Ziektewet Casemanager/ Jr. WIA Casemanager

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
02-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
39
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een
Ziektewet Casemanager

De verantwoordelijkheden
De Ziektewet Casemanager is verantwoordelijk voor het vaststellen van recht, hoogte en duur van een Ziektewet-uitkeringsaanvraag.
Daarnaast is er een verantwoordelijkheid voor het ondersteunen en adviseren over de schadelastbeheersing op het gebied van arbeidsongeschiktheid (en verzuim) door het voeren van de volledige regie over de voortgang van het re-integratieproces gedurende de poortwachter- Ziektewet- gerechtigde periode na uitdiensttreding.

De functie
Gedurende de gehele Ziektewet-uitkeringsperiode ben je verantwoordelijk voor de gehele invulling en uitvoering van het Ziektewet- uitkerings- en re-integratieproces. Daarnaast bewaak en adviseer je pro-actief over het beperken van schadelast, het voorkomen van instroom, de optimale inzet van dienstverleners en het benutten van (co-)financieringsmogelijkheden. Gedurende deze periode ligt de primaire verantwoordelijkheid voor de begeleiding bij jou. Bij het vaststellen van het recht op een uitkering neem je het volledige dossier en de regie van de ex-werkgever over. Na een zorgvuldige controle op het recht op en de hoogte van een Ziektewet-uitkering adviseer je over eventuele aanvullende acties om de duur van de uitkering en daarmee de schadelast voor de (ex-)werkgever zoveel mogelijk te beheersen. Vanaf dat moment controleer je periodiek of er toegenomen arbeidsmogelijkheden zijn, of dat deze met behulp van specifieke behandeling gecreëerd kunnen worden.
Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je de regelingen van en rondom de Ziektewet beheerst, de uitvoering zoals deze door het UWV wordt gedaan begrijpt en kan volgen. Als uitvoerder van de Ziektewet ligt de volledige verantwoordelijkheid en regie bij jou.
Als Casemanager is het jouw taak om onze relaties te begeleiden in het beheersen van de uitkeringslasten. Hierbij hoort ook het toepassen, volgen en uitvoeren van een sanctiebeleid.
Daarnaast moet je in staat zijn om een goede kosten- en baten analyse te maken waarbij risico-inschatting, de mogelijkheid om de re-integratie te bespoedigen en eventuele financieringsmogelijkheden belangrijke factoren zijn. Tot slot moet je 'gevoel' hebben voor een dossier.

De functievereisten
•Een HBO kennis- en ervaringsniveau;
•Kennis van het domein preventie, verzuim, arbo, re-integratie, zorg, subsidieregelingen en arbeid;
•Actuele kennis van Ziektewet en overige sociale (zekerheids-)wetgevingen deze in de praktijk kunnen toepassen;
•Commerciële, zakelijke en dienstverlenende instelling;
•Praktische instelling en vermogen tot plannen en organiseren;
•Flexibel en stressbestendig;
•Doelgericht en standvastig;
•Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
•Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
•Mensen kunnen en durven aanspreken op hun gedrag, activiteiten en resultaten;
•Initiatiefrijk, assertief en pro-actief.

Start traject

16-11-2015

Eind traject

31-03-2016

Uren per week

40

Reageren kan tot 4-11-2015 12.00u met CV en motivatie!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten