Netwerkarchitect

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
30-10-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
785
Status
Gesloten
Referentie
1210

Afrondingstoelichting

Beste Marco,

Ik ga deze aanvraag sluiten omdat ik je heb aangeboden bij de klant.

Met vriendelijke groet,
Wendy


TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 21 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Netwerkarchitect

Logius

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.
Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Hoofdvraag

Team infrastructuur is opzoek naar een ervaren netwerkarchitect met kennis van IPv6 en DNS.

Werkzaamheden

Je levert in samenwerking met de collega´s een krachtige bijdrage aan de regie van de (Rijks-)Overheidsbrede netwerkvoorzieningen zoals Diginetwerk.
Diginetwerk is het besloten netwerk van de overheid dat zorgt voor verbinding tussen de overheidsorganisaties onderling. Diginetwerk verbindt (bestaande) fysieke koppelnetwerken zoals Haagse Ring, Gemnet, Suwinet en RINISnet met elkaar. Zo ontstaat er één besloten netwerk van overheidsnetwerken. Ook maken de Rijksnetwerkdiensten, een gemeenschappelijk beveiligde toegang tot internet (Rijksinternet), een beveiligde koppeling externe organisaties (Rijksconnect), een Rijks-DNS en een Overheidsbreed IPv6-nummerplan, hiervan onderdeel uit.
Je opereert als een expert op het gebied van netwerkinfrastructuur en de beveiliging daarvan. Je zorgt dat doelen tijdig worden gerealiseerd. Je analyseert, evalueert en ontwerpt (Rijks)netwerkvoorzieningen op tactisch niveau. Je zorgt dat de uitgifte en het administratief beheer van IPv6-nummers voor de overheid soepel en volgens afgesproken kaders plaatsvindt. Hiervoor leg en onderhoudt je contact met RIPE en de belangrijkste organisaties die op Diginetwerk zijn aangesloten en/of gebruikmaken van Rijksnetwerkdiensten en de koepelorganisaties van andere overheden.

De architect technische infrastructuur zorgt voor het tijdig realiseren van de resultaten De werkzaamheden behelzen o.a.:
 Als expert opereren op het gebied van netwerkinfrastructuur inclusief beveiliging.
 Uitwerken, opstellen en afstemmen van kaders en richtlijnen voor uitgifte en administratief beheer van IPv6 nummers overheidsbreed
 Uitbouwen van de DNS-complex inclusief afstemmen beveiligingsstandaarden voor Logius, Rijksoverheid en Overheid.
 Op tactisch niveau, analyseren, evalueren en ontwerpen van Diginetwerk voorzieningen.

Kennis en vaardigheden

 Je hebt hbo-niveau en gedegen kennis van netwerkontwerp, netwerkbeveiliging, netwerkbeheer.
 Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met opzet van schaalbare IPv6-nummerplannen en uitgifte en administratie daarvan.
 Je hebt aantoonbare kennis en uitgebreide ervaring met opzet van ontwerpen DNS voorzieningen in complexe omgevingen.
 Je hebt ervaring met grote, complexe organisaties, bijvoorbeeld binnen de Rijksoverheid.
 Je hebt aantoonbare ervaring met het beheer en ontwikkeling van overheidsnetwerken en in het bijzonder ketens en netwerken binnen de e-overheid inclusief beveiliging.
 Je hebt logisch en analytisch denkvermogen ook op conceptueel niveau.
 Je hebt goede communicatie- en netwerkvaardigheden.
 Je krijgt mensen in beweging en je kunt je weg vinden, ook als processen nog niet ingericht zijn.
 Je wordt gezien als inhoudelijke deskundige in de toegepaste technologie.
 Je kunt anderen overtuigen en meenemen.
 Je combineert structuur met pragmatisme.
 Je staat met beide benen op de grond.

Aantoonbare ervaring met opzet van IPv6 nummerplannen voor samenwerkende (overheids)organisaties en afstemming met RIPE, alsmede deelname aan (internationale) IPv6 standaardisatie initiatieven en publicaties daarover strekken tot aanbeveling.

Bijzonderheden

Duur

5 maanden

Startdatum

17-11-2015

Optie op verlenging

Ja

Locatie

Den Haag

Uren per week

20 uur

Sluitingsdatum van uw aanbieding: 04-11-2015

Aanvrager: Wendy van Ooijen

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  02-11-2015 19:58
  Plaats
  MOERDIJK

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten