Teamleider Communicatie

Opdrachtgever
B-street
Geplaatst op
28-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
626
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste freelancer,

Allereerst bedankt voor jullie reacties. Na onze selectie hebben we besloten om jullie niet voor te stellen. De reden hiervoor is dat jullie pensioenkennis niet voldoende aansluit bij wat we zoeken. Ik hoop jullie hier voldoende mee te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem Schep
B-street


Omschrijving

Beste freelancer,

Teamleider Communicatie (M/V) - Amsterdam

Plaats

Amsterdam

Verwachte startdatum

1 december 2015

Verwachte einddatum

27 mei 2016

Optie tot verlenging

ja

Uren per week

40 uur

Deadline tot reageren

29 oktober 2015, 9:00 uur

Interesse? Stuur dan je CV in wordformaat, motivatie en tariefindicatie.

Voor onze opdrachtgever, een financiële instelling zijn we op zoek naar een Teamleider Communicatie. Ben jij die coachende en inspirerende Teamleider die pensioenen van binnen en buiten kent?

De organisatie

De opdrachtgever is een pensioenverzekeraar die werkt aan de financiële toekomstvoorziening van bijna 2 miljoen mensen. Dat doen zij door de uitvoering van pensioen- en sociale regelingen en verzekeringen voor haar opdrachtgevers. Haar diensten, producten en werkzaamheden zijn gericht op de opbouw en het behoud van de vitale financiële positie voor individuen. Door bij te dragen aan deze vitale financiële positie van mensen leveren zij de essentiële bouwstenen voor een duurzame, vitale toekomst.

De functie

Als Teamleider Communicatie ben je de operationele rechterhand van het Hoofd Communicatie op het gebied van klantcommunicatie en eindverantwoordelijk voor de performance van het team van klanten-communicatieadviseurs zes professionals, ieder met een specifiek aandachtsgebied). Daarbij heb je een aantrekkelijke mix van strategische en operationele taken. Op strategisch niveau word je uitgedaagd om mee te denken over het overkoepelende communicatiebeleid voor onze klanten en hen daarover te adviseren. Op operationeel gebied geef je dat beleid concreet handen en voeten en zorg je voor optimale operationele afstemming tussen de teamleden. Daarnaast coach je en enthousiasmeer je jouw teamleden, waarborg je dat de doelstellingen worden behaald en bewaak je de grote lijnen proactief. Bovendien stimuleer je de competentieontwikkeling en rapporteer je over de gerealiseerde prestaties. Daarnaast pak je complexe communicatie-uitdagingen op, bijvoorbeeld naar aanleiding van veranderende wet- en regelgeving of bij de introductie van nieuwe producten. Een aantrekkelijke rol dus voor communicatieprofessionals die strategisch inzicht aan people skills en passie voor de communicatiepraktijk koppelen.

Jouw vijf kerntaken zijn

Formuleren en executeren samenhangende communicatiestrategie;
Vertalen communicatiestrategie naar effectief beleid;
Aansturen en coachen van zes communicatieadviseurs;
Signaleren van kansen/knelpunten en doorvoeren van procesoptimalisaties;
Inhoudelijk adviseren van klanten en overige stakeholders.
De functie-eisen

Je bent een vakvolwassen Communicatieadviseur met aantoonbare leidinggevende kwaliteiten (coachende en inspirerende managementstijl) en een stevige visie op pensioencommunicatie. Je combineert een bewezen communicatief trackrecord (minimaal 10 jaar) in de pensioensector met een gezonde dosis eigenaarschap. Uiteraard communiceer je soepel op alle organisatieniveaus (zowel in- als extern) en heb je een Senior uitstraling. Je opereert sterk proactief, vindt het een uitdaging om een toekomstbestendige communicatiestrategie vorm te geven, maar hebt ook passie voor de operationele invulling. Je bent een geboren adviseur en kunt belangen uitstekend wegen en verenigen. Je rapporteert aan de Manager Marketing en Communicatie.

Wat je verder met je meebrengt

HBO/WO–achtergrond met communicatieve component;
Organisatiesensitief, uitstekend gevoel voor de complexe verhoudingen binnen de sector;
Schrijftalent, presentatievaardigheden, adviserende kwaliteiten;
10+ jaar ervaring in de pensioensector is een vereiste.

Interesse? Stuur dan je CV in wordformaat, motivatie en tariefindicatie in een reactie op dit bericht.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  30-10-2015 10:35
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-10-2015 11:10
  Plaats
  Zaandam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten