Adviseur Professionaliseren Project, Programma en Portfoliomanagement (P3)

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
30-10-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
264
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor een opdrachtgever in de regio Utrecht zijn we op zoek naar een Adviseur Professionaliseren Project, Programma en Portfoliomanagement (P3)

Als adviseur P3 verzorg je een analyse over de huidige werking van knelpunten binnen project- en programmamanagement binnen deze organisatie
Onderdelen van de analyse vormen onder meer de werking van stuurgroepen, implementatie van projecten, batenmanagement en de governance structuren. Je adviseert belanghebbenden, zoals DIM, DICT en AVP, over de huidige werking en het verbeterpotentieel van P3.

De Afdeling Portfoliomanagement richt zich op de organisatiebrede, aan IV gerelateerde projecten, programma's en andere gerelateerde werkzaamheden. Het betreft onder andere het programma- en projectenportfolio en de beheerportfolio gericht op vernieuwing en verbetering van de IV dienstverlening aan de opdrachtgever.
Daarnaast beheert en bewaakt de afdeling de standaarden en processen voor het (uitvoerings-)portfoliomanagement op het terrein van de informatievoorziening. Verder zetten de medewerkers van de afdeling portfolio's op, bewaken en onderhouden zij deze en adviseren zij het lijnmanagement over wijzigingen op portfolio's en de prioritering binnen portfolio's.
Samen met de andere diensten coördineert R en C een verbeteringsprogramma op het gebied van project- en programmamanagement.

Werkervaring

Minimaal 2 jaar aantoonbaar relevante werkervaring als Project of Programmamanager binnen de publieke sector opgedaan in de afgelopen 5 jaren.

Minimaal 1 jaar (± fultime) aantoonbare werkervaring als Adviseur voor het professionaliseren van project- en programmamanagement opgedaan in de afgelopen 4 jaren.

De behaalde Prince2 Foundation certificering is een eis.

Wensen

Meer dan 2 jaar (± fultime) aantoonbaar relevante werkervaring als Project, Programma of Portfoliomanager binnen de publieke sector opgedaan in de afgelopen 8 jaren.

Meer dan 1 jaar (± fultime) aantoonbaar relevante werkervaring als Adviseur voor het professionaliseren van project, programma en portfoliomanagement binnen de publieke sector opgedaan in de afgelopen 8 jaren.

Meer dan 1 jaar (± fultime) aantoonbare werkervaring met multidisciplinaire vraagstukken en complexe projecten, bij voorkeur op het gebied van de informatievoorziening binnen de publieke sector. Dit moet duidelijk herkenbaar zijn in het CV van de kandidaat.

Competenties

 • Je bent proactief ingesteld en beschikt over organisatievermogen en organisatiesensitiviteit.

 • Je kunt goed luisteren, beschikt over overtuigingskracht en kunt uitstekend coachen.

 • Daarnaast beschik je over de competenties: maatschappelijke oriëntatie, klantgerichtheid, netwerkvaardigheid en systeemdenken.

De intakegesprekken vinden op 9 november plaats.

Locatie

Utrecht

Uren

36

Startdatum

04-01-2016

Einddatum

31-05-2016

Deadline

05-11-2015 11:00

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  03-11-2015 13:45
  Plaats
  Zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten