Ziektewet Casemanager

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
02-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
89
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

16-11-2015

Einddatum

31-3-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

40

Sluitingsdatum

4-11-2015 om 10:00 uur

De Ziektewet Casemanager is verantwoordelijk voor het vaststellen van recht, hoogte en duur van een Ziektewet-uitkeringsaanvraag. Daarnaast is er een verantwoordelijkheid voor het ondersteunen en adviseren over de schadelastbeheersing op het gebied van arbeidsongeschiktheid (en verzuim) door het voeren van de volledige regie over de voortgang van het re-integratieproces gedurende de poortwachter- Ziektewet- gerechtigde periode na uitdiensttreding.

Gedurende de gehele Ziektewet-uitkeringsperiode ben je verantwoordelijk voor de gehele invulling en uitvoering van het Ziektewet- uitkerings- en re-integratieproces. Daarnaast bewaak en adviseer je pro-actief over het beperken van schadelast, het voorkomen van instroom, de optimale inzet van dienstverleners en het benutten van (co-)financieringsmogelijkheden. Gedurende deze periode ligt de primaire verantwoordelijkheid voor de begeleiding bij jou. Bij het vaststellen van het recht op een uitkering neem je het volledige dossier en de regie van de ex-werkgever over. Na een zorgvuldige controle op het recht op en de hoogte van een Ziektewet-uitkering adviseer je over eventuele aanvullende acties om de duur van de uitkering en daarmee de schadelast voor de (ex-)werkgever zoveel mogelijk te beheersen. Vanaf dat moment controleer je periodiek of er toegenomen arbeidsmogelijkheden zijn, of dat deze met behulp van specifieke behandeling gecreƫerd kunnen worden.

Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je de regelingen van en rondom de Ziektewet beheerst, de uitvoering zoals deze door het UWV wordt gedaan begrijpt en kan volgen. Als uitvoerder van de Ziektewet ligt de volledige verantwoordelijkheid en regie bij jou. Als Casemanager is het jouw taak om onze relaties te begeleiden in het beheersen van de uitkeringslasten. Hierbij hoort ook het toepassen, volgen en uitvoeren van een sanctiebeleid.

Daarnaast moet je in staat zijn om een goede kosten- en baten analyse te maken waarbij risico-inschatting, de mogelijkheid om de re-integratie te bespoedigen en eventuele financieringsmogelijkheden belangrijke factoren zijn. Tot slot moet je 'gevoel' hebben voor een dossier.

Functie eisen

 • Een HBO kennis- en ervaringsniveau;

 • Ervaring met verzuimbegeleiding en of HR functionaris bij en klein bedrijf is een vereiste;

 • Ervaring met het begeleiden van ziektewet gerechtigden is een vereiste;

 • Kennis van het domein preventie, verzuim, arbo, re-integratie, zorg, subsidieregelingen en arbeid;

 • Actuele kennis van Ziektewet en overige sociale (zekerheids-)wetgevingen deze in de praktijk kunnen toepassen;

 • CommerciĆ«le, zakelijke en dienstverlenende instelling;

 • Praktische instelling en vermogen tot plannen en organiseren;

 • Flexibel en stressbestendig;

 • Doelgericht en standvastig;

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;

 • Mensen kunnen en durven aanspreken op hun gedrag, activiteiten en resultaten;

 • Initiatiefrijk, assertief en pro-actief.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten