Senior tester

Opdrachtgever
Detabase
Geplaatst op
28-10-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
31
Status
Gesloten

Omschrijving

TOELICHTING BIJ AANVRAAG 2015/2620

Rol Tester
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum Zo snel mogelijk
Einddatum 31-12-2015
Aantal uren per week 32

PROJECTINFORMATIE

Het NFI vernieuwd haar informatievoorziening middels het NFI informatieplan 2015-2018. Deze vernieuwing geschiedt volgens het principe ‘kopen, koppelen, con-figureren’: een aantal best of breed applicaties uit de markt worden geconfigureerd voor gebruik binnen het NFI en middels gegevensuitwisseling via een ESB worden het totale informatielandschap afgedekt.
In de afgelopen periode zijn eerste implementaties gedaan van een klantenportaal en het digitaal dossier. Ook zijn er beproevingen en voorbereidingen gedaan voor case management en een laboratoriuminformatiesysteem. Hierbij zijn enerzijds de eerste ervaringen opgedaan met scrum en heeft het NFI toevoegingen gedaan om het wer-ken onder architectuur te optimaliseren. Anderzijds is het nut en noodzaak van testen in deze trajecten bewezen.
In 2015 zijn meerdere projecten voor deze verschillende systemen gestart. Het NFI zoekt een gecertificeerde en ervaren tester, bij voorkeur met affiniteit met (laboratorium) productieomgeving.

Met de inzet van een Tester verwacht het NFI om projecten met optimaal resultaat en beperkte risico’s uit te kunnen voeren in optimale afstemming met het primaire pro-ces.

Verantwoordelijkheden en bevoegdheden
Bij de afdeling I&A zijn we opzoek naar een Senior tester. De Senior tester is als tester verbonden aan één of meerdere projecten. Binnen de projecten is de Senior tester verantwoordelijk voor de algehele testcoördinatie, het schrijven van een test-plan en overige testdocumentatie en het uitvoeren van het testen, in samenwerking met andere projectleden.

De Senior tester is ervoor verantwoordelijk dat voor changes en projecten het belang van gedegen testen wordt begrepen en goed wordt uitgevoerd. De Senior tester draagt er zorg voor dat voldaan wordt aan de theorie, praktijk en regels van het testen als kwaliteitborginginstrument.

VEREISTE KENNIS

-IT achtergrond (HBO/WO werk- en denkniveau).
-Minimaal 4 jaar ervaring op het vakgebied.
-Diepgaande kennis van en ervaring met testmethoden en technieken en bent gecertificeerd in TMAP next Foundation, alsmede in TMAP next Testmanager.
-Ervaring met ondersteunende tooling (Atlassian, JIRA)
-Ervaring met de rol van tester in Agile/Scrum projecten.
-Ervaring op de volgende gebieden heeft de voorkeur
o (Lab-)productieautomatisering en een of meer van zaakmanagement en document management en portalen.
o Omgevingen met meerdere informatiesystemen
o Ervaring in veranderende organisaties.
-Certified Agile Tester (of vergelijkbaar) is een pré
-Recente opleiding of ervaring in de laatste [geautomatiseerde] testmethodieken en in staat dit in te brengen in onze organisatie.

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

In dat kader is de Senior tester specifiek, maar niet uitsluitend, verantwoordelijk voor

-het opstellen van kwaliteitsplannen en testplannen [incl. mastertestplan] voor zowel in- als extern ontwikkelde [geconfigureerde] applicaties,
-het uitvoeren van risico analyses,
-het opstellen van logische en fysieke testontwerpen
-het inrichten van de testomgevingen in combinatie met de benodigde testscripts en testdata
-het uitvoeren van reviews op functionele en technische documentatie
-het uitvoeren van de diverse tests, analyse, evaluatie en documenteren van testresultaten en rapportages.
-input aanleveren voor vrijgave adviezen en zelf opstellen van vrijgave adviezen

Vanwege de beperkte ervaring met testen in een multiapplicatieomgeving bij het NFI wordt van de Senior tester verwacht dat hij/zij niet alleen uitlegt en begeleidt maar ook veel voordoet en voorleeft. De Senior tester zorgt hierbij voor kennisoverdracht en verdere professionalisering van I&A en werkt mee aan het continu verbeteren van de afdeling.

GEDRAGSKENMERKEN

-Overtuigend coach: geeft op prettig constructieve wijze heldere feedback aan alle betrokkenen en begeleidt hen om beter te presteren.

-Resultaatgericht: behoudt altijd focus op de opdracht, signaleert tijdig problemen.

-Analytisch en probleemoplossend vermogen: ontleedt vraagstukken en knelpunten en draagt zorg voor verbeteringen.
-Pro- actief en ondernemend
-Zeer goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent een prettige flexibele persoonlijkheid die stevig in zijn schoenen staat.
-Kwaliteitsbewust, maar wel met oog voor tijd en geld/budget.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten