Ondersteuning inbeheername applicaties

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
09-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Lelystad
Reacties
1
Bekeken
290
Status
Gesloten
Referentie
1253

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 159 opdrachten

Omschrijving

Rol Ondersteuning inbeheername applicaties
Werkniveau Senior
Locatie Lelystad
Startdatum 28-11-2015
Einddatum 25-11-2016
Aantal uren per week 36 uur
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Rijkswaterstaat-Centrale Informatievoorziening (CIV) Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rijkswaterstaat werkt aan de bescherming tegen overstromingen en aan schoon en voldoende water voor alle gebruikers. Bovendien bevordert Rijkswaterstaat de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, zowel op het rijkswegennet als op het netwerk van rijkswateren. Rijkswaterstaat ontwikkelt zich tot een dienstverlenende uitvoeringsorganisatie voor wie via het hoofdwegennet van A naar B wil reizen. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn daarbij sleutelwoorden.

Het doel van het proces Informatievoorziening is het effectief en efficiƫnt zorgdragen voor de IV-diensten en -producten die RWS bij het doorlopen van haar werkprocessen nodig heeft, inclusief de daarbij benodigde applicaties en technische infrastructuur. De IV-diensten en producten vallen daarbij grofweg in drie typen uiteen: Industriƫle automatisering (IA), Bestuurlijke informatievoorziening en administratieve automatisering.

De (senior) Applicatiemanager is binnen de CIV er verantwoordelijk voor dat een nieuwe of bestaande applicatie aan de gevraagde en overeengekomen prestatiekenmerken (performance, beschikbaarheid, bedrijfszekerheid etc) en gewenste functionaliteit zoals vastgelegd met de business voldoet.
De applicatiemanager is integraal verantwoordelijk voor het beheer van zijn of haar set of keten van applicaties en voert regie over de uitvoering hiervan. De ondersteuning in beheer name applicaties Leefomgeving ondersteunt het in beheer nemen van applicaties Leefomgeving en draagt deze over aan de lijnorganisatie.

Met ingang van 1 januari 2013 zijn diverse kennis- en uitvoeringstaken van Agentschap NL ondergebracht bij Rijkswaterstaat in de nieuwe directie RWS Leefomgeving, onderdeel van de dienst Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL). Deze directie werkt vooral voor decentrale overheden (gemeenten, provincies, waterschappen, Regionale UitvoeringsDiensten) en voor de beleidsdirecties van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het gaat om taken op het gebied van milieu en leefomgeving.

2013 en 2014 waren overgangsjaren voor RWS Leefomgeving op het gebied van de informatievoorziening. Stapsgewijze komen applicaties in beheer van de CIV. De ondersteuning inbeheername acteert namens de lijnorganisatie in de uitvoering van dit project en draagt bij aan het ordenen van het portfolio binnen de standaard dienstverlening en de overdracht van beheertaken aan de lijnorganisatie. In 2015 komen deze activiteiten tot een afronding.

Dit vraagt aan de ene kant inlevingsvermogen en flexibiliteit van de applicatiebeheerder om een niet-standaard situatie te kunnen hanteren en aan de andere kant koersvastheid en overtuigingskracht in het transitietraject naar standaardisatie.

VEREISTE KENNIS

Opleiding

 1. HBO+ Bedrijfskundige Informatica

 2. ICT-gerelateerde trainingen als ASL2, ITIL, Prince2, T-Map, JSTD.

Werkervaring

 • Ruime kennis en ervaring als applicatiemanager/beheerder (aantoonbaarheid > 5 jaar)

 • Ruime kennis en ervaring met aansturing van leveranciers (aantoonbaarheid > 5 jaar)

Wensen

 1. De Ondersteuning bij inbeheername applicaties Leefomgeving is in staat mee te kunnen bewegen indien aard van werkzaamheden veranderen o.m. door de overvaart van Leefomgeving naar RWS;

 2. Ervaring met en kennis van systemenen in de domeinen bodem +, kenniscentrum Infomil en het domein Materialen, Mobiliteit en Klimaat (MMK) is een pre;

 3. ervaring met geo databases en geoservices is een pre;

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Taken/Werkzaamheden

 1. is verantwoordelijk voor de uitvoerende en een aantal sturende processen conform ALS 2 voor een aantal nieuwe of bestaande complexe applicaties.

 2. Stuurt externe partijen aan en accepteert de door hen geleverde producten.

 3. Stelt samen met functioneelbeheer inbeheernameplannen op en voert deze uit.

 4. Draagt het beheer over aan de lijnorganisatie (applicatiebeheer)

GEDRAGSKENMERKEN

 1. communicatief

 2. resultaatgericht

 3. innovatief

 4. relatiegericht/ teamspeler

 5. onderhandelingsvaardig

 6. flexibel

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  10-11-2015 15:06
  Plaats
  Vlaardingen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten