Riskmanager Stresstesting - projectmanager

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
06-11-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
29
Status
Gesloten
Referentie
HD-br005

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

De organisatie werkt volgens BYOD (Bring Your Own Device). Alle externen moeten hun eigen laptop meenemen.
Dit is een aanvraag korter dan 3 maanden, waarvoor het inwerktarief niet van toepassing is. Mocht achteraf blijken dat de opdracht toch langer dan 3 maanden gaat duren, dan kan er alsnog een beroep op het inwerktarief worden gedaan.

De afdeling Risk Management zoekt een projectmanager voor het structureel organiseren en planmatig aanpakken van de Stresstesting activiteiten op groepsniveau.

Gevraagde competenties: analytisch en gestructureerd werken, communicatief vaardig, goed verwachtingsmanagement, stakeholdermanagement, mensen voor je winnen, verbinden, spin in het web zijn, faciliteren, empathisch, goede vaardigheden om een helder projectplan te kunnen schrijven, Helikopterview over het project.

Van de kandidaten verwachten we aantoonbare projectervaring in het domein van Riskmanagement bij banken/verzekeraars en het leiden van complexere projecten.

 • Werk en denkniveau: WO/HBO

 • Aantal jaren ervaring in riskmanagement en projectmanagement: minimaal 5 – 10

 • Ervaring met het opstellen van plannen van aanpak bestaande uit meerdere projectstromen/deelprojecten

 • Moet vooral het proces snappen. Inhoudelijke kennis van (methodologie en aanpak van) stresstesten is minder van belang.

 • Ervaring in het werken bij banken op groepsniveau in een Groupfinance / GroupRisk context en bekend zijn met het gehanteerde begrippenkader bij stresstesting is belangrijk om snel tot goede resultaten te komen.

Onze afdeling
Risk Management (RM) is verantwoordelijk voor het risicobeleid van de bank op groepsniveau en is de 2nd line of defense voor de business binnen de bank. Risk Management adviseert de raad van bestuur en het risk management van de diverse bedrijfsonderdelen. RM draagt er zorg voor en ziet er op toe dat risicomanagement een integraal onderdeel is van het besluitvormingsproces. RM voert nieuwe regelgeving in op het gebied van risicomanagement en is ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van risico gerelateerde onderzoeken door toezichthouders zoals de ECB. Deze context biedt een breed en aantrekkelijk perspectief aan de professionals die voor Risk Management werkzaam zijn.
Kernwaarden van Risk Management zijn professionaliteit, groepsbelang, eigen verantwoordelijkheid, transparantie en kennis delen.

Binnen Risk Management is de afdeling Integrated Risk verantwoordelijk voor contacten met toezichthouders, stresstesting, Capital planning & modelling en integrale risicorapportages. Binnen Integrated Risk is het stresstesting team verantwoordelijk voor het uitvoeren van groepsbrede stresstest activiteiten. Stresstesting is van belang om vast te stellen dat ook onder ongunstige (economische) omstandigheden die onverwacht kunnen optreden, de bank niet in gevaar komt.

Stresstests worden uitgevoerd op eigen initiatief van de bank maar ook worden er stresstests uitgevoerd in opdracht van toezichthouders. Er wordt onderscheid gemaakt in

 • Liquidity Stress Test (ILAAP);

 • Capital Stress Test (ICAAP).

Stresstests worden regelmatig uitgevoerd, zowel op periodieke basis als ad hoc.

Probleemstelling

De eisen die aan stresstesting worden gesteld worden steeds hoger en zijn aan verandering onderhevig. Het stresstest team heeft een globaal concept draaiboek/activiteitenplan gemaakt voor de komende 2 tot 3 jaar. Dit moet uitgebreid, verbeterd, gechallenged en presentabel gemaakt worden, zodat het in definitieve versie ook met externe toezichthouder gedeeld kan worden. Het wordt de leidraad om de komende 2 tot 3 jaar de methode van stresstesten verder te ontwikkelen en uit te voeren.

Inputdocumenten

 • Stresstest visie document

 • Aanzet tot een plan van aanpak met planning

De projectleider dient eerst in samenspraak met het stresstest team een draaiboek/activiteitenplan op te stellen. Afhankelijk van het gemaakte plan wordt de inzetbehoefte bepaald om de projectleiding/project coördinatie uit te voeren.

De projectleider dient fulltime inzetbaar te zijn gedurende ca 6 weken. Op basis van de gemaakte plannen kunnen conclusies worden getrokken over de inzetbehoefte voor het vervolg.
1e deliverable is een gedragen draaiboek/activiteitenplan dat intern de basis is voor het uitvoeren van activiteiten en ook extern (aan toezichthouders) gepresenteerd kan worden.

6 weken fulltime, daarna afhankelijk van de capaciteitsbehoefte die voortkomt uit het plan.

Start

9 november

Eind

31 december

Uren

36/week

Reactie deadline

9 november 7.00 uur

Indien u interesse hebt en meent te voldoen aan bovenstaande eisen dan ontvangen wij van u graag vóór de hierboven aangegeven deadline de volgende informatie:

 • CV (.word); uw cv is chronologisch en toegespitst op het project

 • Gerichte motivatie van maximaal 2000 tekens

 • Uurtarief inclusief kosten en ex BTW

 • Het aantal uren dat u minimaal en maximaal beschikbaar bent voor deze opdracht

 • Startdatum en eventuele vakantieplannen

Om te voorkomen dat u meerdere malen op dit project bij onze opdrachtgever wordt aangeboden verwachten wij van u exclusiviteit.
Het kan natuurlijk voorkomen dat wij u niet voorstellen op dit project; wij zullen u hierover altijd nader informeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten