Senior adviseur testen

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
02-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
328
Status
Gesloten
Referentie
RA20151102-95698

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 242 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #HintTech op zoek naar een Senior adviseur testen.

Inzet
Locatie werkzaamheden Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Turfmarkt 147, Den Haag
Gewenste aanvangsdatum Z.s.m
Verwachte einddatum 1 februari 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van het contract
Aantal uren inzet per week 16-24 uur
Gewenste dagen in de week inzet (indien van toepassing) 2-3 dagen

Reageren uiterlijk: 5 november 14.00 uur

Evt. selectiegesprekken vinden plaats vanaf 9 november

Context
Operatie BRP (voorheen programma mGBA) werkt aan de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP draagt bij aan de dienstverlening aan burgers, bedrijven en overheidsorganisaties en maakt deel uit van het stelsel van basisregistraties. Op termijn vervangt de BRP de huidige gemeentelijke basisadministraties (GBA). De BRP bevat persoonsgegevens over alle ingezetenen van Nederland en over personen die niet in Nederland wonen - of hier slechts kort verblijven - maar die een relatie hebben met de Nederlandse overheid, de 'niet-ingezetenen'. Het doel van de BRP is om kwalitatief hoogwaardige persoonsgegevens bij te houden en te verstrekken aan overheidsorganisaties en aangewezen instellingen en personen.

De gebruikers van de BRP zijn afnemers en gemeenten die respectievelijk persoonsgegevens uit de BRP ontvangen en bijhouden. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens over hun eigen ingezetenen. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens van de niet-ingezetenen in de BRP.

De ICT-voorzieningen van de BRP bestaan uit twee onderdelen. Enerzijds centrale voorzieningen die door het Rijk worden gerealiseerd en beheerd en anderzijds Burgerzakenmodules die de gemeenten zelf verwerven en beheren. De centrale voorzieningen bevatten de persoonsgegevens en bieden diensten om deze persoonsgegevens te bevragen, aan te vullen of te wijzigen.

De diensten van de centrale voorzieningen worden via koppelvlakken naar gemeenten en afnemers ontsloten. De gemeenten gebruiken daarbij de Burgerzakenmodules die de bedrijfsprocessen van de gemeenten ondersteunen. De afnemers krijgen via de koppelvlakken – mits daarvoor geautoriseerd – persoonsgegevens uit de BRP verstrekt.

Operatie BRP bestaat uit de volgende projecten

 1. Het project “Ontwerp en Realisatie” (O&R) realiseert vanuit het team BRP de oplevering en overdracht naar beheer van de centrale voorzieningen voor de Basisregistratie Personen. Team Migratie zorgt ervoor dat tijdens het migratie- en implementatietraject de huidige gegevensset en voorzieningen kunnen blijven werken terwijl de nieuwe gegevensset en voorzieningen worden ingevoerd. Hiervoor worden onder meer Migratievoorzieningen gerealiseerd. Een apart Integratie & Test-team zorgt voor het geïntegreerd testen van de oplossingen vanuit beide teams. Naast genoemde teams die zich bezighouden met de systeemontwikkeling bestaat een team voor Architectuur en Ontwerp en ook een klein team voor PMO.

 1. Het project “Acceptatie, Implementatie en Communicatie” (AI&C) voorziet in de uitvoering van alle taken en de oplevering van alle producten van acceptatie, voor implementatievoorbereiding en communicatie en voor het onderhouden van de externe contacten met (en in het bijzonder) de leveranciers van BZM en afnemerssystemen.

Binnen het project O&R is men op zoek naar een senior adviseur testen die verifieert of de huidige testen voldoende dekking geven voor de functionele en technische werking van de door O&R ontwikkelde voorzieningen.
Het betreft vooralsnog een afgebakende opdracht.
De adviseur rapporteert rechtstreeks aan de projectleider O&R.

Taakomschrijving

De senior adviseur testen

 • Definieert de vereiste testdekking van het programma/project op basis van architecturen, ontwerpen en gesprekken met de projectleden;

 • Brengt, op basis van gesprekken en documentatie, de huidige testdekking in kaart, zoals deze in de verschillende projectonderdelen wordt toegepast;

 • Stelt, indien van toepassing, de delta vast tussen de gewenste testdekking en de huidige testdekking en rapporteert hierover;

 • Adviseert, indien van toepassing, over hoe een brug te slaan tussen de bestaande en gewenste testdekking;

 • Ondersteunt waar nodig bij de implementatie van zijn/haar advies.

Gewenste profiel

De senior adviseur testen beschikt over de volgende competenties

 • Goede adviesvaardigheden;

 • Kan goed luisteren;

 • Goede analytische vaardigheden;

 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift;

 • Goede sociale vaardigheden, kan opereren op de verschillende niveaus van het project;

 • Bezit hoge mate van sensitiviteit voor rollen en verantwoordelijkheden in organisaties.

De senior adviseur testen beschikt over de volgende opleiding en werkervaring

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;

 • Minimaal 10 jaar kennis van en ervaring met architecturen en ontwerpen van informatiesystemen en is in staat om de impact van architectuur- en ontwerpkeuzes op functionaliteit te doorgronden;

 • Minimaal 8 jaar ervaring met het vertalen van architecturen en ontwerpen naar teststrategieën in complexe data migratie/conversie en integratietrajecten;

 • Ervaring met de impact van wet- en regelgeving op systemen en testen;

 • Ervaring met het testen van dataconversie trajecten;

 • Ervaring met het testen van complexe integratie omgevingen.

Eisen
– Uit het curriculum vitae van de aangeboden kandidaat blijkt dat deze voldoet aan in ieder geval de eerste drie eisen zoals gesteld onder opleiding en ervaring;
– De aangeboden kandidaat beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Per aangeboden kandidaat dient duidelijk aangegeven te zijn vanaf wanneer deze beschikbaar is.

Wensen

 • Aantoonbare kennis en ervaring met vergelijkbare rollen

 • Opleiding en certificering

 • Complexiteit van uitgevoerde opdrachten

Reageren?
Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
HintTech

HintTech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  03-11-2015 13:41
  Plaats
  Almere
  Geplaatst door
  Soetens Consultancy & Testmanagement
  Status
  Pro
  Bijlage
  emd8zhk0ap5xz02.docx

  Vacature Senior Adviseur Testen Ref. 20151102-95698

  Geachte mevrouw/heer,

  Ik zie graag de veelzijdigheid in een uitdagende testopdracht. Hierbij moet worden gedacht aan enerzijds het uitvoeren van Quick Scan Testen, dwz het constateren van de test maturity van een organisatie. Daarbij is het bepalen van de prioriteit van welke testgevallen wanneer uit te voeren, vastgesteld middels een PRA, en anderzijds het opstellen van de teststrategie, uitvoeren FAT en GAT conform TMap Next, rapporteren voortgang, leiden testteam en communiceren met alle betreffende stakeholders.

  Ik vind het inspirerend om professionals, afdelingen en organisaties wat betreft hun ambitieniveau op een hoger plan te tillen en hen daarin te ondersteunen met mijn ruime testkennis en ervaring.

  In meerdere internationale bancaire en belastingtechnische projecten heb ik als
  testcoördinator/testmanager gefungeerd, waarbij ik heb samengewerkt met projectmedewerkers van diverse nationaliteiten en culturen. Daarnaast heb ik mij in verschillende politiek gevoelige en complexe projecten weten staande te houden.

  Daarnaast ben ik verantwoordelijk geweest voor de bedrijfskwaliteitsvisie en het
  onderliggende kwaliteits- en testbeleid van de Your Test Professionals organisatie.

  Ik was tot voor kort werkzaam als ZZP'er in de rol van testmanager/testadviseur om de medewerkers van Your Test Professionals B.V. van advies te voorzien ten einde hen te ondersteunen met het op een hoger niveau tillen van hun ambities. Daarnaast verantwoordelijk voor het inwerken van nieuwe testprofessionals middels onder andere het geven van Masterclasses op het gebied van gestructureerd testen conform TMap Next.

  Deze vacature Senior Adviseur Testen voorziet dan ook, naar mijn mening, in alle bovenvermelde aspecten.

  Ik ben vanaf heden besschikbaar.

  Graag wil ik dan ook met u of één van uw collega's hierover van gedachte wisselen en bezien of er een match is.

  Met vriendelijke groet,

  Luuk Soetens


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten