Business Advisor ( Sophis / Murex )

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
02-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
202
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 21 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Locatie

Amsterdam

Tarief

90,00

Uren

40

Startdatum

15-11-2015

Einddatum

31-03-2016

"Business Knowledge

Markets, bij voorkeur op het gebied van Regulatory Reporting / MIFID

Technical skills/ hard skills

kennis van een of meer van de volgende systemen: Sophis / Murex .

Behavioural characteristics/soft skills: Kan goed acteren in een veeleisende omgeving.

Job description & deliverables: Opleveren project mandates, project briefs en operating model."

De Business Advisor beschikt over uitstekende communicatieve en relationele competenties en over goede inhoudelijke kennis en visie op de klantsegmenten. Wordt geacht hierbij proactief te handelen in het signaleren van problemen en opportuniteiten, waarbij marktontwikkelingen, relevante innovaties en de doelstellingen van de bank in ogenschouw worden genomen. Daarnaast dient hij/zij afstemming te realiseren tussen de verschillende strategische en tactische agenda's middels het stellen van kaders mbt organisatie, processen en systemen. Geeft tevens in projectverband leiding aan Multi-disciplinair teams in de verschillende exploratiefasen van een probleem of een opportuniteit. Bezit specifieke consultancy gedragskenmerken en vaardigheden benodigd om 'Advisory' opdrachten professioneel uit te kunnen voeren. Houdt zich bezig met de zwaardere strategische en complexe programma's/opdrachten en adviezen met een omvangrijke impact op zowel klanten, organisatie, financiën, mensen en maatschappij. Coördineert en voert onderdelen uit van het voortraject van omvangrijke en complexe projecten, binnen de kaders van het afgesproken beleid en het PRINCE2 projectproces. Daarnaast stuurt de Business Advisor III functioneel een team aan van 10 tot 20 participanten en een groot aantal stakeholders. De Business Advisor III kan Business Advisors II en I ter ondersteuning bij zijn project betrekken en vervolgens aansturen.

Job description
Business Advisory faciliteert de COO's met allerlei diensten en deliverables op basis waarvan de COO zijn rol op effectieve wijze kan vervullen en de te nemen besluiten vakkundig kan voorbeiden. De expertise en vaardigheden van Business Advisory worden ook binnen programma's en projecten ingezet. Business Advisory doet alle trajecten waarbij een deepdive op inhoud uitgevoerd moet worden om uiteindelijk te komen tot duurzame besluiten. Duurzame besluiten zien we als besluiten waarbij het bankbelang boven het individuele organisatie belang gaat, waarin aspecten als organisatie, proces, systeem maar ook vooral mens en maatschappij worden meegenomen, waarin alternatieve oplossingen voorzien zijn van een gedegen business case.
Job deliverables

 • Functiehouder stelt in samenwerking met de het Client/Support Center het Project Mandaat op. In het Project Mandaat staat de zakelijke afweging om een activiteit, project of programma te initiëren of te continueren. Het is een beschrijving van de wens/probleem van het Client Center en vormt de eerste intake van een mogelijk project.

 • Ondersteunt hiermee het Client/Support Center bij het vertalen van de strategische agenda naar een tactische agenda.

 • Is verantwoordelijk voor de oplevering van de Project Brief. De Project Brief is het einddocument van de PRINCE2 start up fase, bevat vaak alternatieve oplossingen voor een Business vraagstuk en maakt besluitvorming over de te kiezen oplossing mogelijk. Het betreft een co-productie van de Business Advisor en Project Manager waarbij de BA inhoudelijke verantwoordelijkheid heeft en de Projectmanager verantwoordelijk is voor het proces/planning.

 • Formuleert optimalisatievoorstellen gericht op het verbeteren van de performance en kosten t.b.v. de klant en de Bank binnen de gegeven richtlijnen en procedures van de COO en het Client/Support Center.

 • Draagt zorg voor de goedkeuring van het beleidsvoorstel en/of projectbrief binnen de kaders van het CC gericht op implementatie van de voorstellen.

 • Initieert en onderhoudt diverse contacten binnen en buiten de EINDKLANT, conform de daarvoor geldende gedragsregels, ten einde een relatienetwerk beschikbaar te hebben waar de EINDKLANT zijn voordeel mee kan doen.

Knowledge & Communication

 • Kennis van commerciële economie en/of bedrijfskunde op WO niveau.

 • Diepgaande en brede kennis van banksystemen, processen architectuur, producten, processen etc. (functiehouder dient zich comfortabel te voelen en acteert optimaal in de meest uiteenlopende omgevingen).

 • Uitmuntende schrijf- en communicatieve vaardigheden (kan complexe zaken eenvoudig uitleggen).

 • Heeft kennis van en beheerst adviesvaardigheden.

 • Kennis van en ervaring met veranderingsprocessen en veranderingsmanagement.

 • Kennis van en ervaring met projectmanagement en projectmatig werken, ontwikkelingen, relevante regelgeving, processen, concurrenten en klantenbehoeften en voorkeuren.

 • Kennis van de visie en strategie van EINDKLANT bedieningsconcepten, bedrijfsprocessen, organisatie, producten en diensten van de Bank in het algemeen.

 • Leidinggevende ervaring.

 • Ervaring met stakeholdermanagement (netwerkervaring).

 • 6 tot 8 jaar relevante ervaring

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten