Contractmanager

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
09-11-2015
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
115
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
444
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor onze eindklant in Zwolle zijn wij op zoek naar een Contractmanager. Het gaat om een opdracht voor gemiddeld 32 uur per week. Je start per 3 december en de einddatum is gepland op 30 juni 2016. Er is een optie op verlenging.

Knock-out criteria

 • Minimaal 10 jaar infrastructurele werkervaring in het vakgebied van contractmanagement;

 • Aantoonbare ervaring met het opstellen en aanbesteden van UAV-GC contracten en Systeem Gerichte Contractbeheersing (SCB)

 • Laat in gedrag een blauwe voorkeur zien

Beschrijving van de eenheid en het team (denk aan doelen en taken)
De eenheid Wegen en Kanalen heeft binnen de provincie Overijssel de zorg voor de provinciale infrastructuur. De eenheid is verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van de provinciale wegen, waterwegen en de objecten die daaraan gerelateerd zijn zoals bruggen en sluizen. De eenheid zorgt er voor dat de benodigde infrastructurele voorzieningen worden gerealiseerd en dat het benodigde onderhoud wordt uitgevoerd (in eigen beheer of via uitbesteding aan derden).

De eenheid bestaat uit de volgende teams: Investeringen, Assetmanagement, Programmamanagement, Ontwikkeling en Expertise, Vaarwegbeheer&Installaties en Wegbeheer&Verkeer.
Voor het team Investeringen zijn we voor het investeringsproject “Opwaardering N34” op zoek naar een contractmanager.

De contractmanager wordt vanuit het team Investeringen uitgeleend aan het projectteam N34. De contractmanager maakt tevens onderdeel uit van het cluster contractzaken van de eenheid.


Projectteam
De provincie Overijssel wil de doorstroming op de provinciale N34 Witte Paal-Drentse grens verbeteren, de weg veiliger maken en de leefbaarheid verbeteren. De weg is een belangrijke transportas in het Vechtdal en voor de regio Noord-Oost Overijssel en de uitvoering vindt plaats vanaf 2016 en zal in 2018/2019 gereed zijn.
Provinciale Staten hebben in 2012 de financiën beschikbaar gesteld voor de aanpak van de N34. Inmiddels is het ontwerp verder uitgewerkt, heeft het bestemmingsplan voor het eerste gedeelte ter visie gelegen en is de aanbestedingsstrategie opgesteld. De contractdocumenten zijn gereed (UAV-GC) voor aanbesteding.

Voor het project is ruim € 50 mln beschikbaar. Voor de uitvoering van de plannen is in 2013 een nieuwe projectorganisatie opgezet conform het IPM-model. Door het vertrek van de huidige contractmanager zijn wij nu op zoek naar een nieuwe contractmanager.

Voor het project is in 2013 in concurrentie een ingenieursbureau aangetrokken om het ontwerp verder uit te werken, bestemmingsplannen te maken en contracten op te stellen.

Projectdoel
Realisatie van een investeringsproject.

Projectfasering
Project N34
Bestemmingsplannen, contractafweging, opstellen contracten. 2016 start realisatie.

De contractmanager is verantwoordelijk voor de beheersing van het gehele proces van contractvoorbereiding – aanbesteding en –uitvoering richting verschillende marktpartijen. Daarbij zorg je dat er afdoende afstemming plaatsvindt met de contractadviseurs van de eenheid WK en van het Shared Service Centre.

Taken
Je begeleid de daadwerkelijke contractering (met de daarbij behorende aanbestedings- en contractdocumenten), stelt je op basis van SCB het contractbeheersingsplan op en begeleid je de contractuitvoering door middel van het principe van SCB. Je stuurt daarvoor het SCB-team aan. Daarnaast beheers je de contracten met ingenieursbureau’s en nevencontracten. Nauwe samenwerking met de andere onderdelen binnen het project is essentieel. Als contractmanager onderhoudt je de dagelijkse contacten met - en voert zo nodig de onderhandelingen met de marktpartijen.


Resultaten (welke en wanneer)
Als contractmanager breng je zaken aan in het kernteam mits goed afgestemd aan de voorkant.
Inkoopstrategie, plan, selectierapporten, voortgangsrapportages van de prestaties van buro’s en aannemers.

Gevraagde opleidingen
HBO+…

Gevraagde kennis
Kennis van ARW 2005 en aanbestedingswet, UAV-GC

Gevraagde werkervaring (eventueel aantoonbaar / referenties)
Minimaal 10 jaar infrastructurele werkervaring in het vakgebied van contractmanagement. Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen en aanbesteden van UAV-GC contracten en Als gecertificeerd auditor heb je een pre.
Je hebt een aantoonbaar netwerk met andere contractmanagers.

Gevraagde competenties

Als persoon ben je

 • een proactieve persoonlijkheid

 • zakelijk en kostenbewust

 • secuur en pragmatisch

 • een goede communicator

 • een teamplayer

 • kun je delegeren zonder de inhoud uit het oog te verliezen

Daarnaast gelden voor de functie de volgende competenties

 • Bestuurssensitiviteit

 • Doelgericht handelen

 • Netwerkvaardigheid

 • Omgevingsbewustzijn

 • Onderhandelen

 • Ondernemerschap

 • Vertrouwen opbouwen

Overigen
We zoeken een contractmanager die zijn sporen heeft verdiend in contractmanagement van grootschalige infrastructurele projecten.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten