Business Controller

Intermediair
Harvey Nash
Geplaatst op
03-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
notk
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
33
Status
Gesloten
Referentie
Business Controller

TOP-Opdrachtgevers

  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor een directe eindklant in Den Haag is Harvey Nash op zoek naar een Business Controller.

Start

25 november

Duur

7 maanden

De afdeling
Het bedrijfsonderdeel Financiën Nederland verricht en bewaakt de continuïteit van onze financiële processen en verzorgt financiële rapportages. Daarmee heeft Financiën een belangrijke signaalfunctie richting de directie en de verschillende bedrijfsonderdelen. Het is onze ambitie om voor interne en externe klanten de beste en meest efficiënte oplossing te bieden in de vorm van informatie, analyse en advies. Hiervoor zoeken we zelfbewuste medewerkers die hun eigen verantwoordelijkheid combineren met het streven naar gezamenlijk succes.

De Financiën Nederland organisatie bestaat uit vier onderdelen: Financial Information Management / Reporting Office, Capital Management & Policies en Business Control & Pricing. Business Control & Pricing geeft met multidisciplinaire teams ondersteuning aan de Business Lines. Door de afdelingen ook echt rond de Business Lines te organiseren wordt de klant centraal gesteld.

Business Control & Pricing bestaat uit vier teams aangestuurd door managers voor de Business Lines Schade, Leven en Hypotheken, Pensioen en Inkomen en Bank. Hiernaast bestaat het uit een team
Business Control Kosten en Directie Nederland.

De functie

Als antwoord op de veranderende markt en klantvraag wordt het Pensioen- en Inkomensbedrijf ondersteund vanuit één Business Control & Pricing team. De focus van de vacature zal met name op het Pensioen domein liggen. Als Controller lever je een belangrijke bijdrage aan de financiële sturing van de business line op operationeel niveau en procesverbeteringen. Je maakt analyses en bent sparringpartner van het management team van Pensioen en ondersteunt hen bij belangrijke keuzes. Je werkt samen met collega’s uit diverse disciplines en rapporteert aan de manager van de afdeling Business Control & Pricing Pensioen en Inkomen.

Voor versterking van het team zijn wij op zoek naar een pro-actieve, daadkrachtige controller die de ambitie heeft een belangrijke rol te gaan vervullen in de financiële ondersteuning van onze business line Pensioen. Met een totale cost base van ruim €120 mln en ongeveer 300 FTE in de directe business line, is dit een functie met verantwoordelijkheid en impact.

De afdeling Business Control & Pricing Pensioen en Inkomen is onder andere verantwoordelijk voor financiële analyse en advies op het gebied van de pensioenportefeuille van onze opdrachtgever. Met een premie-inkomen van ruim € 2,6 miljard was onze opdrachtgever in de pensioenmarkt in 2013 één van de leidende verzekeraars. Het operationeel resultaat voor belasting betrof in 2013 ruim € 100 miljoen.

Het Business Control & Pricing Pensioen en Inkomen team bestaat uit in totaal 13 personen waarvan 4 controllers, 8 actuarissen/risk managers en 1 manager. De control werkzaamheden van het team richten zich op de planning & control cyclus van het Pensioen- en Inkomenbedrijf. Wij leveren, gevraagd en ongevraagd, input in de vorm van financiële rapportages, analyses en reviews en opereren in het spanningsveld van commerciële inspanningen en control. Op die wijze dragen we bij aan de realisatie van de strategie en in het bijzonder de Business Lines Pensioen en Inkomen.

Als business controller heb je de volgende taken

Eerste aanspreekpunt voor het Management Team Pensioen op het gebied van gesloten productie, verlengde contracten
Procesverbetering met betrekking tot het vaststellen van productie cijfers
Rapportage en analyse van actuals, budget en forecast betreffende productie, verlengingen en kosten
Rapportage van winstgevendheid nieuwe contracten
Rapportage op inkomsten en kosten uit aanvullende diensten
Rapportage en analyse van het performance dashboard (KPI's)
Gevraagd en ongevraagd adviseren van het management op verbeteringen op basis van financiële analyses
Het uitvoeren van analyses op nieuwe producten en het maken van business cases

Voor deze functie zijn we op zoek naar een tijdelijke Controller die stevig in zijn/haar schoenen staat en kan functioneren in een veranderende omgeving. Daarnaast beschik je over:

Kennis/ ervaring

Afgeronde WO opleiding, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie
Werkervaring in een Business Control omgeving bij voorkeur in de financiële sector
Uitstekende kennis van spreadsheet programma’s (Excel) en presentatie tools (Powerpoint)
Affiniteit met financiële stromen en processen

Competenties en vaardigheden
Sterk ontwikkelde analytische vaardigheden
Resultaatgericht, gedreven en initiatiefrijk
Kritisch en creatief denker
Goede process/ problem solving skills
Goede communicatieve- en adviesvaardigheden

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten