Adviseur Professionaliseren Project, Programma en Portfoliomanagement

Intermediair
XBWORKS
Geplaatst op
30-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
2
Bekeken
490
Status
Gesloten

Omschrijving

Beste Freelancer

Voor de klant zijn we op zoek naar

Standplaats Utrecht
Startdatum 04-01-2016
Einddatum 31-05-2016
Uren per week 36

Opdracht omschrijving
Als adviseur P3 verzorg je een analyse over de huidige werking van knelpunten binnen project- en programmamanagement binnen de IV-politie. Onderdelen van de analyse vormen onder meer de werking van stuurgroepen, implementatie van projecten, batenmanagement en de governance structuren. Je adviseert belanghebbenden, zoals DIM, DICT en AVP, over de huidige werking en het verbeterpotentieel van P3.

Doelstelling
Regie en Coördinatie (R en C) is een nieuwe sector binnen de Dienst Informatiemanagement van het Politiedienstencentrum die zich vooral toelegt op portfoliomanagement in de uitvoering.
De Afdeling Portfoliomanagement richt zich op de organisatiebrede, aan IV gerelateerde projecten, programma's en andere gerelateerde werkzaamheden. Het betreft onder andere het programma- en projectenportfolio en de beheerportfolio gericht op vernieuwing en verbetering van de IV dienstverlening aan de politie. Daarnaast beheert en bewaakt de afdeling de standaarden en processen voor het (uitvoerings-)portfoliomanagement op het terrein van de informatievoorziening. Verder zetten de medewerkers van de afdeling portfolio's op, bewaken en onderhouden zij deze en adviseren zij het lijnmanagement over wijzigingen op portfolio's en de prioritering binnen portfolio's.
Samen met de andere diensten coördineert R en C een verbeteringsprogramma op het gebied van project- en programmamanagement.

Verantwoordelijkheden
Je bevordert de deskundigheid van collega's door vanuit specialisatie kennis en vaardigheden over te dragen en fungeert als mentor.

Opleiding
Werkervaring

Eisen

Minimaal 2 jaar aantoonbaar relevante werkervaring als Project of Programmamanager binnen de publieke sector opgedaan in de afgelopen 5 jaren.

Minimaal 1 jaar (± fultime) aantoonbare werkervaring als Adviseur voor het professionaliseren van project- en programmamanagement opgedaan in de afgelopen 4 jaren.

De behaalde Prince2 Foundation certificering is een eis.

Wensen

Meer dan 2 jaar (± fultime) aantoonbaar relevante werkervaring als Project, Programma of Portfoliomanager binnen de publieke sector opgedaan in de afgelopen 8 jaren.

Meer dan 1 jaar (± fultime) aantoonbaar relevante werkervaring als Adviseur voor het professionaliseren van project, programma en portfoliomanagement binnen de publieke sector opgedaan in de afgelopen 8 jaren.

Meer dan 1 jaar (± fultime) aantoonbare werkervaring met multidisciplinaire vraagstukken en complexe projecten, bij voorkeur op het gebied van de informatievoorziening binnen de publieke sector. Dit moet duidelijk herkenbaar zijn in het CV van de kandidaat.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  30-10-2015 23:33
  Plaats
  Capelle aan den Ijseel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-11-2015 15:58
  Plaats
  Zaandam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten