Projectmanager met ervaring incassoketen

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
23-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
6
Bekeken
374
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze aanvraag heeft de Belastingdienst helaas teruggetrokken; er is een interne kandidaat die ze nu laten doorgroeien en de kans bieden. Mocht dit niet werken, komen ze bij ons terug.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Informatiemanagement (UIM) van B/CA
De Belastingdienst/Centrale administratie (B/CA) is verantwoordelijk voor de gestandaardiseerde productieprocessen van de Belastingdienst: het versturen en verwerken van grote aantallen mededelingen, aangiften, ontvangsten en betalingen. Het betalingsverkeer vormt de slagader van de overheidsgeldstroom. Met nagenoeg alle burgers en alle bedrijven in Nederland als klant vraagt dit om snel, nauwkeurig en betrouwbaar werk. In één keer goed. B/CA levert het. B/CA richt zich op de massale processen die je geconcentreerd – en zoveel mogelijk digitaal - kunt organiseren en sturen. Deze processen zijn gegevensintensief en hebben korte doorlooptijden.
B/CA heeft een eigen unit Informatiemanagement, IM B/CA. Het doel van IM is om in samenwerking met de uitvoering, een bestuurbare, beheersbare en betaalbare informatievoorziening te krijgen die een continue hoge beschikbaarheid heeft.
De taken van UIM bestaan o.a. uit: het ondersteunen bij het opstellen van de bedrijfsonderdeelvisie, het maken van een informatieplan, opstellen business cases en architectuur. UIM komt met voorstellen voor het verbeteren van de processen, herontwerpt processen, stelt in overleg met de uitvoering de functionele en niet-functionele eisen vast en beheert de functionaliteiten. Daarnaast is UIM de opdrachtgever voor de ICT-leverancier van de Belastingdienst (CAO en CIE), zorgt voor adequaat testen, implementatie en procesinrichting.

Informatie over de functie
De projectmanager is verantwoordelijk voor het inrichten- en de dagelijkse besturing van het project(team) en de afstemming met de omgeving. De projectmanager zorgt er voor dat de gewenste resultaten binnen tijd, budget en volgens afgesproken kwaliteit worden opgeleverd en rapporteert over de voortgang aan het programmamanagement en daarnaast aan de verantwoordelijk manager binnen UIM. De projectmanager is daarnaast de intermediair tussen de business en de (interne) ICT-leverancier. Een werkveld dat gekenmerkt wordt door dikwijls tegenstrijdige belangen in termen van vraag en aanbod, aanpak van werkzaamheden, en kosten.

Wij zoeken een projectmanager binnen het domein inning (incassoketen). Het domein inning kent een versnipperd applicatielandschap met vele applicaties en LOA’s (lokaal ontwikkelde applicaties). Vanuit het programma roadmap inning is het doel om het applicatielandschap te vereenvoudigen en stabiliseren. In eerste instantie moet het beheer van de LOA’s belegd worden en de kennis geborgd. Hiertoe worden de LOA’s o.b.v. reversed engineering gedocumenteerd Vervolgens worden voor de LOA’s structurele oplossingen ontworpen en gerealiseerd. De structurele oplossingen worden veelal in andere projectteams gerealiseerd. De projectmanager moet goed in contact zijn met de andere teams, overzicht kunnen houden, sturen op de aanpak en de samenhang en op het juiste niveau hierover kunnen communiceren/ rapporteren.

Functie-eisen

 • Kennis van Prince 2 en IPMA

 • Kennis van Agile/SCRUM

 • Ervaring in het managen van projecten van procesontwerp tot en met implementatie (domein incasso is een must)

Werkdenkniveau Master/doctoraal.
Je hebt een relevante opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskundige richting/IT of je hebt aantoonbare ruime werkervaring op dit gebied.

Einddatum inhuur
31-12 -2015, met mogelijkheid tot verlengen

Minimum aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 40

Overige arbeidsvoorwaarden
Wij verwachten van onze medewerkers dat ze integer zijn. We werken met wederzijds vertrouwen in een professionele organisatie. Onze basis wordt gevormd door oprechte betrokkenheid van en naar ons personeel.

Organisatie
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen.

Afdeling
B/CA Informatiemanagement

Standplaats
Apeldoorn

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  23-10-2015 15:28
  Plaats
  Nieuw Vennep

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-10-2015 16:05
  Plaats
  Hengelo Gld.

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-10-2015 14:34
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-10-2015 20:58
  Plaats
  Apeldoorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-10-2015 22:38
  Plaats
  Zaltbommel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  26-10-2015 09:31
  Plaats
  Groenlo

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten