Contractmanager/ Inkoper Sociaal Domein

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
09-11-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Gouda
Reacties
0
Bekeken
435
Status
Gesloten
Referentie
BCGG15223

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
De gemeente Gouda is gastheergemeente voor het Netwerk Sociaal Domein Midden-Holland (NSDMH). Binnen dit netwerk wordt de zorg voor de domeinen Jeugdhulp, Wmo, Beschermd Wonen en Wmo Individuele hulpmiddelen ingekocht voor de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Plaats in de organisatie
Het Netwerk Sociaal Domein Midden-Holland is gesitueerd binnen de algemene directie. De contractmanager/inkoper Sociaal Domein legt verantwoording af aan de coördinator contractmanager en inkoop en zal vanwege de zorgmarkt nauw samenwerken met de beleidsteams van de desbetreffende domeinen. Onze ambitie is een sociaal domein brede aanpak gebaseerd op de regionaal gemaakte bestuurlijke keuzes.

De functie
Binnen de regio Midden-Holland is contractmanagement in ontwikkeling. Voor wat betreft inkoop werken wij met het zogenaamde ‘inclusief onderhandelen’ en het ‘bestuurlijk aanbesteden’. De contractmanager/inkoper Sociaal Domein levert een wezenlijke bijdrage aan de (verdere) implementatie van contractmanagement en geeft mede uitvoering aan de inkoopactiviteiten. De contractmanager/Inkoper vervult een cruciale rol in het ontwikkelen van de relatie met gecontracteerde externe partijen. Daarnaast is de contractmanager/inkoper de verbindende schakel tussen contractmanagement en –beheer, inkoop en de inhoudelijk deskundige beleidsmedewerkers. Ook het opstellen van een sociaal domein brede marktverkenning, ter voorbereiding op de toekomstige inkoop is onderdeel van de functie.

Bijzonderheden
Als contractmanager/inkoper binnen het Sociaal Domein heb je te maken met de ‘zachte’ kant van de zorgaanbieders en de ‘harde’ kant van zorginkopers. De innovatie op het gebied van contractmanagement en inkoop binnen het Sociaal Domein moet meer dan gemiddeld vooral zitten in het vermogen van de contractmanager/inkoper om te kunnen toelichten waarom bepaalde beleidskeuzes op een bepaalde wijze moeten worden uitgewerkt in strategieën. Uiteraard is het van belang dat de contractmanager/inkoper Sociaal Domein de juiste kennis en ervaring met zich meebrengt, maar het is belangrijker om de handigheid te hebben om zich op diverse (bestuurlijke) niveaus te laten gelden. In die zin is de gemeente Gouda op zoek naar een expert in de zorgmarkt, bij voorkeur met kennis van de WMOmet verstand van contractmanagement, inkopen en wet- en regelgeving op dat gebied gecombineerd met bestuurlijke sensitiviteit.

Wat neem je mee

Kerncompetenties

Klantgerichtheid
Samenwerken
Resultaatgerichtheid
Politiek bestuurlijke sensitiviteit

Functiegerelateerde competenties

Innovatief
Pioniersmentaliteit
Netwerker
Flexibel
Goede onderhandelingsvaardigheden
Goede communicatieve vaardigheden
Sterk verbindend vermogen
Adviesvaardigheden
Efficiënt en effectief omgaan met publieke middelen.

Overig
(aantoonbare) kennis van en ervaring met het opbouwen en onderhouden van relaties met zorgaanbieders
(aantoonbare) kennis van en ervaring met het monitoren van en sturen op te behalen resultaten door zorgaanbieders en het bijsturen van de aanbieders waar nodig.
(aantoonbare) kennis van diverse bekostigingsvormen
(aantoonbare) ervaring in het inkopen van zorg
Diepgaande kennis van producten en diensten die met de decentralisaties van WMO en Jeugdhulp gepaard kunnen gaan.

Gunningscriteria
Kandidaat minimaliseert of compenseert CO2 uitstoot (toelichten 1ste pagina CV).
Minimaal afgeronde HBO opleiding (MUST)
Aantoonbare kennis van en ervaring met het opbouwen en onderhouden van relaties met zorgaanbieders. Dit dient duidelijk in het cv naar voren te komen. (MUST)
Aantoonbare kennis van en ervaring met het monitoren van en sturen op te behalen resultaten door zorgaanbieders en het bijsturen van de aanbieders waar nodig. Dit dient duidelijk in het cv naar voren te komen. Ingeschakeld
Aantoonbare ervaring in het inkopen va zorg bij gemeente, zorgverzekeraar, zorgaanbieder, zorgkantoor en/ of provincie. Ingeschakeld
Aantoonbare kennis van en ervaring met wet- en regelgeving op het gebied van inkoop binnen de zorg, waaronder de WMO wet en de inkoop- en aanbestedingswetgeving. Ingeschakeld
Het cv dient voorzien te zijn van 2 referenties (naam referent, functie en contactgegevens) (MUST)
Diepgaande kennis van producten en diensten die met decentralisaties van WMO gepaard gaan. Dit dient duidelijk in het cv naar voren te komen.
Het is een pré als u beschikt over specifieke kennis van de regionale zorgaanbieders en de regionale zorgmarkt. Duidelijk aangeven in het cv.

Startdatum 1-1-2016
Einddatum 30-6-2016
Optie tot verlenging Ja
Aantal uur per week 16

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten