Kredietanalist - RNHB Hypotheekbank

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
02-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
65
Op locatie
Utrecht
Reacties
2
Bekeken
465
Status
Gesloten
Referentie
PR

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 30 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

RNHB Hypotheekbank is een dynamische en succesvolle vastgoedbank gevestigd in het centrum van Utrecht. RNHB is gespecialiseerd in het financieren van voor iedereen herkenbare panden in de vastgoedmiddenmarkt. Het is een onderdeel van FGH Bank en vormt daarmee een onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Klanten van RNHB betreffen voornamelijk semi-professionals, DGA-MKB, particuliere beleggers en incidenteel particulieren met een specifieke eigenwoning financieringsvraag. De RNHB kent zowel een rechtstreekse verkoop als via tussenpersonen. RNHB telt zo’n 45 medewerkers welke vanuit ons kantoor in Utrecht de gehele Nederlandse vastgoedmiddenmarkt bedienen. In 2013 is RNHB geheel overgegaan naar Het Nieuwe Werken in een modern kantoorpand.

RNHB Hypotheekbank zoekt voor de afdeling Krediet- en Risicoanalyse een Kredietanalist met
ervaring in het schrijven van revisies (40 uur per week)

Doel van de functie

Het schrijven van revisievoorstellen en het analyseren en beoordelen van financieringsaanvragen en mutatievoorstellen, met als doel een adequate risicobeheersing conform het kredietbeleid RNHB.
De nadruk ligt bij deze functie op het schrijven van revisies.
Hierbij opereer je op het snijvlak van verschillende competenties. Je bent de spin in het web, je communiceert helder met specialisten (juristen, fiscalisten en vastgoedspecialisten) voor advies, tevens fungeer je als sparringpartner voor accountmanagers en taxateurs, kortom iedereen die nodig is om tot een evenwichtige risicobeoordeling te komen. Hierbij verlies je naast het belang van de klant, nooit het belang van de bank uit het oog.

De belangrijkste taken van de Kredietanalist zijn

 • Schrijven van een revisierapport en daarbij zelfstandig advies uitbrengen met betrekking tot verdere behandeling van de relatie;

 • Het beoordelen van het risicoprofiel op de volgende onderdelen: het hoofdsomrisico (object), het cashflowrisico (huurders), het debiteurenrisico, zekerheden;

 • Beoordelen van de benodigde en ontvangen gegevens voor revisies;

 • Structureren en analyseren van de kredietaanvraag met betrekking tot onder meer het object, de kwaliteit van de aanvrager, de cashflow, zekerheden en juridische en fiscale aspecten, op basis van door de accountmanager binnendienst aangeleverde, alsmede door jou zelf verzamelde, informatie;

 • Fiatteren van kredietvoorstellen binnen de eigen bevoegdheid, in samenwerking met de accountmanager;

 • Beoordelen van wijzigingen in bestaande zekerheden, uitkeringsverzoeken uit bouwdepots en het initiëren van vervolgacties.

Kennis en ervaring

Je hebt in ieder geval een HBO werk- en denkniveau en 3-5 jaar relevante werkervaring met het schrijven van revisies in de vastgoedsector. Een afgeronde HBO opleiding is gewenst. Je bent analytisch, oplossingsgericht en je bezit voldoende overtuigingskracht. Je bent in staat om snel een goed oordeel te vormen en dit duidelijk op schrift te zetten. Je bent nauwkeurig, flexibel, stressbestendig en je durft initiatief te tonen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  05-11-2015 20:02
  Plaats
  Waalre

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-11-2015 11:08
  Plaats
  Hilversum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten