Adviseur realisatie infrastructurele projecten

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
02-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Harlingen
Reacties
0
Bekeken
32
Status
Gesloten
Referentie
BCWIF009114

Omschrijving

Uitvraag Adviseur realisatie infrastructurele projecten (32 tot 36 uur, afhankelijk van de beschikbaarheid)

Het alliantieteam Joure & Harlingen is verantwoordelijk voor de realisatie van twee grote infrastructurele projecten, te weten de N31 Traverse Harlingen en A6/A7 Knooppunt Joure. Vanwege de vergaande samenwerking speelt afstemming tussen Rijk, provincie en beide gemeenten (gemeente Harlingen voor het project N31 Traverse Harlingen) een zeer belangrijke rol. Vanuit de werkwijze binnen de alliantie is er sprake van een zeer nauwe samenwerking in het ontwikkel- en realisatieproces tussen de projecten Knooppunt Joure & Traverse Harlingen; ook op het gebied van techniek en integrale contractbeheersing. De uitvraag adviseur realisatie infrastructurele projecten richt zich (met name) op het project N31 Traverse Harlingen.

Opdracht omschrijving
De oplossing voor de N31 Traverse Harlingen (circa 3 kilometer) bestaat uit een verdubbeling van het aantal stroken naar 2x2, een verdiepte ligging en een betere inpassing in de omgeving. Er wordt bovendien een aquaduct gerealiseerd onder het Van Harinxmakanaal, een kruising onder het spoor en drietal ongelijkvloerse aansluitingen met het onderliggend wegennet. De oplossing maakt deel uit van een integrale gebiedsontwikkeling binnen de gemeente Harlingen.

Het project N31 Traverse Harlingen is in september 2014 gegund aan Ballast Nedam. Op basis van een integraal D&C-contract. In het afgelopen jaar is er door de Opdrachtnemer gewerkt aan het Ontwerp. De DO-fase is nagenoeg gereed. In november 2015 zal de Opdrachtnemer gaan starten met de Uitvoering. We staan dus letterlijk en figuurlijk aan de start van de Uitvoeringsfase die duurt tot en met eind 2017. De functie start uiterlijk 1 december 2015 in de hier bedoelde rol.

Bij het project in Harlingen gaat de uitvoering starten. Hiervoor zijn we op zoek naar een geschikte kandidaat voor de realisatiefase. Een collega die in het contractbeheersteam N31 acteert en die naast de risico gestuurde toetsen ook gebruikmaakt van het vehicle waarnemingen. Onze contractbeheersing is nog steeds wel gebaseerd op systeemgerichte contractbeheersing (SCB) gecombineerd met Systems Engineering (SE), maar met een nadrukkelijke koppeling richting het Werk. Het doel van de waarnemingen in relatie tot SCB is:

  • het geven van inzicht in de stand van het werk wat nodig is voor o.a. het op het juiste moment inplannen van de toetsen;

  • om de risico’s op basis van waarnemingen op het werk (buiten) scherper te krijgen en daarmee de juiste toetsen uit te kunnen voeren.

In de vorige fase lag de nadruk vooral op het ontwerp, maar wel met een vooruitziende blik richting uitvoering en oplevering. De adviseur/toetser/waarnemer realisatie zal zich dus juist meer gaan richten op de uitvoering buiten, en (op)leveringen, maar ook met een nadrukkelijke focus op de borging van het ontwerp en omgevingsaspecten o.a. m.b.t. veiligheid voor onderliggend verkeer en voorkomen van hinder bij derden. Er wordt dus van je verwacht dat je veel breder kijkt dan de techniek.

Het project Harlingen betreft een ondergronds bouwen project, in een stedelijke omgeving met civiele- en (water)bouwkundige constructies en systemen. Door ook op een slimme wijze invulling te geven aan de werkwijze voor contractbeheersing sturen we de opdrachtnemer risico gestuurd aan en zoeken we samen naar “Robuuste” oplossingen (vanuit de juiste condities). Ook wordt er hierbij op een “slimme” manier gebruik gemaakt van waarnemingen. Aangezien er gelijktijdig werkzaamheden worden voorbereid en uitgevoerd op diverse locaties is een gestructureerde en planmatige aanpak noodzakelijk.

Kandidaat omschrijving

Functie-eisen

De adviseur realisatie infrastructurele projecten

weet (vanuit de inhoud) waar een project in de uitvoeringsfase om vraagt, handelt vanuit “best for project” en heeft aantoonbare ervaring met Waarnemen;
zorgt ervoor dat het team van de Alliantie meer zicht heeft op het Werk, zonder de ON hierbij onnodig te beperken. Het is de bedoeling dat door zijn of haar inbreng tijdig en adequaat kan worden afgedwongen dat plannen worden waargemaakt en afspraken worden nagekomen;
kan schakelen tussen ontwerp/uitvoering/expliciet werken (SE)/opleveren naar de beheerders Prorail/provincie/gemeente/RWS NN;
beschikt over de nodige overtuigingskracht en communicatieve vaardigheden (in eigen team en naar Opdrachtnemer).
Heeft aantoonbare werkervaring op het gebied van veiligheid.

Kerncompetenties

Resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend
Plannen en organiseren
Analyserend vermogen
Oordeelsvorming
Overtuigingskracht
Organisatiesensitiviteit
Klantgerichtheid
Samenwerken
Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Inhoudelijke CV eisen
U voegt een CV van maximaal 5 pagina's A4 toe. Het CV is in het Nederlands gesteld. NB. Het CV dient louter ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
HBO, (werk- en denkniveau) Civiele techniek (of vergelijkbaar)
Aantoonbare projectervaring van minimaal 4 jaar mbt realisatiefase van bouwprojecten.
Aantoonbaar diploma VCA vol

Inhoudelijke CV wensen
Weet ( vanuit de inhoud) waar een project in de uitvoeringsfase om vraagt, handelt vanuit "best for project" en heeft aantoonbare ervaring met waarnemen
Aantoonbare werkervaring met Design en Construct contracten (D&C)
Aantoonbare werkervaring met Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB)
Aantoonbare werkervaring in de realisatiefase van soortgelijke projecten
(minimaal twee referentieprojecten)
Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van advies over veiligheid in de omgeving

Startdatum
01-12-2015
Einddatum
30-11-2016
Uren per week
32
Uren per dag
8

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten