Producten- en Dienstenmanager 2 FTE

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
22-10-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
0
Bekeken
27
Status
Gesloten
Referentie
PR

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2568 opdrachten

Omschrijving

Sinds 1 januari 2013 vormt de politie één korps waar bijna 63.000 werken. Eén korpschef heeft de leiding over deze organisatie die bestaat uit tien regionale eenheden, de Landelijke Eenheid voor regio-overschrijdend en specialistisch politiewerk en het Politiedienstencentrum voor ondersteunende taken. De Dienst Facility Management maakt onderdeel uit van het Politiedienstencentrum.

De sector Producten- en Dienstenmanagement (PDM) is verantwoordelijk voor de regie op alle ingekochte goederen en diensten die haar zijn toegewezen (end to end benadering). Dit betreft onder meer de behoeftestelling, het opstellen van het programma van eisen, het aanbestedingsproces, de contractering, de implementatie, het contract- en leveranciersmanagement en de afstoting. Door het combineren van kennis over de klantbehoefte, de markt en het product of dienst ziet zij toe op de doelmatigheid en doeltreffendheid van de ingekochte diensten en goederen.

Aandachtsgebieden (categoriën) hierbij zijn onder andere Operatiën, Politie-Uitrusting, Voer- en Vaartuigen, Communicatie en Financiën.

Doelstelling
De PDM’er voert de regie gedurende de gehele levenscyclus van een product of dienst. De PDM’er vervult de rol van projectleider gedurende een (Europese) aanbesteding (de daadwerkelijke uitvoering van de aanbesteding ligt bij de Inkoper), van behoeftestelling tot en met de implementatie van de producten en diensten binnen het domein Operatiën.

Verantwoordelijkheden
Regie voeren over een gedeelte van de totale groep van ingekochte producten en diensten.

Sturen op de uitnutting van het contract en het onderhouden van een strategische relatie met leveranciers.

Vakmatige taken
De volgende processtappen worden uitgevoerd door of onder de regie van de PDM’er:

Inventariseren (o.a. businesscase en marktonderzoek);
Initiëren en specificeren (o.a. PID en aanbestedingsdocumenten;
Selecteren;
Contracteren en implementeren;
Bestellen;
Bewaken;
Evalueren en nazorg.
In de beheerfase vormt het leveranciersmanagement een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de PDM’er.

Leidinggevende taken
Als projectleider verantwoordelijk voor de regie op de gehele levenscyclus (van behoeftestelling tot en met de implementatie) en daarnaast de functionele aansturing van de leden van het projectteam.

Contacten
Met de interne afnemers/klantgroepen binnen de politie, de diverse proces/projectpartners (o.a. inkoop, implementatiemanagement, logistiek, materiedeskundigen) en de verschillende leveranciers.
Inzet in de lijn of project
Project

Opleiding
Minimaal afgeronde HBO/WO-opleiding. Een voor deze opdracht relevant afgeronde opleiding (bijvoorbeeld de Facilitaire/Bedrijfskundige/Bestuurskundige richting) is een pré.

Aanvang traject

1-2-2016

Einde traject

31-12-2016

Uren per week

36

Reageer voor 1-11-2015!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten