Programmamaker Museum

Intermediair
Angela Broek
Geplaatst op
04-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
525
Status
Gesloten

Omschrijving

Heb jij een duidelijke visie op wat bezoekers en overig publiek van het Museum voor Communicatie willen zien, horen en beleven? Dan zijn wij per direct op zoek naar jou!

Gedreven en inspirerende programmamaker

In de komende elf maanden ondergaat het Museum voor Communicatie een totale metamorfose, die eind september 2016 resulteert in een grote opening. Een essentiële pijler in het nieuwe (museum)concept is de gevarieerde en aansprekende agenda. Deze actuele programmering voor diverse doelgroepen, zoals lezingen, debatten en workshops, trekt door het frequent agenderen van actuele en (maatschappelijk) relevante issues verschillende doelgroepen naar het museum en zet het museum als innovatief kennisplatform op de kaart. De activiteiten worden geprogrammeerd en ontwikkeld door het museum èn onze (externe) partners. Je ontwikkelt de werkwijze en inhoud van deze voor het museum nieuwe pijler zodat op 1 oktober 2016 de structuur staat en de agenda tot eind 2016 gevuld is en wordt uitgevoerd, en doet tests met events bij het huidige museumaanbod.

Het Museum voor Communicatie staat aan het begin van een transformatie van museum naar een hedendaagse en inspirerende communicatie-hub en interactieve experience, waarin op vraag-gestuurde wijze de impact van communicatie op mens en maatschappij voor een breed publiek aan de orde gesteld wordt.
Wij sluiten aan bij wat er in de samenleving, in de markt en bij het publiek speelt, maar agenderen ook proactief veel zelf en streven er steeds naar verwachtingen te overtreffen.
Het museum als communicatie-hub wordt een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is en waar publiek, partners en professionals samenkomen om kennis, expertise en ervaringen te delen.
De bezoeker kan iedereen zijn. Het museum heeft een uitgebreide doelgroepenanalyse gemaakt en kiest ervoor zich te richten op een breed publiek van particuliere tot zakelijke bezoekers, van jong tot oud, van nostalgiezoekers tot ‘early adaptors’.
De transformatiefase resulteert eind september 2016 in een groot openingsevent.
Profiel
Je formuleert, ontwikkelt en bewaakt de programmering van het museum en voert deze uit; je treedt daarbij op als programmamaker, producent en regisseur. Je ontwikkelt de programmering door het tonen van durf en lef in het aanspreken en betrekken van meerdere (nieuwe) doelgroepen binnen het museum. Je draagt proactief bij aan het publieksbereik en de omzet en hebt een scherp oog voor de nieuwste trends en ontwikkelingen op gebied van communicatie en de samenleving. Je werkt als cultureel ondernemer, denkt altijd ‘out of the box’, staat open voor nieuwe inzichten en weet precies wat onze doelgroepen aanspreekt.

Deskundigheid

 • HBO/WO opleiding

 • Minimaal 3 jaar werkervaring met redactiewerk en/ of het produceren van culturele events;

 • Duidelijk oog voor trends op het gebied van communicatie, nieuwe media en het aanspreken en bereiken van diverse doelgroepen;

 • Commercieel ondernemend en een natuurlijke netwerker;

 • Goede planner, punctueel, assertief, creatief, sociaal vaardig, een teamspeler en doortastend;

 • Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift.

Het Museum voor Communicatie biedt voor deze nieuwe functie een tijdelijke aanstelling voor een jaar. De functie is voor 24 uur per week; salaris in overleg te bepalen. Deze functie kan ook op ZZP-basis worden ingevuld.

Stuur uiterlijk maandag 16 November 2015 je cv en motivatie uitsluitend digitaal (in welke vorm dan ook) en overtuig ons dat jij bent wie we zoeken!

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op dinsdag 24 november 2015.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  07-11-2015 15:24
  Plaats
  Westzaan

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten