Manager Actuarieel- en Fondscontrol

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
09-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
77,50
Op locatie
De Meern
Reacties
1
Bekeken
496
Status
Gesloten
Referentie
92150260

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 42 opdrachten

Omschrijving

Manager Actuarieel- en Fondscontrol

De functie
Als manager actuarieel- en fondscontrol geef je operationeel leiding aan een team van 15 medewerkers (ca. 14 FTE) op gebied van actuariaat en verslaggeving, waarbij de nadruk ligt op het functioneel aansturen van de actuariële werkzaamheden. De afdeling actuariaat is verantwoordelijk voor de actuariele processen waaronder hun deel in de ruim 100 jaarwerken en rapportages aan DNB. De afdeling fondscontrol is verantwoordelijk voor de volledige jaarwerken en houdt de controlfunctie van de door ons geadministreerde pensioenfondsen (stichtingen). Je vertaalt het beleid van Syntrus Achmea Pensioenbeheer naar afdelingsplannen en draagt zorg voor de realisatie daarvan. Je zorgt voor doelmatige en efficiënte sturing op basis van de SENS-werkwijze. Hiernaast ben je in staat de kwaliteit en dienstverlening van de afdeling verder te ontwikkelen. Je coacht en begeleidt de medewerkers bij het realiseren van de eigen en organisatiedoelstellingen. Daarnaast ben je hands-on en ben je in staat om zelfstandig financiele rapportages (bv jaarwerk) te maken. Je maakt onderdeel uit van het managementteam van de afdeling Financiële Zaken en werkt nauw samen met andere afdelingen binnen de Syntrus Achmea Pensioenbeheer en externe partijen.
 
Het profiel
De functie van manager actuarieel- en fondscontrol is een stevige positie waarin je als sterke en volwaardig business partner leiding geeft aan een ervaren en kennisintensief team. Je bent analytisch sterk en communicatief zeer vaardig. Streeft en zoekt continu naar kwaliteits- en andere verbeteringen binnen de Control functie. Je toont lef en organisatiesensitiviteit, bent scherp, denkt vooruit en je gaat tot het uiterste om afspraken met de klanten na te komen. Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau op actuarieel/financieel gebied en evaring met het maken van verantwoordingsrapportages en het proces daarom heen. De AAG titel is een pre. Leidinggevende ervaring en gedegen pensioenkennis, opgedaan binnen een soortgelijke of certificerende/adviserende omgeving. Je bent een volwaardig sparringspartner op directieniveau voor diverse stakeholders waaronder accountants, actuarissen en besturen van pensioenfondsen. Tenslotte ben je resultaatgericht, coachend, overtuigend, ontwikkelgericht, organisatiesensitief, veranderaar en hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.
 
Jouw afdeling
Syntrus Achmea is een divisie van Achmea. Syntrus Achmea Pensioenbeheer verzorgt de administraties van ongeveer 100 bedrijfstakpensioenfondsen, ondernemingspensioenfondsen, beroepspensioenfondsen en overige fondsen. Financiële Zaken vertegenwoordigt de financiële kant van het pensioen en is verantwoordelijk voor het gehele proces rondom uitkeringen, de financiele administratie en de actuariële en financiële verslaglegging van de pensioenfondsen. Financiële Zaken stelt hoge eisen aan haar medewerkers, niet alleen op het gebied van opleiding en competenties maar nadrukkelijk ook op het gebied van houding & gedrag. Als manager binnen Financiële Zaken ben je de expert in je vakgebied en stel je onze klanten centraal door het tonen van ondernemend en professioneel gedrag. Je durft als onderdeel van de financiële keten over je teamgrens heen te stappen en je neemt een proactieve houding aan in ons continue verbeterprogramma Sens. Via harmonisatie, standaardisatie, automatisering en digitalisering worden de eindproducten en processen vereenvoudigd, zodat wij efficiënter, beter en slimmer gaan werken en meer toegerust zijn op de vele nieuwe ontwikkelingen in de pensioenwereld. Het team waarin je solliciteert is team Actuarieel- en fondscontrol Industrie en Dienstverlening. Dit team vormen samen met de teams Actuarieel- en fondscontrol Grootzakelijk en Retail, Credit Management, Financiële Administratie en Excasso het onderdeel Financiële Zaken. De activiteiten vinden plaats in De Meern, Tilburg en Leusden. Jouw standplaats wordt De Meern maar we verwachten een flexibele houding van je ten aanzien van het reizen tussen deze locaties.
 
Wij bieden
Een afwisselende baan voor 36 uur per week binnen de divisie SA Pensioenbeheer, locatie De Meern. De startdatum is zo spoedig als mogelijk tot 1 juli 2016.

Uurtarief tussen de € 75,-- en € 80,-- afhankelijk van kennis en vaardigheden.

Graag ontvangen wij een op de functie toegespitste cv én motivatie uiterlijk 12 november 10.00 uur.

Indien je sollicitatie tot een plaatsing bij onze opdrachtgever leidt, is het van belang om te weten dat wij dan per ommegaande de volgende gegevens nodig hebben:
· Kopie Geldig Identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart, geldig gedurende de gehele opdracht.)
· Gewaarmerkte kopieën van het hoogst behaalde diploma en voor de functie relevante diploma’s
· Kopie VOG (aan te vragen na plaatsing)
Deze gegevens hebben wij nodig om de screening die door opdrachtgever volgt, zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  11-11-2015 11:22
  Plaats
  Bennekom

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten