten van Logius.
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van risicoanalyses, (collegiale) reviews op IB plannen, het oplossen van (audit) bevindingen op het IB proces. Daarnaast werk je mee aan de BIR compliancy en borging hiervan voor toegangsdiensten.

Kennis en vaardigheden

 Minimaal HBO opleidings-, werk- en denkniveau;
 Aantoonbare ervaring met en gedegen kennis van security management processen en relevante normen, zoals de Code voor Informatiebeveiliging (ISO27001) en de BIR;
 Aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging binnen de overheid;
 Kennis van (de ontwikkelingen van) informatiebeveiliging en (informatie)beveiligingsmethodieken en beveiligingsarchitectuur. Ervaring met IRAM is een pré; Kennis van relevante wet‐ en regelgeving en aanvullende regels binnen de overheid op het gebied van departementale – en rijksbrede veiligheids‐ en inspectierichtlijnen;
 Kennis van en inzicht in de organisatorische en functionele verhoudingen binnen de overheid en daarbuiten (flexibiliteit, beoordelingsvermogen, rapportagelijnen).

Competenties

 Accuraat
 Analytisch
 Resultaatgericht
 Samenwerkingsgericht
 Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
 Stressbestendig
 Omgevingsbewust

Bijzonderheden

Duur

4,5 maanden

Startdatum

10-11-2015

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Den Haag

Uren per week

32 uur

Datum geplande intakegesprek

28-10-2015/29-10-2015

Sluitingsdatum van uw aanbieding: 26-10-2015

Aanvrager: Wendy van Ooijen

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  22-10-2015 14:46
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-10-2015 15:20
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-10-2015 12:29
  Plaats
  Delft

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten