Inkomensconsulent

Intermediair
Kenniscentrum WMO
Geplaatst op
04-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Omgeving Arnhem
Reacties
1
Bekeken
269
Status
Gesloten
Referentie
KC155

Omschrijving

Voor een mooi project ben ik op zoek naar een

Inkomensconsulent

Start

Asap

Duur

6 maanden

Locatie

Omgeving Arnhem

Aantal uur

36 uur per week

Onze uitdaging

In het sociale domein hebben ingrijpende veranderingen plaatsgevonden, onder meer door de decentralisatie van taken van Rijk en Provincie (de zogenaamde 3D’s) en de veranderende rol van de gemeente. Er moet een toenemend beroep worden gedaan op eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid, samengevat als de transformatie van meer samenleving naar minder overheid. Dit vraagt een andere manier van ‘denken, werken en organiseren ten aanzien van de ondersteuning aan inwoners.

Het team

De groep Inkomen is een onderdeel van het team Werk & inkomen en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en aanverwante regelgeving. De wetgeving is de afgelopen tijd ingrijpend veranderd en dat brengt zo z'n eigen dynamiek mee. Veel proberen, veel uitzoeken, soms ook onzekerheid, veel uitleggen aan onze burgers en juist hen ondersteunen in die nieuwe regelwereld.

Werkzaamheden

Binnen de groep Inkomen word je ingezet als inkomensconsulent. Je voert samen met de werkconsulent het poortwachter gesprek waarin (spoedige) terugkeer naar de arbeidsmarkt centraal staat. Met de klant inventariseer je mogelijke belemmeringen en zoek je naar oplossingen op het gebied van inkomensverwerving, welke je plaatst in het perspectief van mogelijkheden.
Beoordelen van compleetheid van de binnen gekomen aanvragen.
Beoordelen recht op levensonderhoud en bijzondere bijstand.
Juist en volledig administratief afhandelen van de aanvraag.
Beheer van een deel van het uitkeringsbestand (mutaties en beëindigingen).
Uitvoeren van boete- en maatregeltrajecten.
Neemt deel aan interne en externe overlegsituaties.
Actief handhaven; huisbezoeken zijn daarvan een onderdeel.

Deze functie past bij jou omdat

Je hebt goede communicatieve en zakelijke vaardigheden, bent doelgericht en laat je niet uit het veld slaan. Je overtuigingskracht, je creativiteit, maar ook je zelfstandige en flexibele inzet inspireren je klanten en collega’s. Je regelt graag zaken en bent vakinhoudelijk een kei. Je deskundigheid en vaardigheden zijn van toegevoegde waarde binnen ons kleine team, waar een prettige en informele werksfeer heerst.

Jouw profiel

Hbo werk- en denkniveau. Aantoonbare ervaring met de Participatiewet (WWB en Ioaw/Ioaz) en aanverwante regelgeving. Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Organisatietalent met een praktische inslag.
Accuraat, fraude alert, zelfstandig, inventief, flexibel en stressbestendig;
Goed uit de voeten kunnen in een digitale (werk)omgeving.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    12-11-2015 16:07
    Plaats
    Arnhem

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten