Customer Journey Analist Bedrijven 36 uur

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
28-10-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
53
Status
Gesloten
Referentie
PR

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Gezocht: Customer Journey Analist, 36 uur t/m 31-12 a.s.

Rabobank IT Nederland en de centrale organisatie werken volgens BYOD (Bring Your Own Device). Alle externen moeten hun eigen laptop meenemen naar de Rabobank. Voor deze aanvraag geldt deze nieuwe regel ook.

Rabobank zoekt voor het directoraat Particulieren & Private Banking/PB, eenheid Cross Channel Klantbediening, binnen de afdeling Marketing Analytics Data in een:

Customer Journey Analist Bedrijven

Standplaats: Utrecht.

De functie

Als Customer Journey analist genereer je aan de hand van geavanceerde datamodellen met een onafhankelijke kritische blik krachtige inzichten en geef je daarover fact-based adviezen. Je analyseert daarvoor de volledige Customer Journey van onze klanten van oriëntatie tot en met koop en afhandeling. Ook het verloop van de serviceprocessen hebben je aandacht. Voor de analyse maak je gebruik van een groot scala aan data-bronnen. De onderzoeken zijn gericht op het verbeteren van de klantbeleving, het efficiënter maken van de Customer Journey en het optimaliseren van de commerciële resultaten van de Rabobank.

Voor deze specifieke functie zoeken we iemand met een hoge mate van direct toepasbare expertise op het gebied van webanalyse en online user experience. Dat vakgebied heeft geen geheimen voor jou.

De onderzoeken worden in nauwe samenwerking met de marketeers gebruikt om de resultaten van de cross channel klantbediening te verhogen. Samenwerking met marketing is dan ook van groot belang. Ook werk je binnen en buiten Marketing Analytics Data nauw samen met verschillende key specialisten op datagebied. En je rapporteert aan de manager Marketing Analytics Data.

Dit zijn je belangrijkste verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

 • Inzichtelijk maken van geselecteerde Customer Journeys en het signaleren van mogelijkheden tot verbetering daarin;

 • Regie houden over de onderzoeksopdrachten, van dataverzameling, analyse tot en met advies;

 • Het doen van intakes en opzetten van onderzoeken, waarbij je vanuit jouw onafhankelijke rol doorvraagt op de vragen die je worden gesteld, om je collega’s zo voldoende uit te dagen en scherp te houden;

 • Uitvoeren van fact based onderzoeken, gebruik makend van diverse vormen van advanced webanalytics, UX analyse en een breed scala aan databronnen;

 • Het krachtig presenteren van resultaten van je onderzoeken op een heldere en overtuigende wijze;

 • Het in samenwerking met collega’s verzamelen van ‘data’ ten behoeve van een onderzoek vanuit de gehele Rabobank Organisatie/externe bronnen.

Je bent in staat om op basis van je expertise en op basis van je motivatie en energie om samen met je collega’s het Marketing Analytics team verder door te ontwikkelen op het gebied van advanced marketing analytics en data modelling.

De afdeling

Marketing Analytics maakt deel uit van de afdeling Klant en Markt Data, hét centrum voor klant en markt data binnen de Rabobank. Klant en Markt Data helpt de marktdirectoraten en lokale banken met de beschikbaarheid van data & analyse-inzichten om klantprocessen te verbeteren, met (micro)-campaigning om klanten te voorzien van relevante commerciële voorstellen en tenslotte directoraten en lokale banken te voorzien van relevante stuurinformatie. De afdeling kenschetst zich door betrouwbare levering van data en door innovatieve kort-cyclische doorontwikkeling in het beschikbaar brengen van data-analyses voor marketing doeleinden.

Het team Marketing Analytics Data bestaat uit multi-channel analyse specialisten en is verantwoordelijk voor analyses waarmee de Rabobank haar resultaten in de cross-channel klantbediening kan verbeteren. Dit gaat over optimalisatie van de klantbediening en over succesvolle en optimaal gerichte commerciële marktbewerking. De analyse-specialisten maken deel uit van journey- en campaigning teams binnen de directoraten. De focus is kort-cyclisch. De afdeling is van strategisch belang voor toekomstige klantbediening en ontwikkelt zich daartoe de komende jaren verder door als best-in-class Marketing Analytics unit.

Functie-eisen

 • WO opleiding met aantoonbare affiniteit met Marketing. Gecertificeerd op het gebied van Webanalyse en Online Marketing;

 • Aantoonbare en recente ervaring met het uitvoeren van UX onderzoeken (usability, klanttevredenheid) en het uitvoeren van AB testen;

 • Kennis van en recente ervaring op het brede online marketing vakgebied, o.a. conversie-attributie, conversie-optimalisatie, Search Engine Marketing, funnelanalyse, bezoekerssegmentatie, klikpadenanalyse, en campagne-analyses;

 • Gedegen kennis van statistische concepten en ervaring met statistische en online tools zoals IBM Netinsight, SPSS, Google Analytics of R.;

 • Uitstekende advies- en presentatievaardigheden;

 • Hoog conceptueel en analytisch vermogen;

 • Ervaring met data-driven marketing: kan link link leggen met marketeers, communiceert duidelijk added value van data-driven onderzoeken en weet hierdoor marketeers te engageren;

 • Ondernemende en proactieve persoonlijkheid. Levert hiermee vanuit motivatie en energie een belangrijke bijdrage aan doorontwikkeling van het team en het data-driven werken binnen de Rabobank;

 • Direct inzetbaar.

Competenties

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang Centraal stellen herken je jezelf in de volgende competenties:

 • Resultaten Realiseren

 • Onafhankelijk en onderbouwd oordelen

 • Communicatiekracht

 • Initiëren van verbetering

De persoonlijke eigenschappen van de medewerker dragen in belangrijke mate bij aan de cultuur van Cross Channel Klantinteractie: Een omgeving waar het dagelijkse resultaat voor de klant voorop staat. Continu verbeteren en verbinden langs de assen lef, passie en cross channel denken. Eigenaarschap, ondernemerschap en ketenbewustzijn bij eenieder zodat verantwoordelijkheden gedeeld worden om de klant optimaal te bedienen.

Vereistenprofiel

 • Basis opleiding Security Awareness (SOE765_1109) ; vereist per 15-11-2011

 • Medewerkers integriteit (TOE011EL141) ; vereist per 01-07-2014

 • Privacy Awareness (TOE001EL133) ; vereist per 01-07-2014

 • Privacy Follow-up Klantcontact (TOE008EL134) ; vereist per 01-01-2015

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten