Operationeel Systeembeheerder

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
04-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
0
Bekeken
233
Status
Gesloten
Referentie
1232

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 243 opdrachten
  • Helion IT 160 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Rol Operationeel / Systeembeheerder
Werkniveau Senior
Locatie Delft
Startdatum Zo snel mogelijk
Einddatum 01-05-2016
Aantal uren per week 36 uur
Aanvrager Jacqueline Slaap'

PROJECTINFORMATIE

De Centrale ICT Voorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van Data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat.

Binnen de CIV is de de directie Ontwikkeling Services RWS (OSR) verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening, inclusief vernieuwingen en de grote vernieuwingsprogramma’s. De directie levert geautomatiseerde gegevens- & informatiediensten door middel van applicaties en verzorgt in feite de integratie van data en ICT tot integrale IV.

De gevraagde functie valt binnen CIV-OSR Water Management.

Hieronder vallen onder andere de systemen ten behoeve van de landelijke meetnetten ten behoeve van waterhoogte en –kwaliteit, alsmede de verwachtings- en beslissingsondersteunende systemen van Water Management.Deze systemen ondersteunen de primaire doelstellingen van Rijkswaterstaat zoals het voorkomen van overstromingen en dienen daarom volcontinu (24x7) beschikbaar te zijn.Binnen het team WMS-TAB is er plaats voor een Senior Operationeel/ Technisch Applicatiebeheerder met Linux kennis en ervaring. Deze medewerker is binnen het team Watermanagement verantwoordelijk voor de hoge beschikbaarheid van de applicaties van Rijkswaterstaat.

Organisatiecultuur en professionaliteit

Binnen WMS worden aan de professionaliteit van de medewerker eisen gesteld waarbij het RADIO-V principe (Resultaat gedreven, Aanspreekbaar, Dienstverlenend, Integer, Ondernemend en Verbindend) leidend is voor de cultuur van werken binnen RWS.

Het Landelijk Meetnet Water

Het Landelijk Meetnet Water (LMW) beheert een netwerk van meer dan 450 meetstations. Hiermee verricht LMW metingen op de Noordzee, Waddenzee, estuaria, rivieren, meren en kanalen.Ook biedt het LMW de volledige technische infrastructuur voor inwinning en distributie en levert daarmee de resultaten aan diverse belanghebbenden binnen en buiten RWS. In deze PDC worden vier hoofdgroepen van meetactiviteiten onderscheiden: waterkwantiteit, waterkwaliteit, meteorologische gegevens en stuurinformatie inzake kunstwerken.

VEREISTE KENNIS

Vaktechnische competenties:

Meerdere jaren ervaring binnen RWS Watermanagement bij voorkeur binnen Operationeel Beheer LMW.

HBO werk-/denkniveau

Kennis van de applicaties Ultimo en Topdesk

Ervaring met netwerk monitoring tool OpenNMS

Red Hat Certified Engineer

Beheerst Perl, en/of Python; in staat om andere scripttalen te volgen

Kennis van en ervaring met systeem- en applicatiebeheer;

Ervaring met technisch gerichte analysemethoden en –technieken

Kennis van of ervaring met een of meerdere van de volgende producten: Jboss / Tomcat / RMI (RWS Meetnet Infrastructuur) Apache / MySQL

Kennis van of ervaring met geautomatiseerde installatie procedures (bij voorkeur met gebruik van Ansible / Puppet)

Kennis van ITIL-processen

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Functie Senior Operationeel/SysteembeheerderVoor de invulling van de werkzaamheden zijn we op zoek naar een enthousiaste senior Operationeel- en systeembeheerder. De belangrijkste taak is het oplossen en analyseren van voorkomende complexe storingen in de omgeving van het meetnet. Tevens wordt van je verwacht dat je effectief kunt communiceren met klanten en belanghebbenden over de dienstverlening. Je voelt je als een vis in het water onder moeilijke omstandigheden.Verder raken de werkzaamheden verschillende subprocessen als Incident/ Probleembeheer, Wijzigingsbeheer, Configuratiebeheer, Contractbeheer, Relatiebeheer en Service Level Management. Je hebt een goed inzicht in de processen die hiermee verband houden.

Taken/werkzaamheden:

Dagelijks operationeel beheer van de systemen waarop de applicaties aangeboden worden, inclusief monitoren, analyseren van de keten en eventueel het oplossen/doorzetten van storingen conform het Incident management proces van de afdeling;

Het plannen en uitvoeren van wijzigingen voor de RWS Water Management omgeving, vaak in nauwe samenwerking met de technische resources, de betrokken testers, leveranciers en systeembeheer. Men is verantwoordelijk voor het bewaken van de diverse trajecten binnen het gehanteerde OTAP proces (Ontwerp, Test, Acceptatie en Productie), inclusief het (zelfstandig) inschatten van risico's en doorlooptijden;

Het oplossen van 2e-lijns applicatie problemen, in samenspraak met leverancier. Veelal door middel van een wijziging. Dit binnen de operationele en tactische ITIL-processen van RWS;

Technische ondersteuning bij OTAP testen;

Configuratie werkzaamheden binnen applicaties;

Documentatie controleren en communicatie opstellen;

De WMS-Technisch Applicatie Beheerder wordt geacht in staat te zijn om zelfstandig deze werkzaamheden binnen de afdeling uit te voeren en te documenteren.

De kandidaat moet bereid zijn om consignatiediensten te draaien.

GEDRAGSKENMERKEN

Hands-on mentaliteit

Daadkrachtig

Stressbestendig

Analytisch vermogen

Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling

Resultaatgericht

Plannen en organiseren

Zelfstandige teamplayer

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten