Adviseur Integrale Veiligheid

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
26-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Bergen op Zoom
Reacties
2
Bekeken
319
Status
Gesloten
Referentie
BCRWB13717

Omschrijving

INLEIDING
Binnen het team Veiligheid, Handhaving en Toezicht (VHT) zijn we vanaf 1 oktober 2015 op zoek naar een adviseur Integrale Veiligheid. Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Medewerkers van deze afdeling houden zich bezig met het formuleren van, en uitvoering geven aan, beleid op het gebied van het Sociaal Domein, zoals het Jeugd- Zorg-, Wmo- en Onderwijsbeleid. Ook is het team Publieksdiensten ondergebracht bij deze afdeling. Het team VHT richt zich specifiek op het formuleren van beleid rondom het brede veiligheidsdomein en het uitvoeren van het toezicht en de handhaving op de diverse wet- en regelgevingen. De (senior)adviseur(s) Integrale Veiligheid maken onderdeel uit van dit team.

DE FUNCTIE
Vanaf 1 oktober 2015 gaat de Veiligheidsfunctionaris binnen de gemeente Bergen op Zoom van start. Deze functie is intern binnen het team ingevuld voor de duur van deze bestuursperiode (tot het voorjaar van 2018). Door deze verschuiving is de functie van adviseur Integrale Veiligheid vacant geworden. Als adviseur Integrale Veiligheid houd je je bezig met het brede veiligheidsdomein, je bent in staat om invulling te geven aan de regierol die de gemeente (deels) heeft op het veiligheidsdomein en je bent één van de adviseurs en sparringpartner van de burgemeester.
Specifiek richt je je binnen deze functie op de aanpak van de georganiseerde criminaliteit, de crisisorganisatie en word je breed ingezet voor de advisering van de burgemeester in diverse (bestuurlijke) overleggen en geef je adviezen naar aanleiding van (Raads)vragen die worden gesteld. Binnen het domein Veiligheid werken we ook intensief samen in het district De Markiezaten en de regio. Je bouwt relevante netwerken op en weet deze te onderhouden. Onder andere met: de Politie, het Openbaar Ministerie, het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum), de Veiligheidsregio en de Belastingdienst.

WAT ZOEKEN WIJ
Je hebt ervaring en affiniteit met het onderwerp Veiligheid en je hebt een relevante opleiding afgerond (zoals Bestuurskunde of Integrale Veiligheid). Daarnaast ben je een:

 • regisseur: je legt makkelijk contact, weet college- en organisatiedoelen te realiseren en zorgt voor een integrale afstemming waarbij je de politiek- bestuurlijke belangen niet uit het oog verliest;

 • schrijver: je kan snel een visie of advies op papier zetten en bent in staat om je taalgebruik af te stemmen op de doelgroep voor wie de brief of het advies bedoeld is;

 • verbinder: je bent in staat om de visie van de gemeente op het gebied van veiligheid over te brengen op anderen, je creëert draagvlak en zorgt voor een integrale aanpak.

WAT BIEDEN WIJ
Bezoldiging vindt plaats in overleg. Afhankelijk van je achtergrond, kennis en ervaring. Je werkt in een dynamische en teamgerichte werkomgeving binnen een plezierige afdeling waar volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Collegialiteit, klantvriendelijkheid, integriteit en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel. We kennen geen 9u tot 17u mentaliteit. De gebruikelijke rechtspositionele regelingen zijn van toepassing.

Aanvraag selectiecriteria

 • opleiding (de mate waarin deze aansluit op gestelde in aanvraag)

Regisseur: Legt makkelijk contact, weet college- en organisatiedoelen te realiseren en zorgt voor integrale afstemming waarbij je politiek- bestuurlijke belangen niet uit het oog verliest.
Schrijver: Je kan snel een visie of advies op papier zetten en bent in staat om je taalgebruik af te stemmen op de doelgroep voor wie de brieg of het advies bedoeld is
Verbinder: Je bent in staat om de visei van de gemeente op het gebied van vieligheid over te brengen op anderen'je creeert draagvlak en zorgt voor een inegrale aanpak.

Startdatum 1-12-2015
Einddatum 1-3-2016
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  26-10-2015 15:16
  Plaats
  Zoetermeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-10-2015 19:11
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten