Projectleider project 'alle Amsterdammers klant'

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
23-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
1370
Status
Gesloten
Referentie
20118097

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118097 Tijdelijke inhuur

Voor de Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Projectleider project 'alle Amsterdammers klant'

Profiel organisatie

Waternet is de gemeenschappelijke organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Samen met onze klanten zorgen wij voor het water in Amsterdam en een groot gedeelte van Utrecht en Noord-Holland. Een gebied van 700 km2 met 1,2 miljoen mensen.

Profiel afdeling

Waternet int bij circa 1,2 miljoen klanten facturen voor het verbruik van drinkwater en belastingaanslagen voor de waterschapsbelasting. Waternet doet dat in opdracht van het Waterschap Amstel, Gooi & Vecht en de Gemeente Amsterdam. Binnen de stad Amsterdam zijn dat voor de drinkwatertaak ongeveer 420.000 aansluitingen. Voor ca. 100.000 van die klanten geldt dat ze nu de kosten voor het verbruik van drinkwater via de maandelijkse huurgelden betalen aan hun woningcorporatie, die dit met Waternet verrekent. Het project "alle Amsterdammers klant" heeft als doel de wijze van factureren over al onze klanten in Amsterdam gelijk te trekken: rechtstreeks aan Waternet. Het project heeft geen impact op de feitelijke levering van drinkwater. De 100.000 klanten zijn deels bemeterd en deels onbemeterd.

Profiel opdracht

Het projectresultaat bevat drie onderdelen.

Deel I is het bereiken van de bestuurlijke uitlijning tussen de verschillende belanghebbenden: woningbouwcorporaties, makelaars, huurdersverenigingen, de gemeente Amsterdam en Waternet. Overeenstemming moet worden bereikt over de voorwaarden, termijn en klantimpact van de migratie. Onderhandelingen zijn reeds in een vergevorderd stadium. Succesvolle afronding van deel I leidt tot een project GO.

Deel II van het project is het realiseren van een succesvolle gegevensmigratie van ca. 100.000 klanten uit verschillende systemen van de verhuurders in het systeem van Waternet (Mecoms - MS Dynamics). Uitgangspunt hierbij is deze klantgroep zonder hinder voor de klant te migreren, waarbij in het migratieproces ten minste 80% actief kiest voor uitsluitend digitale facturatie. Datakwaliteit, in het bijzonder de validatie en verrijking van gegevens voordat ze gemigreert worden zijn hier belangrijke aandachtspunten. De migratiestrategie is nog te bepalen. De benodigde aanpassingen aan applicaties kunnen worden belegd in het lopende ritme van onze scrumteams.

Deel III van het project is het succesvol hervatten van het facturatieproces bij onze "nieuwe" klanten en het proactief communiceren en begeleiden van de klanten voor, tijdens en na deze migratie. Uitgangspunt is het behouden van een excellente klanttevredenheid, waarbij speciale aandacht moet zijn voor het realiseren van een optimale klantbeleving rondom het gegeven dat kosten die vroeger in het huurgeld zaten, nu rechtstreeks moeten worden voldaan aan Waternet en niet meer aan de verhuurder of verhuurmakelaar. De kern van het resultaat ligt in intensieve (digitale) en proactieve communicatie over alle kanalen, ook die van de migrerende partijen. Nagenoeg al deze huishoudens hebben reeds een betalingsrelatie met Waternet, via het voldoen van de waterschapsbelasting.

De projectleider rapporteert aan de opdrachtgever het hoofd Aansluiting, Verbruik en Inning en de programmamanager van het flankerende IT programma waarbinnen de Agile scrumteams ondergebracht zijn. De projectleider is daarom onderdeel van het programmateam, maar formeert om draagvlak en sturing te vergemakkelijken ook een eigen stuur- of klankbordgroep over de verschillende organisaties heen. Deze governance structuur is nog niet definitief. De projectleider werkt intensief samen met onder andere de programmakwaliteitsmanager, de bestaande scrumteams en interne en externe leveranciers en stakeholders. De projectleider stuurt een zelf te formeren projectteam aan binnen de programmaorganisatie, en heeft prioriteit in de backlogs van bestaande teams. De programmaorganisatie is informeel, dynamisch en werkt aan het streven Waternet de beste (digitale) dienstverlener in de watersector te maken.

De streefdatum voor de start van de migratie is 1 juni 2016.

Functie eisen

 1. U bent in het bezit van minimaal een erkend HBO diploma (4-jarige HBO opleiding).

 2. U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar aantoonbaar ervaring met succesvolle grootschalige gegevensmigraties die van invloed zijn op facturatieprocessen.

 3. U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring met werken in een omgeving met verschillende IT- en projectmanagementmethoden.

 4. U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring met het succesvol afronden van een project met complexe deelresultaten met verschillende deskundigen uit verschillende aandachtsgebieden.

 5. U heeft in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring met excellent resultaat met het in project- of programmaverband inzetten van moderne digitale communicatie in trajecten met uitstraling en impact op grote groepen eindklanten (minimaal ca. 50.000 klanten)

Competenties

 • Resultaatgericht

 • Sterk (eind)-klantgericht

 • Sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit

 • Zeer communicatief

 • Pragmatisch

Functie wensen

 1. U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring met succesvolle grootschalige gegevensmigraties die van invloed zijn op facturatieprocessen in de energie-, water- of telecom sector

 2. U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring met werken in een omgeving met projectmanagementmethode Agile Scrum

 3. U heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring met testmanagement en geautomatiseerd testen

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

8 maanden

Optie op verlenging

1 x 8 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

29-10-2015

Sluitingstijd

17:00

Intakes

6 november 2015

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  26-10-2015 14:45
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten