Data analist marketing intelligence

Intermediair
Redmore Solutions
Geplaatst op
02-11-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
5
Bekeken
248
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Alle kandidaten zijn op de hoogte.


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor één van onze klanten in Utrecht zijn wij op zoek naar een data analist binnen het beleggingsteam. Het is een opdracht voor 32 uur per week en tot het einde van het jaar.

Binnen leven is er een beleggingsteam opgezet dat zich specifiek gaat bezig houden met beleggingsverzekeringen. Vanuit dit team komt de vraag hoe de klant meer gebaseerd op klantinzichten, de komende jaren onze klanten kunnen gaan benaderen. Waarbij uiteraard wel aan de eisen van de toezichthouders moeten worden voldaan. Een eerste stap hiervoor is een uitgebreid beeld te krijgen van de groepen klanten. Dit willen ze doen door middel van data analyse.

Rol

Je komt te werken in team Marketing Intelligence. Voor team Marketing Intelligence (15fte) ga jij op projectbasis aan de slag voor de productlijn ‘Levensverzekeringen’. Jij gaat helpen om o.b.v. jouw data-analyse, samen met de projectgroep concrete acties te benoemen, waardoor wij de dienstverlening nog klantgerichter kunnen maken. Kandidaat maakt specifiek deel uit van het subteam data-analyse (5fte). Team data-analyse bestaat uit analisten die o.b.v. ontsluiting van data uit interne datawarehouses (klant en polisinformatie) en externe bronnen (bij voorbeeld sociaal-economische data), en toepassing van voorspellende analyses of segmentatiestechnieken, oplossingen vinden voor een business uitdaging/vraag. Het is hierbij de kunst dat de kandidaat zelf in staat is om de businessvraag scherp te stellen (vraag achter de vraag scherp stellen), en helpt bij doorvertaling van analyse-insights naar acties waarmee ingespeeld wordt op de business uitdaging. Kortom, zowel data-skills (beheersing SAS/SPSS) als communicatie-/consultancyskills zijn nodig.

Functie eisen

 • WO bij voorkeur op het gebied van econometrie, economie, wiskunde of bedrijfskunde

 • Minstens 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een corporate omgeving

 • Ervaring met SAS en/of SPSS

Vaardigheden

 • Je bent statistisch onderlegd, bij voorkeur op het gebied van voorspelmodellen (regressiemodellen en decision trees) en segmentatie-analyse.

 • Je bent commercieel ingesteld en in staat analysevragen door te vertalen naar een projectaanpak inclusief te verwachten deliverables.

 • Je bent in staat om tussentijds proactief te communiceren met stakeholders én om uiteindelijke insights te vertalen in concrete (actionable) acties.

 • Je bent zelfbewust, analytisch en onderzoekend en in staat om je bevindingen helder te communiceren naar onze business.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  02-11-2015 20:28
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-11-2015 14:32
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-11-2015 17:51
  Plaats
  Veenendaal

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-11-2015 22:19
  Plaats
  Waalre

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-11-2015 13:23
  Plaats
  Bilthoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten