Accountmanager Bedrijven

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
26-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Leidschendam-Voorburg
Reacties
3
Bekeken
286
Status
Gesloten
Referentie
BCFT500

Omschrijving

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie met ca 650 medewerkers die zich de komende jaren ontwikkelt naar een regie-organisatie. Veel van de taken die we nu nog als vanzelfsprekend zelf doen, worden dan geheel of gedeeltelijk door andere partijen gedaan, of we doen ze samen met andere gemeenten. Als gemeente gaan we dit jaar vorm geven aan het nieuwe werken. We hebben geen vaste werkplekken meer, zijn zo goed als papierloos, we mailen veel minder en zoeken bewust de verbinding met elkaar. Dat doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid.

Opdracht
In Leidschendam-Voorburg zijn circa 5.000 bedrijven, organisaties en zelfstandigen gevestigd. Deze ondernemers en werkgevers moeten het gevoel hebben welkom te zijn in Leidschendam-Voorburg. Voor de eerste vragen op het gebied van vergunningen, huisvesting en financiering hebben zij contact met het Klantcontactcentrum. Als de vragen meer complex worden, dan komt de accountmanager in beeld. De accountmanager bevordert een soepel verloop van de (aan)vragen van ondernemers en werkgevers. Ondernemers en werkgevers moeten ervaren dat er met hen wordt meegedacht en dat zij hun rol en verantwoordelijkheid kunnen nemen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg is een aantrekkelijke, groene gemeente met ruimte voor bedrijvigheid passend bij de primaire woonfunctie van de gemeente. Voor de beeldbepalende sectoren – zorg, retail en (zakelijke) dienstverlening - zet de gemeente in op actief accountmanagement. Het behoud en de vestiging van bedrijven passend bij het profiel van de gemeente levert een bijdrage aan de leefbaarheid, werkgelegenheid en positie van Leidschendam-Voorburg in de regio.

Je zoekt actief contact met het MKB, geeft informatie, lost waar mogelijk knelpunten in relatie tot de gemeente op en ondersteunt bij uitbreiding – en/of verhuisplannen om bedrijven voor Leidschendam-Voorburg te behouden. De accountmanager is er voor het bedrijfsleven. Je weet wat er in het lokale bedrijfsleven speelt en reageert hier proactief op. Je begeleidt ondernemers en werkgevers bij de meer complexe (aan)vragen en initiatieven binnen de gemeentelijke organisatie. Je onderhoudt goede contacten met andere afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie, waaronder het Klantcontactcentrum en het Werkgeversservicepunt. Ook weet je wat er in de regio speelt en heb je goede contacten met regionale actoren zoals Steenworp vestigingsadviseurs, WFIA en Innovationquarter. De accountmanager volgt ontwikkelingen, is aanspreekpunt voor bepaalde initiatieven en reageert alert op ondernemers en werkgevers die huisvestingsplannen hebben.

Als accountmanager krijg je te maken met de volgende werkzaamheden

Actief contact onderhouden met lokale ondernemers en werkgevers en hen bij complexe (aan)vragen ondersteunen in hun contacten met de gemeentelijke organisatie.
Actief contact onderhouden met collega’s in de gemeentelijke organisatie voor een soepel verloop van de meer complexe (aan)vragen van werkgevers en ondernemers.
Het opbouwen en onderhouden van een adequaat netwerk van bedrijven en andere (regionale) actoren die van belang zijn voor het uitvoeren van het accountmanagement
Het begeleiden van bedrijven en starters bij huisvestingsvraagstukken
Het uitwisselen van kennis en ervaring ten behoeve van de ontwikkeling van beleid.
Gunningscriteria (weging)

Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau (30%)
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van accountmanagement in de afgelopen 5 jaar (30%)
Aantoonbare kennis van gemeentelijke processen rond vergunningen en ontheffingen blijkend uit relevante werkervaring (20%)
Selectiegesprek in tweede beoordelingsfase (20%)
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties

Netwerken
Gevoel voor de taal van de ondernemers en die van de overheid
Proactieve werkhouding en goede communicatieve vaardigheden
Politiek-bestuurlijke sensitiviteit
Omgevingsbewustzijn
Onderhandelen
Persoonlijke presentatie
Zelfstandigheid
Samenwerken
Resultaatgerichtheid
Proactief
Integriteit

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Aanvang z.s.m.
Duur 1 jaar
Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week 32

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  26-10-2015 17:11
  Plaats
  Berkhout

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-10-2015 13:33
  Plaats
  Voorburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-10-2015 10:19
  Plaats
  Wilnis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten