Netwerkarchitect

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
06-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
0
Bekeken
483
Status
Gesloten
Referentie
20118142

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Novaccent 21 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118142 Tijdelijke inhuur

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Senior Netwerkarchitect.

Plaats in de organisatie/werkgebied

De RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICTbeheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat. Een van de afdelingen binnen de CIV is “IV RWS-Infrastructuur”. IV RWS-Infrastructuur is verantwoordelijk voor de levering en technische instandhouding van de centrale infrastructuur componenten, applicatie en infrastructuur bouwstenen, die onderdeel vormen van de IT diensten die door de CIV geleverd worden aan de RWS Organisatie. IV RWS-Infrastructuur doet met ongeveer 100 medewerkers verdeeld over 2 teams: Regie en Ontwikkeling &Beheer.

De functie bestaat uit twee aspecten

Inhoudelijk opdrachtgever voor netwerk vernieuwingen in het DVM Domein.
Om de netwerkfunctionaliteit aan te laten sluiten bij de veranderende vraag worden door de netwerk architect innovatieprojecten opgestart. Initiatie, besturing en inhoudelijke kwaliteitsborging zijn de verantwoordelijkheid van de netwerk architect. Het inhoudelijke beoordelen van het Life cycle management proces uitgevoerd door de outsourcingspartij hoort eveneens bij dit taken pakket. Voorbeelden van innovaties zijn o.a integratie van domein netwerken (VICnet ) met het kantorennetwerk (NNV), Introductie van Video distributie services, overdracht van onderhoud en beheer op het RWS glasvezelnetwerk naar een marktpartij.
Inhoudelijk adviseur voor realisatieprojecten in het DVM netwerk Domein T.b.v. het primaire proces van RWS worden aanbestedingen in de markt gedaan t.b.v. het nemen van dynamisch verkeersmanagement (DVM) maatregelen, renovatie of uitbreiding van bestaande verkeerscentrales en -systemen. Denk hierbij aan plaatsen van camera’s en dynamisch reisinformatie panelen langs de snelweg of radar, marifonie, camera en objectbedieningsaansluitingen langs de vaarwegen. Vernieuwing van de ICT systemen in een verkeerscentrale inclusief bediening op afstand van objecten. Voor inhoudelijke ondersteuning van deze uitvoerende projecten is er een verantwoordelijkheid voor de Senior Netwerk architect die namens Data-ICT-Dienst als architect input, sturing en advisering biedt aan deze multidisciplinaire RWS projecten .

Organisatiecultuur en professionaliteit

IV RWS-Infrastructuur is een organisatieonderdeel dat zich nog aan het vormen is. We zijn aan het professionaliseren en hebben een open cultuur. Ze is ontstaan vanuit meerdere beheerteams en —disciplines op basis van OP2015. Naast de kernwaarden van RWS (RADIO = resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en ondernemend), vindt het management van IV RWS-Infrastructuur het belangrijk dat er door de medewerkers eigenaarschap wordt getoond en er een natuurlijke neiging is om permanent te verbeteren. De dienstverlening van IV RWS Infrastructuur is 7x24. De functie betreft een 36 uur p.w. inzet op de locatie Delft en Rotterdam.

Taken/werkzaamheden

 1. Opdrachtgever van de ontwerpers op basis van de nieuwe architectuur eisen.

 2. Zorg dragen dat project netwerken realiseren op basis van de nieuwe NNV/VICnet architectuur.

 3. Netwerkontwerp vastleggen in gedefinieerd netwerkproducten gespecificeerd in de Netwerk Product Dienst Catalogus (PDC) van RWS.

 4. Opdrachtgever en inhoudelijke specialist voor het correct en volgens RWS beleid laten realiseren, en in beheer brengen van het glasvezelnetwerk van RWS .

 5. Ad hoc technisch inhoudelijk netwerk technisch advies.

Opleiding

 1. Academisch of HBO werk- en denkniveau

Werkervaring

 1. Minimaal 5 jaar werkzaam als senior netwerk specialist in IP enterprise netwerken

 2. Aantoonbaar en praktijkgericht diepgaande kennis over complexe netwerkomgevingen.

 3. Aantoonbare en praktijkgericht kennis over het ontwerp en herontwerp van diverse netwerken/diensten omgevingen

Competenties

 1. Kennis over netwerkarchitect principes en methodieken.

 2. In bezit zijn van netwerk architecturale kennis en competentie in een Multi disciplineer en Multi vendor omgevingen.

 3. Kunnen meebewegen, meedenken en meebeslissen bij het nemen van besluiten waarbij meerdere belanghebbende daarin zeggenschap hebben.

 4. Multi disciplineer en coöperatief op het netwerkarchitect niveau generieke diensten en netwerken kunnen ontwikkelen en aanbieden aan een Multi klanten omgevingen

 5. Team player, betrokken met werk en collega’s, resultaat en prestatiegericht.

 6. Positief, toekomstgericht en stressbestendig

Wensen

 1. Consultancy skills

 2. Ervaring met Dynamisch verkeersmanagement (DVM) omgevingen is een pré

 3. Kennis van Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR)

 4. Kennis van Prince-2

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Delft

Startdatum

01-12-2015

Duur

30-04-2016

Optie op verlenging

Ja

Inzet

36 uur per week

Tarief

geen indicatie

Sluitingsdatum

11-11-2015

Sluitingstijd

09:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten