Analist / Ontwerper Processen en Informatievoorziening

Intermediair
Novaccent
Geplaatst op
23-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
869
Status
Gesloten
Referentie
NOK01030

Omschrijving

Project omschrijving

Voor een onderwijsinstelling in Rotterdam zijn wij op zoek naar een ervaren Analist / Ontwerper Processen en Informatievoorziening. Als Analist/Ontwerper Processen en IV binnen projecten geeft je samen met de collega’s van het projectteam inhoudelijk vorm aan het project. Het gaat daarbij met name om het actualiseren en verder uitwerken van ontwerpen en plannen, die de inhoudelijke basis leggen voor de realisatie-, test- en acceptatiefase van het project en de overdracht aan de beheerpartijen, na Go Live. De Analist/Ontwerper wordt ingezet op het project voor de implementatie van het Research Information System.

Het project komt in een fase dat er gericht geïmplementeerd gaat worden. Er wordt een aanpak voorgestaan om met afgebakende functionaliteiten tot implementatie per faculteit gekomen wordt, zodat risico’s beperkt worden. De vorige projectenfasen en de tussentijdse ontwikkelingen maken het noodzakelijk dat er qua plannen en ontwerpen een duidelijke en actuele basis ontstaan voor de bouw, test en acceptatiefase. De Analist/Ontwerper wordt ingehuurd om deze basis voor zijn collega’s in het project te scheppen. Bruikbaarheid van de plannen en ontwerpen binnen het project en voor beheerpartijen staat daarbij voorop.

Om voor deze rol in aanmerking te komen heb je minimaal HBO werk- en denkniveau op HBO via een opleiding bedrijfskunde, bedrijfsinformatica of bestuurlijke informatiekunde. Daarnaast heb je minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring in het werkveld van informatievoorziening, met name werkzaamheden gerelateerd aan analise en ontwerp van processen, gegevens, functionaliteiten, met affiniteit met applicatie-integratie en informatiebeveiliging. Je hebt rollen ingevuld van analist/ontwerper op projectniveau en beschikt over sterke analytische vaardigheden en bent in staat de brug te slaan tussen projectkaders en de ontwerpen en plannen om tot realisatie te komen via projecten. Daarnaast heb je kennis van methodes en standaarden op het gebied van proces- en gegevens- en systeemontwerp (zoals BMPN, UML, ERD/NIAM) en ervaring met het kunnen toepassen van dergelijke methodes en standaarden worden als een voorwaarde gezien.

Je bent een communicatieve professional (mondeling, schriftelijk), proactief, kunt uitstekend samenwerken en je bent in staat om in projectverband overtuigend te acteren. Het nauwgezet uitwerken van een consistente basisset van ontwerpen en plannen, bruikbaar binnen een projectteam, is een herkenbare kwaliteit in jouw werk. Voor de uitvoering van de opdracht is meerjarige ervaring als analist/ontwerper een must, waarbij ervaring als Solution Architect een pre is. Ervaring in de Hoger Onderwijs-sector is bijzonder welkom. Gezien het internationale karakter van de universiteit en de samenwerking met een buitenlandse leverancier is een goede beheersing van de Engelse taal, naast het Nederlands, een sterke pre. Voor de rol van Analist/Ontwerper op project-niveau is het verder een sterke pre als je affiniteit of ervaring hebt met aandachtsgebieden van de ICT-architecten en ontwikkelaars (m.n. rond applicatie-integratie, als dan niet met SaaS-oplossingen) en met informatiebeveiligings-aspecten).

Werkzaamheden

Project ontwerpen en plannen
Het opstellen, onderhouden en beheren van ontwerpen en plannen die de basis vormen voor de verdere implementatie van het RIS. Als kenschets:
Ontwerp van procesinrichting voor onderzoeks-ondersteuning en informatievoorziening daarbij (gegevensdefinitie en –inrichting, in relatie tot functionaliteiten van betrokken informatiesystemen)
Ontwerp van autorisaties van medewerkers (onderzoekers, ondersteunend personeel), die activiteiten uitvoeren in het proces, die daarmee toegang krijgen tot functionaliteiten in een informatiesysteem.
Gegevensuitwisseling met andere informatiesystemen en te realiseren applicatie-koppelingen.
Gegevensconversie en migratie vanuit bestaande informatiesystemen naar de te implementeren systeem-oplossing.
De Analist/Ontwerp richt zich vooral op de functionele aspecten. De technische aspecten vallen onder het werkgebied van de ICT-architectuur en de ontwikkelaars.
Documentatiebeheer
het voeren van document(versie)beheer voor alle ontwerpen en plannen voor de te implementeren systeem-oplossing.
Advisering
het uitvoeren van impactanalyses en het geven van advies bij project-changes (scope, eisen).
het adviseren bij verdere implementatie, op basis van de uitgewerkte plannen en ontwerpen.

Project vereisten
Minimaal HBO afgeronde opleiding in de richting bedrijfskunde, bedrijfsinformatica of bestuurlijke informatiekunde;
UML Certificering is een pre;
ERD/NIAM Certificering is een pre;
BPMN Certificering is een pre;
Minimaal 2 jaar ervaring als proces analist / ontwerper voor informatiesystemen;

Project condities

Start van de inzet

zo spoedig mogelijk

Einde van de inzet

20 december 2015

Optie op verlenging

ja

Uren per week

32

In een reactie graag 2 relevante referenties meesturen.

Reageren op deze functie kan tot en met 28 oktober 2015 om 9:00.

Intakegesprekken staan gepland op 4 november 2015 tussen 14:00 en 17:00

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten