Intermediair
Quest4
Geplaatst op
03-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
0
Bekeken
208
Status
Gesloten
Referentie
1224

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 242 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Rol Infra Adviseur
Werkniveau Junior
Locatie Delft en Rotterdam
Startdatum 01-12-2015
Einddatum 30-11-2016
Aantal uren per week 36 uur
Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

De RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat.

Een van de afdelingen binnen de CIV is “IV RWS-Infrastructuur”. IV RWS-Infrastructuur is verantwoordelijk voor de levering en technische instandhouding van de centrale infrastructuur componenten, applicatie en infrastructuur bouwstenen, die onderdeel vormen van de IT diensten die door de CIV geleverd worden aan de RWS organisatie. IV RWS-Infrastructuur doet dit met ongeveer 100 medewerkers verdeeld over 2 teams: Regie en Beheer&Ontwikkeling.

De afdeling IV RWS-Infrastructuur levert infra-diensten waaronder netwerken, hosting en housing, storage en backup, servers (Linux en Windows), applicatie services (Java en .Net) en database services (Oracle en MSSQL). Tevens levert de afdeling IV RWS-lnfra de benodigde Infrastructuur voor de centrale kantoor automatisering (Citrix en Exchange).

De functie is gepositioneerd in het team Beheer&Ontwikkeling en daarbinnen in het team DataCenter Ontwikkeling. Het team DCO is binnen de gestelde kaders en richtlijnen verantwoordelijk voor het kosteneffectief ontwerpen, (laten) realiseren, beheren en controleren c.q. borgen van specifieke en generieke ICT, inclusief ICT infrastructuur, ter ondersteuning van het primaire proces. De medewerker rapporteert functioneel aan de Operationeel Leidinggevende van DCO.

IV RWS-Infrastructuur is een organisatieonderdeel ontstaan vanuit meerdere beheer- en ontwikkelteams. Naast de kernwaarden van RWS (RADIO = resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en ondernemend), vindt het management van IV RWS-Infrastructuur het belangrijk dat er door de medewerkers eigenaarschap wordt getoond en er een natuurlijke neiging is om permanent te verbeteren.

RWS werkt samen met een breed scala aan partners. Medewerkers van deze partners dienen, om verschillende redenen, toegang te krijgen tot het IT-domein van RWS. Denk hierbij aan:

 • RWS applicaties kunnen gebruiken;

 • Data kunnen importen of exporteren;

 • Applicatiebeheer-taken uitvoeren;

Etc.
Deze dienst is binnen RWS gedefinieerd als ‘Toegang voor Derden’.

De beoogde Junior Infra Adviseur is verantwoordelijk voor de volgende onderdelen

 1. Ondersteuning van de Senior Infra Adviseur bij het inventariseren van de klantbehoefte;

 2. Inventariseren van de benodigde informatie en activiteiten om toegang voor een partner te realiseren;

 3. Analyseren en oplossen issues bij reeds bestaande toegang.

De Junior Infra Adviseur heeft generalistische kennis van de IT componenten in de keten, maar is in staat te communiceren met de diverse component-specialisten.

De dienstverlening van IV RWS Infrastructuur is 7x24. Het kan echter incidenteel voorkomen dat inzet buiten reguliere kantoortijden gewenst/vereist is. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij zich in voorkomende situaties flexibel opstelt.

De werkzaamheden worden uitgevoerd op locaties Rotterdam en Delft en in voorkomende doch sporadische gevallen op andere locaties.

De reistijd voor woon- werkverkeer tot de hoofdlocatie bedraagt niet meer dan 60 minuten.

VEREISTE KENNIS

Opleiding

 1. MBO Informatica óf minstens 4 jaren ervaring op MBO niveau in de gevraagde functie in een enterprise omgeving;

Werkervaring (minstens 3 jaren)

 1. Minstens 3 jaar aantoonbare ervaring in een Enterprise infra-beheerorganisatie;

 2. Minstens 3 jaar ervaring met beheer over een volledige keten van IT-componenten;

 3. Minstens 3 jaar aantoonbare ervaring met Microsoft en Linux producten (AD, Exchange, MSSQL, W7, MSServer, RedHat);

 4. Minstens 3 jaar aantoonbare ervaring met Internet Information Server 6.0 / 7.5 (.NET Applicatie Hosting), DNS, DHCP en algemene netwerkkennis;

 5. Minstens 3 jaar aantoonbare ervaring met VMware Virtual Infrastructure, VMware Virtual Center, VMWare ESX;

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

 1. Het ondersteunen van de Senior Infra Adviseur bij het formuleren van wensen inzake nieuwe aanvragen dan wel wijzingen m.b.t. de dienst ‘Toegang voor Derden’;

 2. De aanvragen van klanten (RFC) beoordelen in relatie tot de door RWS-Infra dienst ‘Toegang voor Derden’;

 3. Inventariseren benodigde informatie en activiteiten om aanvragen te realiseren;

 4. Analyseren en oplossen issues in bestaande dienstverlening ‘Toegang voor Derden’;

 5. Adviseren van de Service Managers en Service Delivery Managers inzake gevraagde en te bieden oplossingen en het adviseren van productmanagement inzake te voeren producten binnen de afdeling;

GEDRAGSKENMERKEN

 1. Analytisch. Kan snel en doelmatig probleemsituaties analyseren en daar vervolgens een duidelijke oplossing voor definiëren;

 2. Samenwerkingsgericht. Onderkent gezamenlijke belangen, wisselt informatie uit en neemt initiatief tot samenwerking. Is een teamplayer;

 3. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Stelt ideeën en meningen in begrijpelijke en correcte taal op schrift en kan deze mondeling duidelijk maken;

 4. Is in staat om technische zaken eenvoudig te kunnen presenteren. Weet daarbij de hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden.

 5. Besluitvaardig, kwaliteitsbewust, leergierig, flexibel, initiatiefnemend. Signaleert kansen en handelt hiernaar. Begint liever uit zichzelf dan passief afwachtend;

 6. Verantwoordelijkheid. Nakomen van gemaakte afspraken en de consequenties ervan aanvaarden;

Kennis van de Rijkswaterstaat organisatie is een pré;

EXTRA INFORMATIE

Incidenteel is het mogelijk dat de kandidaat elders zijn werkzaamheden dient uit te voeren.

Het maximaal aantal uren voor deze opdracht bedraagt 3370 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten