Interim manager KVM

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
26-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
732
Status
Gesloten
Referentie
IGB50916757

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2568 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een interim manager KVM met ervaring met lijn- en verandermanagement binnen de publiek-private sector.

Wie?

Onze opdrachtgever verzorgt het openbaar vervoer in en rond de hoofdstad. Naast de exploitatie zijn ook het beheer en onderhoud van het materieel en de railinfrastructuur in de stad in handen van onze opdrachtgever, evenals het borgen van sociale veiligheid in en om het openbaar vervoer.

Binnen de afdeling Kwaliteit, Veiligheid en Milieu (KVM) is nu een drietal activiteiten samengevoegd. De afdeling houdt zich bezig met het verbeteren van Veiligheid binnen de opdrachtgever, richt zich op kwaliteitsmanagement en volgt de milieuprestaties van de onderneming. Om op alle onderdelen te verbeteren heeft de directie het voornemen om de afdeling een meer gefocust profiel te geven.

De afdeling zal zich meer gaan ontwikkelen als een zogenaamde HSE-afdeling. Dit omdat veiligheid een zeer belangrijke plaats inneemt binnen de opdrachtgever. Zowel transportveiligheid als arbo-veiligheid. De opdrachtgever heeft de ambitie geformuleerd om een zogeheten ‘proactieve veiligheidscultuur’ te ontwikkelen. In dat kader wordt nu een onderzoek gedaan naar de huidige situatie en een verbeterplan geformuleerd. In de komende jaren zal de afdeling KVM een belangrijke rol spelen in het realiseren van deze gewenste veiligheidscultuur. Basis daarvan is een uitstekend functionerend veiligheidsmanagement-systeem dat ertoe leidt dat reizigers en medewerkers kunnen rekenen op veilig vervoer en een veilige werkomgeving.

Additioneel vindt in het kader van de geldende (arbo, veiligheid en milieu) wetgeving binnen de afdeling de registratie plaats van en het onderzoek naar incidenten en ongevallen. Dit betekent dat de activiteiten op het gebied van kwaliteit die bestaan uit het ondersteunen van de opdrachtgever bij het continu verbeteren van de dienstverlening aan reizigers, elders in de organisatie een plaats krijgen. Datzelfde geldt voor het beheer van het handboek van de opdrachtgever, waarin alle processen van de onderneming eenduidig worden vastgelegd. Daarnaast heeft de directie van de opdrachtgever besloten om de activiteiten van de afdeling op het gebied van MVO in een apart programma te ontwikkelen en implementeren.

De afdeling KVM is daarmee in transitie. Op het gebied van veiligheid moeten flinke stappen worden gezet om de gewenste cultuur te realiseren. De activiteiten op het gebied van kwaliteit zullen versterkt moeten worden, maar dan buiten de afdeling KVM. Hetzelfde geldt voor MVO. Het is om die reden dat opdrachtgever deze functie nog niet permanent wil invullen, maar op zoek is naar de interim invulling van deze positie. Om de directie te adviseren en ondersteunen bij het realiseren van haar ambitieuze doelstellingen, is de opdrachtgever daarom op zoek naar een gedreven interim manager KVM die de organisatie adviseert en ondersteunt op alle strategische facetten van HSE en zorg draagt voor een goede toekomstige invulling van het takenpakket van de afdeling (kwalitatief en kwantitatief).

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U geeft leiding aan de afdeling KVM waarbij alle medewerkers (circa 10 FTE) bijdragen aan de attitudeverandering in veiligheids- en kwaliteitsdenken en handelen.

 • U zorgt, samen met de organisatie, voor het ontwikkelen van de doelstellingen op het gebied van veiligheid en kwaliteit en faciliteert de uitvoering daarvan.

 • U stuurt de afdeling aan bij het verlenen van ondersteuning aan de operaties en ondersteunende diensten bij het continu verbeteren van de bedrijfsvoering op deze gebieden.

 • U creëert alertheid en leert de organisatie hoe proactief en bewust met veiligheid en kwaliteit om te gaan.

 • U rapporteert aan de algemeen directeur en bent adviseur voor het directieteam en het senior management.

Eisen

 • U beschikt over een academische opleiding (Bedrijfskunde, Bestuurskunde of een technische opleiding). 

 • U hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waaronder ervaring met lijnmanagement.

 • U hebt ervaring met het werken in een publiek-private context.

 • U hebt ervaring met projectmanagement en weet de thema’s MVO, veiligheid en kwaliteit op de juiste “golflengte” aan de orde te stellen.

 • U hebt het vermogen een heldere en samenhangende visie te ontwikkelen voor KVM, waarbij rekening wordt gehouden met organisatiebrede aspecten.

 • U hebt overtuigingskracht en het vermogen om betrokkenen te enthousiasmeren en aan te zetten tot de gewenste richting en acties (veranderkundige vaardigheden);

 • U bent in staat om relaties met interne en externe stakeholders te ontwikkelen en te onderhouden in een complexe maatschappelijke context.

 • U bent analytisch sterk en kan de diverse processen binnen de opdrachtgever en hun onderlinge relaties snel doorgronden.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind november 2016, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór maandag 2 november aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten