Manager Projectbeheersing

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
29-10-2015
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
85
Op locatie
Zwolle
Reacties
3
Bekeken
584
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,

Bedankt voor jouw reactie.

Het is inmiddels een tijd geleden. Deze opdracht is reeds ingevuld door de klant.

Met vriendelijke groeten,
OneStopSourcing


Omschrijving

Voor onze eindklant in Zwolle zijn wij op zoek naar een Manager Projectbeheersing. Het gaat om een functie voor gemiddeld 24 uur per week (eventueel uit te breiden). Je start per 16 november en de einddatum is gepland op 1 september 2016.

Knock-out criteria

 1. HBO+ opleiding management control of bedrijfseconomisch

 2. Ervaring met projectcontrol in stevige projecten

 3. Kennis van beleidsveld (natuurontwikkeling)

Beschrijving van de eenheid en het team (denk aan doelen en taken)
De eenheid Project- en Programmamanagement is er op gericht om in opdracht van opdrachtgevers (bestuurlijk / ambtelijk) of opdrachtnemers provinciale opgaven te realiseren. De eenheid kent twee teams, Projecten (PPMP) en Grondzaken (PPMG). Het team PPMG werkt als opdrachtnemer van projecten en programma’s. PPMG is daarnaast, vanuit haar reguliere taak, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het grondbeleid, het beheren van de grondvoorraad en het voeren van risicomanagement op de provinciale gronden. De functie valt binnen het team PPMP, dat hoofdzakelijk bestaat uit programmaleiders, projectleiders en projectsecretarissen. Zij geven uitvoering aan een aantal grote provinciale projecten en programma’s zoals IJsseldelta Zuid, Innovatiedriehoek, Ruimte voor de Vecht en realisatie van Kwaliteit van Overijssel. Deze programma’s zijn direct gerelateerd aan de kerntaken van de provincie op het gebied van onder andere Ruimtelijke Ordening, Economie en Milieu

Projectteam
De Ontwikkelopgave wordt aangestuurd vanuit een programmabureau, de projecten worden bemenst vanuit een projectenbureau. Het programma is ingericht via Integraal Project Management (IPM)-rollen, zowel op programmaniveau als binnen de projecten. Een van die rollen binnen de projecten is Projectbeheersing, naast b.v. omgevingsmanagement en contractmanagement.

Inhoud van het project
De klant staat de komende jaren voor een grote opgave in het landelijk gebied, de Ontwikkelopgave EHS/Natura2000. Via dit programma wordt uitvoering gegeven aan de maatregelen die nodig zijn voor een goed evenwicht tussen economie en ecologie in 24 Natura2000-gebieden. Het wettelijk kader bestaat uit de Wet PAS, Programmatische Aanpak Stikstof en de Europese regeling Natura 2000. De maatregelen moeten er toe leiden dat de natuurkwaliteit wordt verbeterd, soortendiversiteit wordt beschermd en de effecten van de stikstofuitstoot van bestaande activiteiten (b.v. landbouw en verkeer) op de natuur worden verminderd. Deze vermindering geeft vervolgens weer (wettelijke) ruimte voor het toestaan van uitbreiding of nieuwe activiteiten in het landelijke gebied.
De klant werkt daarbij intensief samen met haar partners in het landelijk gebied. Soms stuurt de provincie een gebiedsproject aan, en soms doet een van de partners dat.

Projectfasering
2015 – 2021 1e fase

Gevraagde opleidingen
HBO+ P&C of bedrijfseconomie

Gevraagde kennis
Voor het projectenbureau zijn wij op zoek naar een Manager Projectbeheersing. Wij zoeken een daadkrachtige professional met een stevige ervaring met het werken in een projectomgeving. De uitgangspunten van GOKIT kennen geen geheimen voor je. Je hebt overzicht over de voortgang in den brede van een aantal projecten. En je voorziet de projectleider van voortgangsrapportages. Er ligt daarnaast een rapportagelijn richting de Manager Programmabeheersing. Je bent de bewaker van risico-gestuurd werken in de projecten.
De Manager Projectbeheersing is verantwoordelijk voor de juiste beheersing van de projectopdracht conform afspraken. Je stuurt op het evenwicht tussen scope, planning, budget, kwaliteit, risico’s, informatie, organisatie en de beleidsdoelstellingen van het project (oordeelsvorming). De manager projectbeheersing is een verbindende factor tussen alle IPM-rollen. De rol is vooral operationeel en tactisch gericht, met een belangrijke advies- en signaalfunctie aan de projectmanager.

Gevraagde werkervaring
Projectcontrol, inkoop- en aanbesteding. Zie hierboven.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  29-10-2015 16:28
  Plaats
  Dalfsen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-11-2015 17:24
  Plaats
  Roden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-11-2015 16:22
  Plaats
  Coevorden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten