Projectleider Grootschalige Gegevensmigratie

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
26-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
5
Bekeken
586
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

asap

Einddatum

8 maanden

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36 uur

Sluitingsdatum

30-11-2015 om 17:00 uur

Profiel opdracht

Het projectresultaat bevat drie onderdelen. .

Deel I is het bereiken van de bestuurlijke uitlijning tussen de verschillende belanghebbenden: woningbouwcorporaties, makelaars, huurdersverenigingen, de gemeente Amsterdam en klant. Overeenstemming moet worden bereikt over de voorwaarden, termijn en klantimpact van de migratie. Onderhandelingen zijn reeds in een vergevorderd stadium. Succesvolle afronding van deel I leidt tot een project GO.

Deel II van het project is het realiseren van een succesvolle gegevensmigratie van ca. 100.000 klanten uit verschillende systemen van de verhuurders in het systeem van de klant (Mecoms - MS Dynamics). Uitgangspunt hierbij is deze klantgroep zonder hinder voor de klant te migreren, waarbij in het migratieproces ten minste 80% actief kiest voor uitsluitend digitale facturatie. Datakwaliteit, in het bijzonder de validatie en verrijking van gegevens voordat ze gemigreert worden zijn hier belangrijke aandachtspunten. De migratiestrategie is nog te bepalen. De benodigde aanpassingen aan applicaties kunnen worden belegd in het lopende ritme van onze scrumteams.

Deel III van het project is het succesvol hervatten van het facturatieproces bij onze "nieuwe" klanten en het proactief communiceren en begeleiden van de klanten voor, tijdens en na deze migratie. Uitgangspunt is het behouden van een excellente klanttevredenheid, waarbij speciale aandacht moet zijn voor het realiseren van een optimale klantbeleving rondom het gegeven dat kosten die vroeger in het huurgeld zaten, nu rechtstreeks moeten worden voldaan aan Waternet en niet meer aan de verhuurder of verhuurmakelaar. De kern van het resultaat ligt in intensieve (digitale) en proactieve communicatie over alle kanalen, ook die van de migrerende partijen.

De projectleider rapporteert aan de opdrachtgever het hoofd Aansluiting, Verbruik en Inning en de programmamanager van het flankerende IT programma waarbinnen de Agile scrumteams ondergebracht zijn. De projectleider is daarom onderdeel van het programmateam, maar formeert om draagvlak en sturing te vergemakkelijken ook een eigen stuur- of klankbordgroep over de verschillende organisaties heen. Deze governance structuur is nog niet definitief. De projectleider werkt intensief samen met onder andere de programmakwaliteitsmanager, de bestaande scrumteams en interne en externe leveranciers en stakeholders. De projectleider stuurt een zelf te formeren projectteam aan binnen de programmaorganisatie, en heeft prioriteit in de backlogs van bestaande teams.

Functie eisen

De kandidaat is in het bezit van minimaal een erkend HBO diploma (4-jarige HBO opleiding).
De kandidaat heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar aantoonbaar ervaring met succesvolle grootschalige gegevensmigraties die van invloed zijn op facturatieprocessen.
De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring met werken in een omgeving met verschillende ITen projectmanagementmethoden.
De kandidaat heeft in de afgelopen 8 jaar minimaal 4 jaar ervaring met het succesvol afronden van een project met complexe deelresultaten met verschillende deskundigen uit verschillende aandachtsgebieden.
De kandidaat heeft in de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring met excellent resultaat met het in project- of programmaverband inzetten van moderne digitale communicatie in trajecten met uitstraling en impact op grote groepen eindklanten (minimaal ca. 50.000 klanten).

De kandidaat beschikt over de volgende competenties

 • Resultaatgericht

 • Sterk (eind)-klantgericht

 • Sterk ontwikkelde organisatiesensitiviteit

 • Zeer communicatief

 • Pragmatisch

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  27-10-2015 07:39
  Plaats
  Castricum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-10-2015 10:25
  Plaats
  RIDDERKERK

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-10-2015 11:28
  Plaats
  Nijkerk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-10-2015 12:45
  Plaats
  Dingden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-10-2015 15:55
  Plaats
  hillegom

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten